ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πελετίδης: Ανοίγουν δρόμο για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων- Γ. Αλεξόπουλος : Ο Δήμαρχος ψεύδεται

Η πρώτη κόντρα Πελετίδη - Αλεξόπουλου για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι γεγονός. Η δημοτική αρχή εξέδωσε ήδη ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον Νομαρχιακό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (πρώην ΦΟΔΣΑ) ότι ανοίγει δρόμο για την ιδιωτικοποίηση. Αναμένεται η απάντηση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Ο Κώστας Πελετίδης αναφέρει:

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Νομαρχιακού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, συζητήθηκε σχέδιο «Συστατικής του Πράξης» που περιλαμβάνει πολλά άρθρα για διάφορα ζητήματα.Το πιο χαρακτηριστικό σημείο ήταν το ότι προβλέπεται ρητά η δυνατότητα ιδιωτικοποίησης της Διαχείρισης μέσω σύναψης συμβάσεων Σύμπραξης Παραχώρησης (ΣΔΙΤ) που προωθεί η κυβέρνηση και μάλιστα με εξασφάλιση της πληρωμής του Δήμου προς τις εταιρείες στις οποίες μπορούν να εκχωρούνται απευθείας τα έσοδα του Συνδέσμου.Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας πρότειναν αυτό που στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει πρόσφατα ψηφιστεί, δηλαδή τα έργα να γίνονται με χρηματοδότηση από τον κρατικούς πόρους, προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ, και αυτό για να μην επιβαρύνονται οι δημότες με τα τεράστια ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να καταβάλλουν αν τα έργα γίνουν με Συμπράξεις. Όλοι οι υπόλοιποι παρόντες Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά στις Συμπράξεις (ΣΔΙΤ) συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου κ. Αλεξόπουλου.Σημειώνεται πως ο κ. Αλεξόπουλος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ψηφίσει τα εντελώς αντίθετα. Μετά από αυτές τις εξελίξεις το κρίσιμο ζήτημα θα έρθει προς συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Πατρέων ήρθε η ανακοίνωση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου ο οποίος "σήκωσε το γάντι" και απάντησε πώς πρόκειται για : τεράστιο ψέμα ότι ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. ψήφισε να γίνει το Εργοστάσιο με ΣΔΙΤ

Η ανακοίνωση του Προέδρου του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρωτεύουσα Ξανά" Γρηγόρη Αλεξόπουλου

Η δημοτική αρχή της Πάτρας έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή της νέας θητείας της ότι στόχος της είναι να δυναμιτίσει κάθε προσπάθεια συναίνεσης και ομοφωνίας για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου διεκδίκησης των μεγάλων θεμάτων της πόλης, σπέρνοντας διχαστικά ζιζάνια, καθώς αυτό που βάζει σε προτεραιότητα δεν είναι η Πάτρα, αλλά η εξυπηρέτηση της πολιτικής γραμμής του ΚΚΕ την οποία απαρέγκλιτα υπηρετεί και η αποκόμιση κομματικού οφέλους. Αυτό είναι δικαίωμά της και επιλογή της την οποία θα κρίνουν οι Πατρινοί. Αυτό που προφανώς δεν είναι δικαίωμά της, είναι η σκόπιμη παραπληροφόρηση, η παραποίηση , η παραμόρφωση της αλήθειας και μάλιστα με χρήση των ηλεκτρονικών σελίδων και των social media του δήμου Πατρέων. Δεν είναι δικαίωμά της ο εμπαιγμός των πολιτών με ψέματα και διαστρεβλώσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων που πάνε την πόλη πίσω και μόνο πίσω. Αυτό είναι κατάχρηση και της εμπιστοσύνης των πολιτών και του ρόλου της ως δημοτική αρχή.Η ανακοίνωσή της για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Νομαρχιακού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α) και το σχέδιο «Συστατικής του Πράξης» είναι πέρα για πέρα ένα ψευδές κατασκεύασμα. 

Προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να ενημερωθούν οι πολίτες τους οποίους τιμώ και σέβομαι κάνω γνωστά τα εξής:Η Συστατική Πράξη του Συνδέσμου, είναι το καταστατικό λειτουργίας του για 30 χρόνια από σήμερα. Το καταστατικό λαμβάνει υπόψιν όλες τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος για τη λειτουργία του Συνδέσμου στη διάρκεια αυτών των 30 χρόνων, μεταξύ των οποίων είναι και η δυνατότητα συμπράξεων.

Το ίδιο ακριβώς δηλαδή που συμβαίνει και με όλους τους ΦΟΔΣΑ στη χώρα αλλά και με το Δήμο Πατρέων και το δικό του «καταστατικό» λειτουργίας το οποίο προβλέπει συμπράξεις ΣΔΙΤ. Για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο λοιπόν διευκρινίζω:

Όπως έχουμε ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο (διότι και εδώ ψεύδεται ο κ. Πελετίδης καθώς η σχετική απόφαση για τα απορρίμματα είναι πρόταση της αντιπολίτευσης και όχι δική του) το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα γίνει ξεκάθαρα με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. 

Δεν καταλαβαίνουμε τι δεν καταλαβαίνει ή τι δεν θέλει να καταλάβει ο κ. Πελετίδης και λέει χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή αιδώ ψέματα στην κοινωνία, αναζητώντας σκάνδαλα σε γάργαρα νερά.

Τον καλώ να αλλάξει αυτή τη τακτική διότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι πολίτες αντίληψη.

Τέλος, τον καλώ για μια ακόμη φορά να αλλάξει τακτική και να δείξει πνεύμα συναίνεσης και σύμπνοιας μαζί με τους άλλους δήμους του νομού μας, για να μπορέσουμε να έχουμε σύγχρονη επεξεργασία απορριμμάτων με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους δημότες.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα στο Δηµαρχείο της, την Ολυµπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας σημειώνονται  σήμερα Πέμπτη, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες, αρκετ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπού . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπούλου και Γεώργιο Αποσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
Image
Image

Search