ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μετωπική επίθεση Εμφιετζόγλου κατά Καραμανλή -Επιστολή - "μπουρλότο" για την Πατρών - Πύργου

Μια επίθεση άνευ προηγουμένου, με πρωτοφανείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε στον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο κατασκευαστής και πρόεδρος της Μηχανικής, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Σε επιστολή που απέστειλε στο γραφείο του υπουργού και κοινοποίησε στο Πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς και στην Επίτροπο Ανταγωνισμού Βεστάγκερ, ο κ. Εμφιετζόγλου, αποκαλεί τον υπουργό «άσχετο, ψεύτη, θρασύδειλο και ανίκανο», τον κατηγορεί πως ενεργεί με εμμονές και τον καταγγέλλει πως διαπραγματεύεται με «νταβατζήδες».

Την επιστολή, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Εμφιετζόγλου στην «Π», επισημαίνοντας ότι είχε ως αφορμή, τα όσα είπε και υπονόησε προ ημερών στη Βουλή, ο υπουργός Κ. Καραμανλής για τον ίδιο, λέγοντας ότι «δεν θα δεχθεί Καλογρίτσες της Δεξιάς», ότι είναι ανίκανος ως εργολάβος για να υλοποιήσει το έργο της Πατρών - Πύργου, ότι έχει χαλασμένα μηχανήματα στα εργοτάξια και επίσης, ότι η ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture, με την οποία συνεργάζεται, στην ουσία δεν υφίσταται.

Η επιστολή, ως προς την δημόσια εκφορά λόγου, είναι πρωτοφανής για τα επιχειρηματία και πολιτικά δρώμενα, με επιθέσεις, χαρακτηρισμούς και χλευασμούς, αλλά παράλληλα και αποκαλυπτική του παρασκηνίου που υπάρχει στο πολύπαθο έργο της Πατρών - Πύργου και του πολέμου που μαίνεται υπογείως, στον κλάδο των κατασκευών.

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, διαμέσου ερωτημάτων, αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή για «υπόγειες» συνεννοήσεις αλλά και «προτιμήσεις» σε ανταγωνιστές στην αγορά των κατασκευών, ενώ τίθενται ερωτήματα και για την εξαγγελία των 350 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στους οδικούς άξονες, έργο το οποίο κατά τον πρόεδρο της Μηχανικής, όφειλαν να έχουν φτιάξει οι ίδιοι οι κατασκευαστές, αλλά το πληρώνει σήμερα το κράτος.

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου καταλήγει στην επιστολή του, με την φράση, ότι θα καταγγείλει και θα μηνύσει τον υπουργό Υποδομών για μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου Εταιρειών Μηχανική

Κύριον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Αθήνα, 03 Δεκεμβρίου 2019

Ώστε είμαστε ... οι «Καλογρίτσες της Δεξιάς». Ωστε θα διαπραγματευτείς με την παραχωρησιούχο «έτσι ώστε το τίμημα να μην είναι εξωφρενικά πιο υψηλό από τον Προϋπολογισμό του έργου»!!!

Ώστε ο κ. Κατρίνης «είναι φερέφωνο των εργολάβων»!!! Και «ποιός είναι ο εργολάβος που έστειλε την επιστολή;» Και δεν μας λες «Ποιοί κρύβονται πίσω από Ιταλικές εταιρείες που ...δεν υπάρχουν»;

Ώστε «ένας έχει υπογράψει»; Δηλαδή «έχει υπογράψει μια σύμβαση από τις οχτώ, άρα θα είναι για ...μια σύμβαση η αποζημίωση»;

'Ωστε «είναι κάτι παλιομηχανήματα και γίνονται κάποιες εργασίες για να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι κάτι γίνεται». Και εύχεσαι «Μακάρι να ξεκινούσε αυτός (sic) που έχει πάρει τη σύμβαση και να έκανε έστω κάποιες πρόδρομες εργασίες».

Ακόμη τι εννοείς, «Ναι, ναι, ειναι συμβαλλόμενος. Του έταξες;» Και θέλεις «διαδικασια τουλάχιστον άλλους έξι μήνες»;

Και «θα μας καταγγείλεις όποτε πρέπει»; Εμείς θα δουλεύουμε χωρίς να μας πληρώνεις μέχρι να μας καταγγείλεις όταν πρέπει; Ωραίος μάγκας είσαι!

Και τι εννοείς «ποιοί εργολάβοι, μάλλον ποιός, τον οποίο δεν έχετε το θάρρος να τον κατονομάσετε». Γιατί δεν είχες εσύ το θάρρος να μας κατονομάσεις; Δεν με γνωρίζεις; Και «όλοι γνωρίζουν στον τεχνικό κόσμο ότι δεν έχουν την δυνατότητα να τελειώσουν το έργο»; Ποιοί στο είπαν; Μήπως οι γνωστοί νταβατζήδες με τους οποίους διαπραγματεύεσαι; Και εσύ είσαι τόσο αφελής που τους πίστεψες;

Ώστε «ο συγκεκριμένος εργολάβος που θέλεις να αναστήσει την Εταιρεία του μέσα από το έργο και και να μην γίνει ποτέ ο δρόμος».

