ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη: Η 15χρονη τενίστρια από την Πάτρα που συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα!

Η Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη είναι ένα κορίτσι από την Πάτρα που μεγάλωσε με ...μία ρακέτα στο χέρι. Από την ηλικία των 5 χρόνων, όπου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το τένις μέχρι και σήμερα δεν έχει σταματήσει να προπονείται στο καταπληκτικό αυτό άθλημα ενώ δεν είναι λίγες οι διακρίσεις που εχει καταφέρει σε αγωνιστικό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Η Αχαϊκή Πρωτεύουσα είναι σίγουρα τυχερή που εκπροσωπείται από την 15χρονη τενίστρια αλλά και όλη η Ελλάδα, αφού το καλοκαίρι συμμετείχε σε παγκόσμιους αγώνες με την Εθνική Ομάδα Τένις. Ποια είναι όμως η Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη και πως καταφέρνει να συνδυάζει σχολείο και πρωταθλητισμό;

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να παίζεις τένις και πως ανακάλυψες ότι σου αρέσει το συγκεκριμένο άθλημα;
Όταν ήμουν 5 χρονών ο παιδικός σταθμός «Πελαργός» που πήγαινα, είχε καθιερώσει μια μέρα την εβδομάδα επισκεψεις σε τεννιστικές εγκαταστάσεις με κύριο σκοπό το παιχνίδι και την αναψυχή. Απο τους πρωτους κιολας μηνες δεν μπορουσα να φανταστω τη ζωη μου χωρις τη ρακετα στο χερι και τοτε ηταν που αντιληφθηκα τι σημαινει ‘αγάπη για το αθλημα’.Έτσι όταν ξεκίνησα να πηγαίνω Δημοτικό άρχισα να προπονούμαι συστηματικά 2 φορές την εβδομάδα.  

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το αγωνιστικό τένις;
Η συμμετοχη μου σε τουρνουα καποτε αποτελουσε ένα μακρυ και δυσκολο ονειρο που ωστοσο δεν αργησε να ερθει. Περιπου στην ηλικια των 8 ετων αγωνιστηκα στα πρωτα μου Πανελλαδικα τα οποια αποτελουσαν έναν τροπο αθλησης, διασκεδασης και εκτονωσης. Με τον καιρο ο βασικος στοχος αλλαξε και πλεον,στην ηλικια των 10 ετων η διψα μου για νικες και διακρισεις εκανε την εμφανιση της. Σιγα-σιγα και αρχιζοντας να γνωριζω τον πραγματικο και δυσκολο δρομο του τεννις, μεσα από ηττες αλλα και σπουδαιες για την ηλικια μου νικες καταλαβα πως ανηκω σε αυτό το κοσμο.


 
Σε ηλικία 9-10 ετών


Ποιες ήταν οι καλύτερες αγωνιστικές χρονιές που θυμάσαι και κάποιες από τις διακρίσεις που έχεις πετύχει;
Οι καλυτερες μου χρονιες ηταν το 2013 και το 2015.Το 2013 πετυχα τις πρωτες μου ‘σπουδαιες’ νικες με κυριοτερες αυτων την κατακτηση της 2ης  θεσης στο Πανελληνιο πρωταθλημα μετα από έναν δυσκολο και αμφιρροπο αγωνα και την κατακτηση της 1ης θεσης στα Masters,τους τελευταιους αγωνες τις χρονιας που συμμετεχουν οι 8 καλυτεροι αθλητές κάθε κατηγοριας. Το 2013 εληξε με εμενα στην 2η θεση της Πανελληνιας καταταξης.Το 2015 καταφερα να διατηρηθω σε σταθερο επιπεδο και να τελειωσω για άλλη μια φορα τη χρονια στη 2η θεση. Η σημαντικοτερη μου επιτυχια και εμπειρια δεν είναι άλλη από τη συμμετοχη μου στην εθνικη ομαδα με την οποια ταξιδεψα 2 φορες στη Τσεχια.Η τιμη για μενα ηταν τεραστια και η εμπειρια τοσο μοναδικη που ο επομενος μεγαλος μου στοχος είναι να ξανασυμμετασχω σε αγωνες με τα χρωματα της χωρας μου.


