ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοιός :78 νέα κρούσματα - 821 συνολικά - 22 θάνατοι

Την ύπαρξη  78  νέων κρουσμάτων 821  συνολικά καταγεγραμμένων ασθενών από κορωνοιό στην χώρα μας, γνωστοποίησε , κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας , ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.  53 ασθενείς είναι διασηλωνομένοι.  Την ίδια ώρα οι νεκροί είναι 22.

«Ως σήμερα περισσότερα από 440.000 κρούσματα της λοίμωξης από τον κορωνοϊό έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο» σημείωσε στην ενημέρωση προς του πολίτες ο Σωτήρης Τσιόδρας που ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Με αυτά, οι ασθενείς με Covid-19 ανέρχονται σε 821 συνολικά.

134 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων το 60% είναι άνδρες. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως 53 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε ΜΕΘ. Η μέση ηλικία διασωληνωμένων είναι τα 67, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα.

22 νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε έναν ακόμη καταγεγραμμένο θάνατο, αλλά και έναν νεκρό στην Κρήτη που εντοπίστηκε πριν από λίγο. Συνολικά στην Ελλάδα έχουμε 22 θανάτους από τον κορωνοϊό. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη, ενώ εξ αυτών 18 ήταν άνδρες και 4 γυναίκες. 21 από τους 22 παρουσίαζαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ιδιαίτερη προσοχή στα γηροκομεία δίνει η κυβέρνηση

«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας, χώροι προστασίας παθόντων είναι οι κύριοι χώροι στους οποίους θέλουμε να μπει ούτε ένα ύποπτο κρούσμα» είπε κλείνοντας ο λοιμωξιολόγος.

Σε όλο τον κόσμο ένα από τα μέρη που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι τα γηροκομεία. «Δεν θέλω να κάνω αναφορά στην τραγική εικόνα των οίκων στην Ισπανία και τι αντιμετώπισαν οι υπέργηροι εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Η επιδημία συνεχίζεται χωρίς μεγάλη εκθετική αύξηση», σημείωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. «Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία», προειδοποίησε.  

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 36 συμπολίτες μας με κορωνοϊό έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, 10.000 εργαστηριακά τεστ.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 25 Μαρτίου 2024 από αστυνομικούς του ΑΤ Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μετά την κατ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν πριν μια εβδομάδα σε σχολείο της Λάρισας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γονείς μαθητών καβγάδισαν αγρίως και λίγο έλειψε να πιαστούν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search