ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βασίλης Καρατζιάς:Ο επιχειρηματίας που έγινε μετανάστης

Ο Βασίλης Καρατζιάς είναι γνωστός και ιδαίτερα αγαπητός στην Πάτρα. Τον γνωρίσαμε όλοι μέσα από την επαγγελματική του δραστηριότητα καθώς επί χρόνια μας σέρβιρε με τον δικό του τρόπο τον πιο απολαυστικό καφέ,ενώ συμμετείχε και σε τηλεοπτικές εκπομπές του Super B. Πριν από λίγα χρόνια αποφάσισε με την οικογένεια του να μεταναστεύσει στη μακρινή Αυστραλία. Η απόφαση ήταν δύσκολη καθώς ο ίδιος και η σύζυγος του , έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και αναζήτησαν την τύχη τους αλλού.Τώρα αισθάνονται δικαιωμένοι αλλά...η καρδιά τους χτυπά στην Πάτρα!!!

1) Πως αποφασίσατε να φύγετε από την Πάτρα οικογενειακώς αφήνοντας πίσω όχι μόνο τις δουλειές σας , αλλά  συγγενείς και φίλους;

Η απόφασή μας να φυγουμε για την Αυστραλια εχει 2 αξονες..1ον οντας χρονια επαγγελματίες βλεπαμε την οικονομική κρίση να μας χτυπάει την πορτα σαν χωρα ..φευγοντας το 2012 τα πραγματα ηταν καπως καλυτερα απο οτι ειναι τωρα ..αλλα στον οριζοντα διαφαινοταν  η καταστροφή που ερχεται οποτε απο την μια η αποφαση ειχε παρθεί...απο την αλλη λιγο η τρέλα  ..και το γεγονός οτι η σύζυγός μου εχει την αυστραλιανή υπηκοότητα εκανε τα πραγματα ακομα ποιο ευκολα για εμας..και ετσι φυγαμε με βαρια καρδιά αφήνοντας πισω μας συγγενεις και φιλους!!!!

2) Τα παιδιά πως το δέχτηκαν; Προσαρμόστηκαν εύκολα;

Στα παιδια αρεσε η ιδεα να φυγουμε καταλαβαίνεις καινουργιες εμπειρίες καινούργιοι φιλοι το ειδαν και λιγο σαν περιπέτεια...η προσαρμογη ομως ηταν λιγο δυσκολη για αυτους οπως και για εμας ..αλλα σιγα σιγα τα καταφεραν και σημερα που μιλάμε να ειναι πολυ καλυτερα...αλλωστε μην ξεχνας εδω στην Αυστραλια εχει πολλες ευκαιρίες για τα νεα παιδια...κυριως επαγγελματικές.

 3) Πως είναι η ζωή εκεί; Εσείς με τι ασχολείστε;
Η ζωη εδω στην αλλη ακρη της γης ειναι αρκετα δυσκολη ....χρειάζεται χρονο προσαρμογής...η γλωσσα ειναι απο τα βασικα πραγματα που πρεπει κανεις να ξερει...υπάρχει βεβαίως και η Ελληνικη διασπορά που κανει τα πραγματα λιγο πιο ευκολα..

 
4) Τι σας λείπει από την Πάτρα; Έχετε σκοπό να επιστρέψετε κάποια στιγμή;

Η επιστροφη στην πατριδα ειναι μαλλον μακρινο ονειρο για εμας .. η καρδια μας ειναι παντα εκει οπως και το μυαλό μας ... ομως ποτε δεν ξερεις ,στο πισω μερος του μυαλού μας υπαρχει παντα η επιστροφη!!!
I❤PATRAS.. ALWAYS IN MY HEART....

5) Πρόσφατα ο Κώστας Καζάκος δήλωσε πως είναι "προδότες" όσοι εγκαταλείπουν τη χώρα και αναζητούν αλλού την τύχη τους. Τι απαντάτε;

Στον κυριο καζακο δεν εχω να απαντήσω τιποτα..ο καθε ενας αποφασίζει για την ζωη του οπου υπαρχει το καλυτερο για αυτον και την οικογενια του είτε ειναι στην Ελλάδα είτε ειναι στο εξωτερικό...αλλωστε κανεις σεν ξερει που μπορει να βρεθει απο την μια στιγμη στην!!!Ούτε καν και ο ιδιος ο κυριος Κώστας Καζάκος!!!!

Μαρία Σταθοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριανταεξάχρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Φλώρινα για τηλεφωνικές απάτες, ενώ αναζητούνται συνεργοί του. Συγκεκριμένα ο 36χρονος κατά το διάστημα από 20-04-2024 έως 26 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο άκουσμα της απόφασης του ανακριτή για την προφυλάκιση του, ο 31χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, με το προσωνύμιο «Κοκός», έπαθε κρίση πανικού και προσπάθησε να αυτοτρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου, «Αττικόν», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν με το οποίο γ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση σχετικά με τη διάρρηξη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών.  Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου από το Γρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Φωτεινό Αστέρι ενόψει Πάσχα, καλεί όλους να στηρίξουν τη προσπάθειασυλλογής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, δωροεπιταγές s/m για τιςοικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη για τα πα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή στην Πάτρα: "Family Day" Έρχεται η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα  Ζαχαράκη Σοφία "Family Day" Μια εκδήλωση για όλη την οικογένεια!  Ο Ελληνικός Ερυθρός Πάτρας, έχει αναλ
Image
Image

Search