 
2013: 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και 1η θέση στο Πρωτάθλημα Masters U12

 

Σχολείο και πρωταθλητισμός

Είμαι μαθήτρια της Γ’ Τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Λάγγουρα στο οποίο μπήκα μετά από Γενικές Πανελλαδικές εξετάσεις από την Α’ Γυμνασίου. Πιστευω πως στη χωρα μας σχολείο και πρωταθλητισμός είναι δυο λεξεις που δεν πανε μαζι. Ο πρωταθλητισμος γενικα δεν στηριζεται καθολου από τα σχολεια κατι το οποιο επιβαρυνει πολύ τη προσωπικη μου ζωη και ‘ελαχιστοποιει’ τον ηδη λιγο χρονο μου. Παρολ’αυτά ο συνδυασμος τους είναι επιλογη μου και εχω μαθει να προσαρμοζομαι στη δυσκολη καθημερινοτητα διατηρώντας μέχρι στιγμής και τα δύο σε υψηλό επίπεδο.

Σε ποιους ανθρώπους πιστεύεις οτι οφείλεις την επιτυχημένη πορεία σου αυτά τα χρόνια.
 Πρώτα απ’όλα στους γονείς μου οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και με στηρίζουν σε αυτό που κάνω και τους ευχαριστώ πολύ γι’αυτό. Ο ερασιτεχνικός πρωταθλητισμός στην Ελλάδα τουλάχιστον στο τέννις που γνωρίζω καλά,   στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους γονείς οι οποίοι για να υποστηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών-αθλητών πρέπει να καταβάλλουν πολύ κόπο, χρόνο & χρήματα. Στην συνέχεια τον προπονητή μου τον κο Θεοδωρόπουλο Παναγιώτη του In Out Court Tennis Academy με τον οποίο ξεκίνησα τα πρωτα μου βήματα στα γήπεδα και με έκανε όχι μόνο να αγαπήσω το άθλημα αλλά με τη σκληρή δουλειά και την καθοδήγησή του έχω καταφέρει να βρίσκομαι σταθερά στις πρώτες θέσεις της Πανελλήνιας κατάταξης της κατηγορίας που αγωνίζομαι καθώς και τον Κο Μπούσια Κώστα του Α.Γ.Σ Αρίων ο οποίος έχει αναλάβει τη φυσική μου κατάσταση τα τελευταία 2 χρόνια. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αθηναική εταιρεία ΑΦΟΙ ΙΩΝΑ ΟΕ η οποία εδώ και 3 περίπου χρόνια μου χορηγεί τον εξοπλισμό HEAD που χρησιμοποιώ, αλλά και την Πατρινή εταιρεία TRANS CARGO η οποία από φέτος ξεκίνησε να με στηρίζει οικονομικά καλύπτοντας ένα μέρος των εξόδων των τουρνουά που συμμετέχω.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και πέρα;
Τα τελευταια χρονια,συνεχης στοχος μου είναι η διατηρηση μου σε υψηλο επιπεδο τοσο στο σχολειο που για μενα αποτελει προτεραιοτητα οσο και στο τεννις που είναι για μενα πλεον ενας ‘τροπος ζωης’. Φετινός μου στόχος είναι να διατηρηθώ όσο πιο ψηλά στην Πανελλήνια κατάταξη της κατηγορίας κορίτσια 16 που αγωνίζομαι, καθώς και η συμμετοχή μου σε περισσότερα Πανευρωπαικά τουρνουά. Κυριοτερος στοχος μου ωστοσο είναι να συμμετάσχω για αλλη μια φορα στην Εθνικη ομαδα κατι για το οποιο θα αγωνιστω για να το πετυχω.

ΛΙΝΑ ΜΠΑΣΤΑ
.        

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search