ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πώς θα υπολογιστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες

Την εξομοίωση των φορολογητέων αξιών των ακινήτων με τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς επιδιώκει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Για τον σκοπό αυτό καλεί περισσότερους από 330 πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων να εισηγηθούν το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου αντικειμενικές τιμές ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο για κτίσματα και οικόπεδα σε περισσότερες από 23.500 περιοχές της ελληνικής επικράτειας, στις οποίες περιλαμβάνονται και εκτάσεις όπου σήμερα δεν εφαρμόζεται το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων.

 

Οι εκτιμητές, κατά την εκτέλεση του έργου τους, καλούνται να λάβουν υπόψη τους συγκριτικά στοιχεία για τις πραγματικές τιμές πώλησης ακινήτων στις περιοχές τις οποίες θα αναλάβουν να καλύψουν. Σε κάθε περίπτωση που δεν θα βρουν διαθέσιμα τέτοια στοιχεία θα πρέπει να συλλέξουν πληροφορίες για το ύψος των ενοικίων που συμφωνούνται στις περιοχές της αρμοδιότητάς τους ή άλλα στοιχεία και πληροφορίες για τη διαμόρφωση αξιόπιστων εκτιμήσεων σχετικά με το ύψος των πραγματικών τιμών των ακινήτων. Επίσης οι εκτιμητές θα πρέπει να εφαρμόσουν μία έως τέσσερις εναλλακτικές μεθοδολογίες. 

 

Η εξομοίωση των φορολογητέων αξιών των ακινήτων με τις αγοραίες τιμές τους αναμένεται να προκαλέσει: α) Αυξήσεις στις φορολογητέες αξίες των ακινήτων σε πολλές περιοχές της χώρας στις οποίες οι πραγματικές τιμές κινήθηκαν ανοδικά και ειδικά σε περιοχές όπου έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων β) Αυξήσεις στις φορολογητέες αξίες των ακινήτων σε πολλές «λαϊκές» περιοχές, όπου οι πραγματικές τιμές εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα από τις αντικειμενικές. γ) Μειώσεις στις φορολογητέες αξίες σε όσες περιοχές τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε οι πραγματικές τιμές να έχουν υποχωρήσει σημαντικά. δ) Αυξήσεις στις φορολογητέες αξίες των ακινήτων τα οποία βρίσκονται στις 7.000 περιοχές εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών όπου σήμερα δεν ισχύει το σύστημα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τον Κοινωνικό Τουρισμό ο οποίος αποτελεί πρόγραμμα χρηματοδότησης διαμονής και ακτοπλοϊκής μετακίν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκίδα μετά τη δολοφονία 63χρονης μέσα στο σπίτι της.Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα προσπαθεί ν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024, μπαίνουν πλέον οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ όλης της χώρας, καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 30 Μαΐου 2024. Σύμφ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από την αεροπορική επίδειξη των «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), το μεσημέρι του Σαββάτου (18.5.24). Το σόου με εννέα αεροσκάφη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου για πάνω από 2.500 μηχανικού από Αχαΐα, Ηλεία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε υπαίθριο βιωματικό σχολείο για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους επιβιώσαντες από καρκίνο αλλά και για κάθε άνθρωπο, μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σε γειτονιές της Πάτρας, μπροστά και στις ευρωεκλογές, με σκοπό να φτ
Image
Image

Search