ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Liofyllo : Δημιουργούν "θησαυρούς" από φύλλα ... ελιάς !!!

Οι νέοι άνθρωποι , οι Έλληνες που βιώνουν σκληρά τα τελευταία χρόνια την οικονομική κρίση συνεχίζουν να προσπαθούν ,να σχεδιάζουν , να οραματίζονται , να μάχονται για να ΜΗΝ μείνουν στάσιμοι ... Όταν δε έχουμε τον συνδυασμό της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας ... γίνονται θαύματα ! Έτσι δειλά δειλά ξεκίνησαν πέντε γυναίκες... για να πρωτοτυπήσουν και να καταπλήξουν ... ! Με φύλλα ελιάς που μένουν αναξιοποίητα... φτιάχνουν απίστευτες δημιουργίες ενώ ήδη έχουν κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να κατοχυρώσουν την ευρεσιτεχνία τους.

Η Αλεξάνδρα Μακρυγεωργου μιλά στο achaianews.gr για την επιχειρηματική ιδέα που ακούει στο όνομα «Liofyllo» !

Πώς "γεννήθηκε" η επιχειρηματική αυτή ιδέα ; Ποιά είναι η ομάδα ;

Η επιχειρηματική ιδέα «Liofyllo» δημιουργήθηκε στο POS4work πριν από λίγους μήνες, από την κοινή ανησυχία που είχε η ομάδα μας όσον αφορά την προστασία και την «εκμετάλλευση» του περιβάλλοντος ταυτόχρονα.ωΗ ηγετική ομάδα της Liofyllo, αποτελείται από πέντε (-5-) γυναίκες με ποικιλόμορφες ακαδημαϊκές σπουδές, επαγγελματική εμπειρία και χαρακτηριστικά, τα οποία συνδυάζονται στον βέλτιστο δυνατό βαθμό, συμβάλλοντας στην ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησης.

Τι ακριβώς κατασκευάζετε και με ποιό τρόπο ;

Η «Liofyllo» παράγει, μέσω μιας ειδικής επεξεργασίας – τεχνικής, για την οποία έχει κατατεθεί αίτηση απόκτησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας, ένα καινοτόμο υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον, από τα αναξιοποίητα φύλλα της ελιάς με δυνατότητες εφαρμογής σε ένα μεγάλο εύρος προϊόντων. Επιπρόσθετα, κατασκευάζει διακοσμητικά, art design κομμάτια, αξεσουάρ και άλλα προϊόντα υψηλής αισθητικής από τα φύλλα ελιάς σε κάθε μορφή τους.

Κύριος σκοπός μας είναι η αντικατάσταση υλικών και προϊόντων, τα οποία δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ θέλουμε να επιτύχουμε συνεργασίες με επιχειρήσεις ώστε να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα υφιστάμενα προϊόντα τους.

Για παράδειγμα, ένας από τους πρώτους τομείς, στον οποίο θέλουμε να επικεντρωθούμε, είναι η συσκευασία του μπουκαλιού του ελαιόλαδου, γιατί από έρευνες έχουμε παρατηρήσει ότι είναι ένας τομέας στον οποίο υστερεί το ελληνικό ελαιόλαδο. Για τον σκοπό αυτό θα επιδιώξουμε Β2Β συνεργασίες με εταιρείες που εξάγουν προϊόντα ελιάς.

Τι έχετε δημιουργήσει έως σήμερα ;

Μέχρι στιγμής έχουμε δημιουργήσει μια ποικιλία πάνελ, από φύλλα ελιάς και διάφορες βιοδιασπώμενες συγκολλητικές ουσίες, προκειμένου να δοκιμάσουμε την εφαρμογή που μπορεί κάθε φορά να έχουν.

Όσον αφορά το art design ήδη έχουμε ξεκινήσει την δημιουργία κάποιων συμβολικών κομματιών, έχοντας έως τώρα δυο συλλογές, η πρώτη “Health is Green” και η δεύτερη “Think Wise – Think Green”. Πέραν των υπολοίπων, σε αυτόν τον τομέα, προσπαθούμε να αναδείξουμε την ελληνική και γενικότερα την μεσογειακή κουλτούρα, ενώ παράλληλα να αφυπνίσουμε την οικολογική συνείδηση.

Είμαστε όπως σας προανέφερα μια ομάδα που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες τα πρώτα της βήματα και συνεχώς προσπαθούμε να αναπτυσσόμαστε και να δημιουργούμε.

Ποιά είναι τα σχέδια σας ;

Αυτήν την στιγμή, είμαστε στην διαδικασία ίδρυσης της επιχείρησης υπό την μορφή Κοιν.Σ.Επ., καθόσον η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι ένας από τους βασικούς μας πυλώνες. Με γνώμονα την κυκλική οικονομία, την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την προώθηση του πολιτισμού και τον τουρισμό, στόχος μας είναι να αναπτυχθούμε, ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να μοιραστούμε το όραμά μας με περισσότερο κόσμο και δη τις επερχόμενες γενιές, και τέλος να αποκτήσουμε σταδιακά ηγετική θέση στην ελληνική και γιατί όχι και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η προσπάθεια εν μέσω κρίσης... Ποιά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε μέχρι σήμερα;

«..Κάθε αρχή και δύσκολη…», έτσι συνηθίζεται να λέγεται αλλά και ισχύει. Το κύριο πρόβλημα μέχρι τώρα, είναι η ανεύρεση οικονομικών πόρων, καθόσον εμείς έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, με ιδία κεφάλαια.

Όμως, θεωρούμε ότι όταν πιστεύεις και αγαπάς αυτό το οποίο κάνεις, θα καταφέρεις να υπερπηδήσεις τα εμπόδια τα οποία ανακύπτουν. Αυτή λοιπόν θα ήταν και η παραίνεσή μου, προς όσους σκέφτονται να επιχειρήσουν, ειδικότερα τους νέους ανθρώπους.

Ποιοί είναι το μήνυμα που στέλνετε στους νέους ανθρώπους ;

Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, η χώρα μας βιώνει τα τελευταία χρόνια μία σοβαρή οικονομική κρίση, όμως, τα όνειρα και οι ελπίδες δεν πρέπει να γκρεμίζονται. Για αυτόν τον λόγο θα ήθελα να αναφέρω την αγαπημένη μου ρήση του Οδυσσέα Ελύτη με την οποία εξ αρχής συμπορεύεται η ομάδα της Liofyllo.

“Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα,
στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.
Που σημαίνει:
με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις!»

Ελένη Παρασκευοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια ιστορική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην καυτή έδρα του και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague μετά από 12 χρόν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του Champions League, ψάχνοντας το δεύτερο τρόπαιο εκεί όπου ηττήθηκε την προηγούμενη φορά, στο "Γουέμπλεϊ". Το 1-0 επί της Παρί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το καθήκον του στο Game 5 στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε 81-72 της Μακάμπι και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague. Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ευτυχισμένος πο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η αναμονή έλαβε τέλος. Οριστικά. Μετά από δώδεκα (12) χρόνια, που έμοιαζαν να μην έχουν τέλος, ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι ξανά στο Final Four. Σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες τσάκιζα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σιέστα των πασχαλινών διακοπών ολοκληρώνεται και τα κόμματα αρχίζουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ευρωεκλογών. Ετσι και στην Πάτρα οι κομματικοί μηχανισμοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις τους,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αχαΐας διοργανώνει  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 9η Μάϊου 2024 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο, Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου 36, στην Πάτρα με θέμα:  «ΕΥΡΩΠΗ:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
Image
Image

Search