ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Σάκης Κλήρης, υπόσχεται ότι "τα καλύτερα έρχονται"

«Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» Η πόρτα όμως δεν πρέπει να κλείσει, λέει ο Σάκης Κλήρης, « και στην περίπτωση που κάποιος την κλείσει πάντα θα υπάρχουν χαραμάδες. Ο Πατρινός Σάκης Κλήρης, γνωστός και επιτυχημένος κομμωτής τα τελευταία χρόνια «ξεδιπλώνει» ακόμη ένα ταλέντο του, στην σκηνή του θεατρικού σχήματος «Γραμμές Τεχνης», αυτό του ηθοποιού. «Η υποκριτική ήρθε στην ζωή μου εντελώς τυχαία. Μακάρι να είχε έρθει πιο νωρίς…» λέει ο Σ. Κλήρης.

Η θεατρική παράσταση «ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα του Γ. Κωνσταντίνου που αγαπήθηκε από τους Πατρινούς, μάγεψε το κοινό στο 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, και απέσπασε το βραβείο κοινού. Ο Σάκης Κλήρης μίλησε στο achainews.gr για την συμμετοχή στο Φεστιβάλ, το βραβείο, τις κλειστές πόρτες και τα επόμενα σχέδια, δίνοντας μια Υπόσχεση…


-Ποια η εμπειρία από το Φεστιβάλ στην Καρδίτσα;
33ο πανελλήνιου φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Καρδίτσας. Μια ακόμα εμπειρία. Μία διαφορετική στο ειδος.Αυτή την φορά θεατρικό φεστιβάλ μια και εχω λάβει σε πολλά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ κομμωτικής εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

-Τι σημαίνει αυτή η διάκριση; 
Σημαίνει πολλά για την θεατρική μας ομάδα. Το αποτέλεσμα ήταν προσπάθεια όλης της ομάδας. Μια παράσταση είναι ομαδική δουλειά. Το βραβείο κοινού είναι η καλύτερη διάκριση. Ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης αποδοχής του κοινού στην Πάτρα σε όλες τις παραστάσεις μας. Το κοινό που έκρινε το αποτέλεσμα και στο φεστιβάλ δικαίωσε και εμάς αλλά και την μεγάλη αποδοχή που είχαμε στην πόλη μας. Αυτή η διάκριση μας δίνει την δύναμη για μεγαλύτερα πράγματα και να ανεβάσουμε το πήχη στις επιλογές των σεναρίων μια και υποκριτικά δώσαμε εξετάσεις.

-Ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή;
Δεν υπάρχει μια έντονη στιγμή που μπορώ να ξεχωρίσω αλλά πολλές και δυνατές. Άλλοτε χαρούμενες και άλλοτε πικρές. Γιατί μια παράσταση μέχρι να ανέβει περνάει απο πολλά στάδια...

-Τελικά ο τελευταίος κλείνει την πόρτα…;
Όχι ο τελευταίος δεν πρέπει να κλείνει την πόρτα. Δεν πρέπει να αφεθούμε. Την πόρτα μπορούμε να την κλείσουμε χωρίς να τραβήξουμε το σύρτη. Υπάρχουν χαραμάδες. Υπάρχουν ελπίδες. Υπάρχει ψυχή.


-Ερασιτεχνικά σχήματα και Πάτρα. Ποια η σχέση τους;
Χωρίς τα ερασιτεχνικά σχήματα, τουλάχιστον στην περιφέρεια, θέατρο... θα βλέπαμε 2 φορές το χρόνο και ότι μας πρόσφεραν. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που ασχολουνται σε θεατρικές ομάδες (που εγώ προσωπικά είμαι ενάντια στην λέξη ερασιτέχνης γιατί την στιγμή που ο θεατής πληρώνει γι αυτόν δεν λέγεται ερασιτέχνης επειδή δεν σπούδασε στο Εθνικό. Το θέατρο η το λατρεύεις και παθιάζεσαι για αυτο, ή το εγκαταλείπεις. Όσο για τα πολλά σχήματα που υπαρχουν στην πόλη μας κάποια στιγμή πρέπει να ενωθούν και έτσι να έχουν την δυνατότητα το κοινο κάθε μήνα.. να βλεπουν και μια θεατρική δουλειά. Αλλά εχω την εντύπωση πως είμαστε μακριά για τέτοιες συνεργασίες κι αυτό γιατί η ψευτοκουλτούρα και ο βεντετισμός δεν αφήνει.

-Είστε γνωστός και επιτυχημένος κομμωτής. Πώς προέκυψε η ενασχόληση με το θέατρο;
Το θέατρο για μένα προέκυψε όταν φίλος του χώρου μου ζήτησε να δοκιμάσω ενα ρόλο. Δεν είχε ποτέ περάσει από το μυαλό μου η ενασχόληση μου με το θέατρο και μετέπειτα με τον κινηματογράφο. Να όμως που προέκυψαν και τα δύο και το θέατρο και η ταινία ( 3 μοίρες) του Τεύκτρου Σακελαροπουλου που πήρε και 1ο βραβείο στην Αγγλία ως η καλύτερη εννοιολογική μεγάλου μήκους ταινία. Αγάπησα τόσο πολύ αυτή την τέχνη που πολλές φορές εχω πει πως θα ήθελα να έρθει νωρίτερα στη ζωή μου.

-Ποια τα επόμενα βήματα;
Τα επόμενα βήματα μου θα είναι προσεκτικά και μελετημένα. Καλή επιλογή σεναρίων και κόντρα ρόλους που θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες μου, σαν αυτή την παράσταση που έχουμε στόχο να ανεβάσουμε το χειμώνα και είμαι σίγουρος πως θα είναι μια παράσταση που θα ξαφνιάσει. Ο πήχης απο το χειμώνα θα ανέβει ποιό ψηλά ακόμα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν στην εξέλιξη μου. Απο τον εξαιρετικό ηθοποιό και σκηνοθέτη Μιχάλη Σμυρλή, Μιλτο Σπυρόπουλο, σκηνοθέτη, τον υπέροχο ηθοποιό Κωστα Ηλιόπουλο, τον Τεύκρο Σακελαρόπουλο σκηνοθέτη ταινιών που μου έδωσε την ευκαιρία να μπω σε δρόμους κινηματογραφικούς και τέλος ενα μεγάλο ευχαριστώ στο κοινό με το χειροκρότημα του μου έδωσε την δύναμη να κάνω το ενα βήμα μετά το αλλο. Τέλος τους δημοσιογράφους που αγκάλιασαν και πρόβαλαν αυτή μου την προσπάθεια. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Υπόσχεση.

Έφη Καρούνια 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search