ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Η πόλη γέμισε παιδικά χαμόγελα- Χρώμα και φαντασία στο καρναβάλι των παιδιών

Mε σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε  η μεγάλη παρέλαση των μικρών.Ένας χείμαρρος ενθουσιασμού, φαντασίας, χρωμάτων και καρναβαλικής ενέργειας στα μέτρα των μικρών πλημμύρισε  τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα.

 

 

 

Πάνω από 14.000 μικροί καρναβαλιστές πήραν θέσεις....

Η ανταπόκριση των καρναβαλιστών για τη μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού των μικρών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι αιτήσεις συμμετοχής δημιούργησαν ένα νέο ρεκόρ, δείχνοντας ότι το Παιδικό Καρναβάλι είναι πράγματι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα και ξεχωριστά κομμάτια της διοργάνωσης που κάθε χρόνο πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

Φέτος θα παρελάσουν συνολικά 102 πληρώματα, ομάδες δηλαδή καρναβαλιστών που προέρχονται από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα προσχολικής αγωγής και συλλόγους.

Ο όγκος των πληρωμάτων, ο αριθμός, δηλαδή των συμμετασχόντων του κάθε γκρουπ, είναι περισσότερος από ποτέ, ενώ ο Καρναβαλικός Οργανισμός έχει πάρει ορισμένα μέτρα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο που ήθελε να βλέπουμε αρκετούς ενήλικες σε μία παρέλαση που είναι κυρίως για παιδιά.

Η αρχή πάντως έγινε  με το "Αυτοφωτιστείτε", στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των μικρών από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, με κύριο χαρακτηριστικό αυτής της δράσης που έγινε με επιτυχία τα δύο τελευταία χρόνια, το θόρυβο από τα κρουστά και τις καραμούζες των λιλιπούτειων καρναβαλιστών, σε μια προσπάθειά τους να ξυπνήσουν τον Καρνάβαλο.



Τι θα δούμε

Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος η μπαντίνα, η μασκότ του Καρναβαλιού των μικρών, ο "Τζίτζικας" και τρία ακόμα καινούρια άρματα που θα δούμε για πρώτη φορά.

Το πρώτο θα είναι η πολύχρωμη "Χαρούμενη Τούρμπο Μάγισσα", το δεύτερο αυτό του "Μικρού Πρίγκιπα" και το τρίτο ένα μεγάλο '"Γατί". Παράλληλα με τα τρία αυτά άρματα θα παρελάσουν και πέντε παλιά, από τα καρναβάλια των περασμένων ετών η "Τοσοδούλα"», ο "Καρναβαλάκος", το "Σκυλάκι", το "Κάστρο" και το "Ζουζούνι".

Στο τέλος της παρέλασης θα γίνει ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τους συλλόγους των Σοκολατοριχτών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη παρέλαση θα λάβουν μέρος 10 ομάδες που προέρχονται εκτός της Πάτρας, αλλά και το "Χαμόγελο του Παιδιού", με τις δικές του ομάδες που θα προέρχονται από άλλες πόλεις και μέρη.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο για τη φετινή διοργάνωση είναι το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών που έχουν κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ακίνητα της πόλης, ειδικά για αυτό το Σαββατοκύριακο.  Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search