ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ερχονται μέτρα - φωτιά για τις μετακινήσεις: Πλαφόν στις εξόδους για σούπερ μάρκετ και γυμναστική

 

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αυστηροποιήσει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού και δεν αποκλείεται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, όπως το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

 

 

Η εικόνα που είδαν όλοι το Σαββατοκύριακο, όπου όλη η Ελλάδα θύμιζε… ένα απέραντο πάρκο με χιλιάδες να έχουν βγει στους δρόμους και να… αθλούνται κατά ομάδες, προκάλεσε την οργή και των επιστημόνων και της Πολιτικής Προστασίας.

Ενώ δηλαδή έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και τα κρούσματα στην Ελλάδα, όπως και ο αριθμός των θυμάτων, έχουν περιοριστεί, η χαλάρωση της καραντίνας με ευθύνη των πολιτών βάζει την κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις.

Η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά το Πάσχα θεωρείται δεδομένη και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αυτό που φαίνεται να προκρίνεται πλέον είναι κι άλλοι περιορισμοί στις μετακινήσεις. 

 

Οχι όσες φορές θέλουμε για ψώνια

Ενας από αυτούς τους περιορισμούς θα μπορούσε να είναι το πλαφόν στις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ για ψώνια. Δηλαδή οι πολίτες να μη στέλνουν κάθε μέρα μήνυμα ότι πηγαίνουν για αγορές, αλλά αυτό να γίνεται 3 ή 4 φορές την εβδομάδα.

 

Ο λόγος είναι ότι έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί πολίτες πηγαίνουν στα καταστήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης ακόμη και για το παραμικρό με σκοπό να κάνουν τη βόλτα τους.

«Πηγαίνουν 2 και 3 φορές την ημέρα στο σούπερ μάρκετ γιατί… ξέχασαν να αγοράσουν τυρί ή μαρούλια», λέει κυβερνητικό στέλεχος που εμπλέκεται στην υπόθεση της προστασίας των πολιτών.

Ετσι, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κόψει τις πολλές και άσκοπες μετακινήσεις, αυτές τις εβδομάδες της κορύφωσης της επιδημίας και όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα.

 

Επίσης, θα επιχειρήσει με το πλαφόν στις επισκέψεις στα καταστήματα με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, να «κόψει» τις αστείες δικαιολογίες που εφευρίσκουν αρκετοί προκειμένου να βγουν από την καραντίνα με… νόμιμο τρόπο.

 

Περισσότερα SMS στο 13033 από αυτά που θα ορίζονται με τις νέες αποφάσεις (3ή 4 την εβδομάδα για ψώνια) δεν θα γίνονται αποδεκτά και οι παραβάτες θα πληρώνουν το προβλεπόμενο πρόστιμο.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search