ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Niko: Ένα ανερχόμενο αστέρι της ηλεκτρονικής μουσικής, από την Πάτρα

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάλλιστα το παιδί-ταλέντο της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, όμως ο Πατρινός  Νικόλας Παπαδόπουλος παραμένει προσγειωμένος. Ο 16χρονος Niko (όπως είναι γνωστός καλλιτεχνικά) ζει τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα. Είναι μαθητής της Β΄Λυκείου . Το ονομά του είναι γνωστό ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό που κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί το καλοκαίρι του ΄17. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο achaianews, μιλά για την έως τώρα πορεία του στη μουσική και τα σχέδιά του.

Γιατί ηλεκτρονική μουσική; Επέλεξα την ηλεκτρονική μουσική επειδή, οι δυνατότητες για να πειραματιστείς και να φτιάξεις κάτι μοναδικό και να το εξελίξεις, είναι άπειρες.
Είσαι μαθητής του 18 –χωρίς φροντιστήριο και δεν πας σε μουσικό σχολείο. Πως το έχεις καταφέρει;
Προσπαθώ να προσέχω στην παράδοση στο σχολείο για να έχω λιγότερη δουλειά στο σπίτι και να μπορώ να διαθέτω περισσότερο χρόνο στην μουσική και στις εξωσχολικές δραστηριότητες μου. Φροντίζω πάντα το σχολείο να είναι η πρώτη μου προτεραιότητα.
Ποια ήταν η πρώτη επαφή με την μουσική;
Ήταν στα 5 μου, όταν συμμετείχα στο παιδικό τμήμα της Πολυφωνικής Χορωδίας της Πάτρας με μαέστρο την Μαρία Ρέντιτ. Λίγο αργότερα ξεκίνησα κλασσικά κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας με τον Μαξίμ Μανκόφσκι. Στην Κέρκυρα συνεχίζω μέχρι σήμερα με τον Μάριο Μουζακίτη. Νιώθω τυχερός γιατί πάντα είχα εξαιρετικούς δασκάλους που με έκαναν να αγαπήσω και να ασχοληθώ σοβαρά με την μουσική.
Πως είναι το 24ωρο του Νικόλα;
Μέχρι το μεσημέρι σχολείο και το απόγευμα μοιράζω τον χρόνο μου σε συναντήσεις μέσω skype με τον μάνατζερ μου, σε πρόβες και εμφανίσεις με την φιλαρμονική και διάβασμα για το σχολείο και τα γερμανικά. Πάντα φροντίζω μέσα στην εβδομάδα να βρίσκω ελεύθερο χρόνο για την οικογένεια μου και τους φίλους μου.
Τι σκέφτεσαι – τι νοιώθεις όταν παίζεις μουσική;
Αν και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από εκατοντάδες κόσμου να χορεύουν και να τραγουδάνε τα κομμάτια σου, όταν παίζω live είμαι συγκεντρωμένος και συνεχώς προσπαθώ να ψυχολογήσω το κοινό έτσι ώστε να υπάρχει μια θετική αλληλεπίδραση μεταξύ μας.

( Ο Niko έχει δεχτεί  προτάσεις συνεργασίας από μεγάλα ονόματα της Ελλάδας και του εξωτερικού ενώ έχει πραγματοποιήσει  εμφανίσεις με απήχηση 400 άτομα και πάνω, γεγονός που τον έχει  βοηθήσει να αποκτήσει και σκηνική εμπειρία. Επίσης, στην πορεία του  βρέθηκαν έμπειροι DJ από την Κέρκυρα (και όχι μόνο) που « με βοήθησαν να αποκτήσω γνώσεις και εμπειρία πάνω στην σκηνή και έχουν γίνει πλέον πολύ καλοί φίλοι μου…» λέει ο ίδιος

Τα σχέδιά σου περιλαμβάνουν συναυλίες στο εξωτερικό……
Στα άμεσα σχέδιά μου είναι να εξελίξω το προσωπικό μου στυλ το οποίο θα λειτουργήσει σαν καλλιτεχνική μου ταυτότητα και να δω την απήχηση που θα έχει στον κόσμο. Αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του ’17 θα βρίσκομαι στο εξωτερικό για εμφανίσεις. Φέτος, ως παραγωγός έβγαλα 2 καινούρια μου κομμάτια και τα δυο με επιτυχία και απήχηση σε μεγάλους DJ του εξωτερικού, αλλά και Έλληνες. Τα καινούρια μου κομμάτια θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό στα τέλη αυτής της χρόνιας με αρχές του 2017.
Ποιους Έλληνες μουσικούς εκτιμάς;
Μερικά από τα πρώτα ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι οι Atik,Kozah,Ecotek τους οποίους έχω γνωρίσει και τους εκτιμώ και σαν ανθρώπους και σαν μουσικούς. Άλλοι Έλληνες μουσικοί που εκτιμώ, είναι οι Gioni,Levianth,HittheBass και οι Kid Angelo,DJ Zenn. Πιστεύω πως η πορεία τους στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής της Ελλάδας (και όχι μόνο) έχει να μας δώσει πολλά τα επόμενα χρόνια στα οποία η μουσική αυτή κατακτά όλο και περισσότερο το ελληνικό κοινό. Τη φετινή περίοδο Μάιου-Αυγούστου είδα τα κομμάτια μου να υποστηρίζονται από Έλληνες DJ όπως οι Kid Angelo και DJ Zenn οι οποίοι είναι βασικά στελέχη στο τμήμα ηλεκτρονικής μουσικής της ελληνικής Cobalt, την Primer.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνεις, υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος στο είδος που σε καθοδηγεί και σε υποστηρίζει;
 Πέρα από τα sites-blogs και τους djs που υποστηρίζουν την δουλεία μου και τους ευχαριστώ για αυτό, ανήκω πλέον στην εταιρεία management UNIQ με μάνατζερ μου τον Κώστα Κουρεμένο ο οποίος μένει στην Αμερική εδώ και 20 χρόνια και είναι διακεκριμένος παραγωγός/dj ηλεκτρονικής μουσικής και υπεύθυνος του Global Dance Festival στο Κολοράντο.
Πως γνώρισες τον μάνατζέρ σου;
Η γνωριμία με τον μάνατζέρ μου έγινε σε ένα σχολικό πάρτι πέρσι το καλοκαίρι στην Κέρκυρα, στο οποίο έπαιξα με επιτυχία μπροστά σε 600+ άτομα. Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο 6 μηνών αρχίσαμε την συνεργασία μας. Στην περίοδο των 6 μηνών αυτών διακρίθηκαν μερικά από τα κομμάτια μου κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα με ένα από αυτά να φτάνει τις 60.000 προβολές στο Youtube.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα! . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μεταφέρθηκε πολυτραυματίας μια 22χρονη κοπέλα μετά από τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου σε περιοχή του Ηλειακ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φωτιά έπιασε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή Αττικής, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του άτομο που εγκλωβίστηκε. Μετά από παρέμβαση της Πυροσβεσ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάζουν οι πιστοί σε όλη τη χώρα σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, την Ανάσταση του Θεανθρώπου και τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.   Το έθιμο προστάζει τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα!
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σας αρέσει να περπατάτε στα ταξίδια σας και να γνωρίζετε το μέρος που επισκέπτεστε με τα πόδια; Αυτές οι πόλεις διευκολύνουν τους περιπάτους με μονοπάτια, περατζάδες, μικρότερη πιθανότητα για βροχή κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, επίσημα Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 8ης Μαΐου στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να υπενθυμίσει στους πολίτες
Image
Image

Search