ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ευα Μαυρομάτη: Η χαμογελαστή γιατρός που φέρνει την ευτυχία στα ζευγάρια

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που μόλις ακούς το όνομα τους ένα πλατύ  χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σου. Τους έχεις συνδυάσει με ευχάριστες στιγμές της ζωής σου. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ευλογία από τη γέννηση ενός παιδιού! Μια από αυτές είναι η γνωστή γιατρός - γυναικολόγος Εύα Μαυρομάτη. Επί χρόνια γνωστή στην Πάτρα έχει βοηθήσει πολλά ζευγάρια να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Εμείς θελήσαμε να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα ...ως άνθρωπο.

 Μιλήστε μας για εσάς. Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγκεκριμένη επιστήμη; Ήταν όνειρο ζωής;


Κατάγομαι  από μια  φτωχή οικογένεια και οι γονείς μου μου έμαθαν ότι το χαμόγελο και η ελπίδα είναι τα ωραιότερα δώρα για τον άνθρωπο. Η ειδικότητα που επέλεξα ήταν όνειρο ζωής γιατί μου αρέσει η οικογένεια και θέλω να προσφέρω χαμόγελο και ευτυχία στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και με επιλέγουν σαν γιατρό τους.  


 Η δουλειά σας είναι 24ωρου βάσεως. Πως το αντιμετωπίζουν οι δικοί σας άνθρωποι;


Οι άνθρωποι που με αγαπούν και με νοιάζονται καταλαβαίνουν ότι αυτό που κάνω βγαίνει από μέσα μου , ξέρουν ποσο υπεύθυνη είμαι , με καταλαβαίνουν και επικροτούν αυτό που κάνω .

Σίγουρα θα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου αλλάξατε το πρόγραμμά σας και "θυσιάσατε" προσωπικές στιγμές για να βρεθείτε κοντά σε μια γυναίκα που γεννούσε. Αναφέρατε μας κάποιες απ αυτές.

Είναι αρκετές , αυτές οι περιπτώσεις. Για παράδειγμα έχω επιστρέψει από τις καλοκαιρινές μου διακοπές, έχω γυρίσει από συνέδρια, έχω αναβάλει ταξίδια για σεμινάρια, δεν έχω κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά , όμως ποτέ δεν έχω δυσαρεστηθεί. Και αυτό γιατί όταν ακούω το κλάμα του μωρού και το χαμόγελο της μανούλας τα ξεχνάω όλα.  


 Τι σκέφτεστε στο τέλος της κάθε ημέρας;

Το πως θα ειναι το αύριο ....

 Πως φαντάζεστε τη ζωή σας μετά από 10 χρόνια;

Δεν θέλω να κάνω όνειρα ή προβλέψεις...μου αρέσει το "τώρα" , θέλω να ζω το "τώρα" και να είμαι ευτυχισμένη από αυτά που έχω και να απολαμβάνω την ευτυχία που προσφέρω στα ζευγάρια.


Ποια είναι τα σύγχρονα δεδομένα στην μαιευτική -γυναικολογία;

Ότι όλοι μπορούν να κάνουν παιδιά αρκεί να το θέλουν και να ακούν προσεκτικά τις συμβουλές των γυναικολόγων τους . Επίσης όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή όταν υπάρχει πρόληψη.
 

Tέλος θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα στα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί και ανατιμετωπίζοουν δυσκολίες.

Να μην χάνετε το κουράγιο και την πίστη σας...Οι δυσκολίες είναι για τους δυνατούς.

 Μαρία Σταθοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στην Παλαιστίνη. Αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών κ . . .
LIFE STYLE

Σταθερή είναι η κατάσταση του Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος είναι σε καταστολή από τέλη Μαρτίου. Οι γιατροί «πάγωσαν» την μείωση χορήγησης των φαρμάκων, όμως είναι αισιόδοξοι. Σύμφωνα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρ . . .
LIFE STYLE

Απόψε θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ στις 22:00, ο πρώτος ημιτελικός της φετινής Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, ενώ στις 21:15 θα προηγηθεί η εκπομπή Eurovision Νight. 15 χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η 48χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα όπου έπεσε με το αυτοκίνητό της στον μόλο της Αγίου Νικολάου Η Μαρία Καραγιάννη, ήταν γνωστή από την εργασία της στον χώρο της διαφήμισης στα Μέσα Ενημέρωσης
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου με αφόρητους πόνους κατέληξε γυναίκα από το Καινούργιο την οποία τσίμπησε έντομο χθες το πρωί στην οικία της σύμφωνα με πληροφορίες του kainourgiopress. Μερικές ώρες μετά
Image
Image

Search