ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πλακιώτακης: Ξεχάστε την υπογειοποίηση του τρένου - Απάντηση Πελετίδη σε υψηλούς τόνους

Νεότερα: Σκληρή απάντηση στον Υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Πάτρα, ήρθε από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη με αφορμή τις δηλώσεις Πλακιωτάκη για τρένο και υπογειοποίηση του.

Στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης Τύπου για το θέμα της ανακύκλωσης, ερωτηθείς ο Δήμαρχος για τις χθεσινές δηλώσεις, από την Πάτρα, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, αναφορικά με το τρένο και την ανάπτυξη του Λιμανιού, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σχολίασε:

«Ανάπτυξη της πόλης γι’ αυτούς είναι μόνο η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, όχι των συμφερόντων των μικροεπιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών που με την πολιτική τους θα τους αφανίσουν, αλλά των μεγάλων ομίλων.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτήν την όπως – όπως ανάπτυξη για να εξυπηρετηθούν κάποιοι.

Σε όλες τις άλλες πόλεις που πέρασε η σιδηροδρομική γραμμή ή έγινε παράκαμψη ή υπογειοποίηση.

Στην Πάτρα, την τρίτη πόλη της χώρας έχουν την υποχρέωση να κάνουν αυτό που η κοινή λογική λέει.

Κάνουν ότι κόπτονται. Το 2018 το τρένο έπρεπε να είχε φθάσει στο νέο λιμάνι. Πού είναι ακόμη τώρα; Στο Κιάτο!

Να τα ξεχάσουν λοιπόν αυτά. Να ξέρουν ότι στην Πάτρα δεν θα περνάνε καλά αν συνεχίσουν έτσι. Ο λαός της πόλης δεν θα τους επιτρέψει να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους με τα οποία θα κόψουν την πόλη στα δύο και θα την αποκόψουν από το θαλάσσιο μέτωπό της.  Θα τον βρουν μπροστά τους τον λαό.

Ήδη την Κυριακή γίνεται η πρώτη συγκέντρωση της επιτροπής των κατοίκων στον Καστελλόκαμπο».

Πρώτη Ενημέρωση :!Το μέλλον του λιμανιού της Πάτρας, είναι στις εμπορευματικές μεταφορές, άρα, είναι απαραίτητη η σιδηροδρομική του σύνδεση. Για να φτάσει όμως, το τρένο στο νέο λιμάνι, θα πρέπει να γίνει με ρεαλιστικούς όρους, κάτι που σημαίνει, όχι υπογειοποίηση της γραμμής

Αυτό ήταν εν ολίγοις το μήνυμα που απεύθυνε με σαφή τρόπο, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, στην ομιλία που έκανε το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ, στο Νότιο Λιμάνι Πατρών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Πλακιωτάκης, από την αρχή της ομιλίας του, είπε ότι απέναντι σε αυτό το θέμα πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις, με όρους ρεαλισμού και όχι με σχέδια υπογειοποίησης, τα οποία δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ποτέ, γιατί δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. και γιατί δεν υπάρχουν μελέτες.

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Πλακιωτάκης και αφορά άμεσα το λιμάνι της Πάτρας, είναι η αξιοποίησή του, για την κατασκευή αποθηκών τροφοδοσίας υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ήταν ξεκάθαρος και σε αυτό το ζήτημα, τονίζοντας ότι, σαφώς το LNG είναι απαραίτητο για το λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Πρόσθεσε ότι κατανοεί τις όποιες ανησυχίες και ενστάσεις, όμως, οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα τρέχουν και η Πάτρα δεν πρέπει να προσπεραστεί από άλλα λιμάνια της περιοχής.

Έκανε λόγο για «δύσκολες αποφάσεις» που πρέπει να ληφθούν, και οι οποίες προφανώς θα λαμβάνουν υπόψη το περιβάλλον, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές, να επισπεύσουν τις μελέτες και το πρόγραμμα χρηματοδότησης. 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αναφερόμενος στο σχέδιο αξιοποίησης των δέκα περιφερειακών λιμανιών, ο υπουργός Ναυτιλίας, είπε ότι είχε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και την μελετητική εταιρεία, η οποία έκανε την παρουσίαση της πρώτης φάσης, αποτύπωσης των δυνατοτήτων και των αδυναμιών του κάθε λιμένα. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση με την αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων και τέλος, θα γίνουν οι διεθνείς διαγωνισμοί για το κάθε λιμάνι ξεχωριστά.

Στην εκδήλωση παρεμβάσεις έγιναν από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, από τον διευθύνωντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Τσώνη, τον γραμματέα της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Σιαδήμα, τον βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα, και τον γγ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τον επόμενο μήνα θα δουν σταδιακά οι καταναλωτές την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της κατάστασης στην Μέση Ανατολή και άρχισαν κάποιοι να επανεξετάζουν τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο χαλαρός έως ανύπαρκτος έλεγχος των γονέων προς τα παιδιά τους, η ανύπαρκτη έως χαλαρή επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά τους, είναι σύμφωνα με τις έρευνες των τελευταίων ετών τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας 25χρονος αλλοδαπός που εργαζόταν σε πορτοκαλεώνα στην περιοχή του Λεήμανα Λακωνίας τραυματίστηκε θανάσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος νεαρός βρισκόταν στο σίδερο σύν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως ήταν αναμενόμενο τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εξήχθησαν από την εξαιρετική επιστημονική ημερίδα με τον ευρηματικό τίτλο:Από τον ρεπόρτερ του 19ου   αιώνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την ευκαιρία του επετειακού εορτασμού για τα 100 χρόνια ΤΕΕ, υλοποιείται μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης του κοινού για την προσφορά του Επιμελητηρίου, φέρνοντας πιο κοντά το ΤΕΕ, τα Περιφερειακ
Image
Image

Search