ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τροφές που ανεβάζουν τη χοληστερίνη στο Θεό

Η χοληστερίνη είναι ένας δείκτης στο αίμα μας που πρέπει να παρακολουθούμε τακτικά διότι σε περίπτωση που βρίσκεται ανεβασμένα επίπεδα μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα υγείας.

Τι είναι όμως η χοληστερίνη;

Χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι η κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος. Το συκώτι σου φτιάχνει τη χοληστερίνη ενώ βρίσκεται και σε διάφορα φαγητά, όπως τα κρέατα και προϊόντα από φάρμες. Το σώμα σου χρειάζεται χοληστερόλη για να δουλέψει κανονικά. Αν, όμως, υπάρχει υψηλή ποσότητα χοληστερίνης στο αίμα σου, τότε μεγαλώνει ο κίνδυνος στεφανιαίων αρτηριακών νόσων

Οι τροφές «θάνατος» για τη χοληστερίνη

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που πρέπει να αποφεύγεις αν δε θες να αντιμετωπίσεις προβλήματα υγείας. Αυτές είναι οι παρακάτω:

1. Γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά

Τα γαλακτοκομικά παρέχουν πολύτιμο ασβέστιο και μέταλλα, προτιμήστε όμως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι με λιγότερα λιπαρά.

2. Αρτοποιήματα

Οι πίτες και οι τάρτες περιέχουν αρκετό βούτυρο, κρέμες και γάλα με πολλά λιπαρά.

3.Λιπαρό κόκκινο κρέας και κοτόπουλο με πέτσα

Το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά και το κοτόπουλο με την πέτσα του περιέχουν μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών. Προτιμήστε το καθαρό κόκκινο κρέας, το στήθος γαλοπούλας και το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα του.

4.Τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα

Τόσο τα τηγανητά όσο και αρκετά επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν τα βλαβερά τρανς λιπαρά. Επιλέξτε πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος όπως το ψήσιμο ή το βράσιμο και ελέγχετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων ώστε να διαπιστώσετε τι είδος λιπαρών περιέχουν.

5. Κρόκος αβγού

Εάν έχετε ανεβασμένη χοληστερίνη, καλό είναι να αποφεύγετε τον κρόκο του αβγού και να καταναλώνετε μόνο το ασπράδι.

Πώς μετράμε τη χοληστερίνη και ποια είναι τα ιδανικά επίπεδα στο αίμα

 

Πληροφορίες: athensmagazine

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search