ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πατρών-Πύργου: Στο κενό η ένσταση Καλογρίτσα για την πρώτη εργολαβία

Στο κενό έπεσε η ένσταση της Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών για την εργολαβία του Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Δουναίικα-Πύργος.


 Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η έκπτωση της κοινοπραξίας από τον διαγωνισμό είχε αποφασιστεί στις 11 Ιουνίου λόγω ελλιπών δικαιολογητικών.

Στις 24 Ιουνίου ακολούθηκε η πρώτη ένσταση η οποια απορρίφθηκε στις 5 Αυγούστου αρχικά και στις 23 Αυγούστου (από το γραφείο του υπουργού ΥΠΟΜΕ) στη συνέχεια, οριστικοποιήθηκε η έκπτωση και κατέπεσε και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής.

Στις 23 Αυγούστου κατατέθηκε δεύτερη ένσταση, ύστερα από την έκδοση της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με το σκεπτικό η ένσταση απορρίφθηκε «διότι έχει ήδη εκδοθεί Απόφαση του Υπουργού Υ.ΜΕ. επί ενστάσεως, σύμφωνα με το άρθρο 174 του Ν.4412/16, για το ίδιο θέμα και συνεπώς έχει τελεσιδικήσει η ενδικοφανής διαδικασία, στο πλαίσιο των διατάξεων περί δημοσίων έργων».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ήταν ακριβώς αυτή η απόφαση που ουσιαστικά έβγαλε εκτός διαδικασίας την κοινοπραξία συμφερόντων Καλογρίτσα και έβαλε ένα τέλος σε ένα δράμα το οποίο κράτησε αρκετά χρόνια. Να θυμίσουμε πως ο διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη εργολαβία πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2016.

Στη συνέχεια η διαγωνιστική διαδικασία «πάγωσε» καθώς έγινε γνωστή η πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε συνολική λύση του έργου Πάτρα-Πύργος που αφορά όλες τις εργολαβίες.

Ο αυτοκινητόδρομος, φυσική συνέχεια της Ολυμπίας Οδού, παραμένει ένας από τους πιο «αιματηρούς» οδικούς άξονες της χώρας με πολλά θανατηφόρα ατυχήματα κάθε χρόνο.


Πηγή: ypodomes.com

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό του Εξωτερικών συνετρίβη σήμερα καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, καθώς ο πρόεδρος επέ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, εν όψει ευρωεκλογών, όσ . . .
LIFE STYLE

Ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα έχουν απασχολήσει τον τελευταίο καιρό λόγω των αρνητικών σχολίων που συγκέντρωσαν για την παρουσίαση της φετινής Eurovision. Ειδικά, οι δύο σχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
Image
Image

Search