ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πίεση: Τι να προσέχετε τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία

Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και οι χαμηλές τον χειμώνα επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση με διάφορους τρόπους.

Το να γνωρίζετε το πώς η πίεση του αίματος επηρεάζεται από την αλλαγή της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αν έχετε προβλήματα υπέρτασης ή άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την πίεση του αίματος.

Στένωση των αιμοφόρων αγγείων

Η πίεση του αίματος αυξάνεται τον χειμώνα και μειώνεται το καλοκαίρι στους περισσότερους ανθρώπους. Η διάμετρος των αιμοφόρων αγγείων μειώνεται στις χαμηλές θερμοκρασίες, υποχρεώνοντας την καρδιά να εργαστεί σκληρότερα για να προωθήσει το αίμα μέσω των φλεβών και των αρτηριών. Τόσο η συστολική (αρτηριακή πίεση όταν η καρδιά συστέλλεται) όσο και η διαστολική (ένδειξη της πίεσης του αίματος, ενώ η καρδιά είναι σε κατάσταση ηρεμίας) πίεση παρουσιάζουν αύξηση σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες.

Συμπαθητικό νευρικό σύστημα

Ο κρύος καιρός μπορεί να ενεργοποιήσει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα (sympathetic nervous system), το οποίο ελέγχει το πώς το σώμα αντιδρά στο στρες, σύμφωνα με γαλλική έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009 στο επιστημονικό περιοδικό “Archives of Internal Medicine”. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες προκαλούν στρες στο σώμα, το οποίο μπαίνει σε κατάσταση “συναγερμού”. Το σώμα αντιδρά με μία ποικιλία συμπτωμάτων, όπως η διαστολή της κόρης, η αυξημένη εφίδρωση, ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός και η αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Αφυδάτωση

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν πτώση της αρτηριακής πίεσης, αλλά σε κάποιες περιπτώσει μπορεί να επιφέρουν και το αντίθετο αποτέλεσμα. Η απώλεια νερού μέσω της αυξημένης εφίδρωσης επιδράει στο σώμα με διάφορους τρόπους, όπως ο μειωμένος όγκος αίματος και οι απότομες αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό.

Για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης, φροντίστε να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια της άσκησης ή οποιασδήποτε δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της οποίας ιδρώνετε πολύ.

Πηγή: iatropedia.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search