ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νικόλας Στεφόπουλος: Η διαδρομή μου στην γαστρονομία είναι ένα ταξίδι υπέροχο αλλά και δύσκολο

Συζητάμε για γαστρονομία με έναν ταλαντούχο chef... δεν είναι άλλος από τον Νικόλα Στεφόπουλο! Ποιος είναι ο Νικόλας Στεφόπουλος ... Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Τελείωσε το 2ο Γενικό λύκειο Πατρών, σπούδασε μαγειρική στο ΙΕΚ Ακμή. Έχει εργαστεί σε αρκετές επιχειρήσεις της Πάτρας,  της Ζακύνθου και της Πρέβεζας. Τώρα έχει αναλάβει το ξενοδοχείο Βυζαντινό και την αίθουσα εκδηλώσεων «King George» που ανήκουν στην ιδία εταιρία.

Θα ήθελα αρχικά να σε ρωτήσω από πότε και με ποιό ερέθισμα ξεκίνησε το πάθος σου για την μαγειρική;  

Στην οικογένεια μου δεν υπήρχε παράδοση με την μαγειρική. Η αγάπη για το καλό φαγητό ήταν το ερέθισμα για να ασχοληθώ με την μαγειρική. Από από πολύ μικρή ηλικία άρχισα να μπαίνω στην κουζίνα κ να προσπαθώ να μαγειρέψω. Ήταν μια μαγική στιγμή. Άνοιγα τα ντουλάπια, το ψυγείο κ μπροστά μου εμφανιζόταν ένας κόσμος που ήθελα να τον δοκιμάσω και να παίξω.

Μίλησε μας λίγο για την διαδρομή σου μέχρι σήμερα. Πως έχεις δει αυτό το... ταξίδι γαστρονομίας;

Η διαδρομή μου στην γαστρονομία είναι ένα ταξίδι υπέροχο αλλά και δύσκολο. Η κουζίνα σαν χώρος έχει υπέροχες και μοναδικές στιγμές αλλά και πολύ δύσκολες. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που έμαθα κ μαθαίνω ακόμα από αυτούς.

Τι είναι.... αυτό που λέμε καλό φαγητό τελικά;

Καλό φαγητό! Η δημιουργία ενός πιάτου που θα κάνει τον πελάτη σου να χαμογελάσει κ να αναζητήσει μια μπουκιά ακόμα όχι για να χορτάσει αλλά για ξανανιώσει αυτή την γεύση!

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει τελικά ο τρόπος σερβιρίσματος , η εμφάνιση του πιάτου ;

Η πρώτη επαφή μας με το φαγητό μας είναι η εικόνα του. Αν είναι όμορφα στημένο θα μας κάνει να έρθουμε κοντά του να το μυρίσουμε και να το γευτούμε. Παίζει σημαντικό ρόλο να φτάνει στον πελάτη ένα όμορφο πιάτο.

Η κουζίνα που αγαπάς είναι η ελληνική;

Λατρεύω την ελληνική κουζίνα.  Είναι οι γεύσεις που μεγάλωσα και που με κάνουν να νιώθω υπέροχα όταν τις μαγειρεύω. Μου αρέσει όμως και η ιταλική κουζίνα. Έχουμε πολλά κοινά και στις γεύσεις αλλά και στον τρόπο που μαγειρεύουμε.

Τελικά οι Έλληνες είναι δεκτικοί απέναντι στις νέες γεύσεις, στις διαφορετικές ;

Οι Έλληνες είναι δύσκολο να δεχτούν νέες γεύσεις. Προτιμούμε πιο πολύ τις γεύσεις που έχουμε στην κουλτούρα μας. Βέβαια αν τους «πείσεις» και δοκιμάσουν κάτι, με όλα τα παραπάνω που αναφέραμε, είναι σίγουρο πως θα το αγαπήσουν και θα το εντάξουν στην καθημερινότητα τους.

Πόσο απαιτητικοί είναι στο φαγητό και στην ποιότητα αυτού;

Είναι πολύ απαιτητικοί στο φαγητό τους. Φυσικά αυτό είναι καλό για εμάς τους μαγείρους γιατί είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση στο να γινόμαστε καλύτεροι.

Ποιά υλικά θεωρείς απαραίτητα να υπάρχουν σε μια κουζίνα και γιατί;

Φρέσκα κ καλής ποιότητας υλικά, όσο είναι δυνατό εποχής. Ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι κ όλα θα γίνουν μαγικά μέσα στην κουζίνα.

Ποια στοιχεία πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν σωστό σεφ;

Ο σωστός Chef θα πρέπει να δίνει μεγάλη σημασία στην καθαριότητα της κουζίνας του! Επιπλέον πέρα από την αγάπη του για τη δουλειά του, να διαθέτει φαντασία, έμπνευση και σεβασμό στους συνεργάτες του.

Πόσο απαιτητικό και αγχώδες είναι τελικά το επάγγελμα σου;

Απαιτητικό και αγχώδες το να είσαι μάγειρας??? Οι κρίσεις άγχους είναι στην ημερησία διάταξη της κουζίνας.

Στο χώρο σας υπάρχουν πολλοί και καταξιωμένοι επαγγελματίες ,πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει κάποιος ;

Είναι τόσο δύσκολο όσο και εύκολο. Αν είσαι σωστός επαγγελματίας, έχεις ταλέντο και πάνω από όλα είσαι καλός χαρακτήρας σίγουρα θα ξεχωρίσεις κ όλοι θα έχουν μια θετική εικόνα για εσένα.

Ανήκεις στη λέσχη αρχιμαγείρων . Τι σημαίνει για εσένα ;

Το να ανήκεις στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Το όνομα σου μπαίνει δίπλα σε μεγάλους Chef. Θα πρέπει καθημερινά να αποδεικνύεις ότι είσαι αντάξιος τους και να νιώθουν υπερήφανοι που συμπορεύεσαι μαζί τους.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Να είμαι υγιείς, να συνεχίσω να μαγειρεύω και να διδάσκω.

Μίλησε μου για την οικογένεια σου !

Η οικογένεια μου… μια υπέροχη μάνα κ δυο καταπληκτικά αδέλφια που με στήριξαν στα πρώτα μου βήματα στην ζωή μου. Είμαι παντρεμένος με μια μοναδική γυναίκα. Η Κωνσταντίνα μου είναι το στήριγμα μου σε όλα. Μόνο το χαμόγελο της με κάνει και νιώθω μοναδικός κ ευτυχισμένος. Έχουμε και μια μπέμπα 8 μηνών και ναι …είμαι ένας χαζομπαμπάς το παραδέχομαι! Οι γυναίκες μου είναι όλος μου ο κόσμος!

Ελένη Παρασκευοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search