Καλά είσαι Υπουργός και δεν ξέρεις ότι έχουν υπογραφεί 5 συμβάσεις και όχι μία; Δεν ξέρεις, ότι η Ιταλική Εταιρεία που δεν υπάρχει, εκτελεί 2 από τις 5;

Και ποιος, κύριε, σου έδωσε το δικαίωμα να με προσβάλλεις τόσο ανέντιμα ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

Και άσχετος και ανίκανος και ψεύτης και θρασύδειλος! Κρίμα!

Και σε ερωτώ

1. Γιατί δεν πληρώνεις την προκαταβολή; Με ποιο δικαίωμα παρανομείς και δεν τηρείς τις συμβατικές υποχρεώσεις σου; Γνωρίζεις ότι οι συμβάσεις καθορίζουν προκαταβολή 15% και εσύ αρνείσαι 5 μήνες να πληρώσεις την πρώτη (5%);

2. Γιατί δεν πληρώνεις τις εκτελεσθείσες εργασίες εδώ και 5 μήνες. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο γραφείο σου εδώ και 20 ημέρες. Τους άλλους λογαριασμούς τους υπογράφεις, τους δικούς μου όχι; Γιατί, για να ισχυριστείς στην Vestager (σ.σ. Επίτροπος Ανταγωνιστικότητας) ότι «δεν κάνουν τίποτα - απορροφήσεις σχεδόν μηδέν»!!!

3. Και γιατί θέλεις τέλος πάντων να ακυρώσεις 5 συμβάσεις, να πληρώσεις αποζημιώσεις για 5 και όχι για μια σύμβαση και να δώσεις το έργο στους νταβατζήδες με όχι πολύ «εξωφρενικό ποσό»; Ποιος ο λόγος;

Μήπως έχεις δέσμευση; Μήπως θέλουν αντάλλαγμα, γιατί δεν έκαναν την αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού; Και αντί να ερευνήσεις την απάτη στην Αττική Οδό με τις «συντηρήσεις», αντί να δεις το όργιο πληρωμών στον Κόρινθος - Πάτρα που κοστίζει 13 εκατ. ευρώ / χλμ και έχει γεμίσει μπαλώματα… καινούργιος δρόμος, θέλεις να δώσεις στην Τέρνα και το βόρειο κομμάτι του Ε-65 με έκπτωση 0%, αντί για διαγωνισμό με έκπτωση 50%;

Και ακούσαμε -μετά τις βροχές- ότι θέλεις να δώσεις στους νταβατζήδες και 350 εκ. ευρώ για να μην μπαζώνουν οι αυτοκινητόδρομοι. Δηλαδή δεν φτάνει που δεν τα έκαναν και δεν τιμωρήθηκαν, θα τους ξαναπληρώσεις! Κουφό δεν ακούγεται !!!

Και τέλος πάντων ποιος είσαι κύριε που θίγεις την τιμή και την υπόληψή μου;

Εγώ αγωνίστηκα 60 χρόνια έντιμα. Έχτισα εκατοντάδες έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βοήθησα την Πατρίδα όποτε μου το εζήτησε αλλά και όποτε έπρεπε. Πολέμησα εδώ και 40 χρόνια κόντρα στη διαπλοκή και την διαφθορά, τους νταβατζήδες που κάνουν καρτέλ για να παίρνουν τα έργα με 5 - 7% και να κλέβουν δισεκατομμύρια από το Ελληνικό Δημόσιο. Και νιώθω περήφανος για ό,τι έκανα.

Εσύ, τι είσαι κύριε; Τι έκανες; Ένα κομπλεξικό, εμμονικό άτομο που φέρεις ένα ιστορικό όνομα που δεν αντέχεις να σηκώσεις.

Και βέβαια θα σε καταγγείλουμε και θα σε μηνύσουμε τόσον εγώ όσον και οι Ιταλοί που δεν υπάρχουν… Και θα σε ξεσκεπάσουμε. Σαμποντάρεις το έργο και χωρίς αιδώ κατηγορείς άλλους για το έγκλημα που διαπράττεις.

Και τι νομίζεις επιτέλους; Επειδή σου δώσανε ένα υπουργείο -μόνο και μόνο επειδή σε λένε Καραμανλή- ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις σαν να είναι δικό σου μαγαζί; Υπάρχουν νόμοι κύριε και είσαι υποχρεωμένος να τους τηρείς, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει.

Και τελειώνοντας, προς το παρόν, να ξέρεις: Ο Εθνάρχης εμένα με εκτιμούσε, εσένα αν σε άκουγε προχθές στη Βουλή θα ένοιωθε ντροπή.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search