ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στη Μυρσίνη Ηλείας οι πρόσφυγες από τη Μονή Πορετσού

Προσωρινό κατάλυμα στους κοινόχρηστους χώρους της δομής φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας βρήκαν οι 55 πρόσφυγες που είχαν αρνηθεί να μείνουν στη Μονή Πορετσού στην ορεινή Αχαΐα.

Οι πρόσφυγες έφτασαν στην ανακαινισμένη Μονή όπου υπάρχουν όλα εκείνα που θα χρειάζονταν για τη διαμονή τους (θέρμανση, ντουλάπες κ.α.), το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο στην πλειοψηφία τους αρνήθηκαν να παραμείνουν στο απομονωμένο σημείο που τους πήγαν. Μάλιστα κατά την αποχώρηση τους φώναζαν "No good".

Στη Μονή, έπειτα από διαβουλεύσεις, παρέμειναν τρεις γυναίκες (δύο από Συρία και μια από Ιράκ με ένα μικρό παιδάκι).

Τελικά, όπως γράφει το ilialive, οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με το λεωφορείο στη δομή φιλοξενίας του LM Village και θα διαμείνουν σε κοινόχρηστούς χώρους της δομής, καθώς αυτή είναι πλήρης, για δύο ημέρες έως ότου αποφασιστεί που θα μεταφερθούν.

Στην πλειοψηφία τους είναι Αφρικανοί, γυναίκες και παιδιά, από το Σουδάν, τη Σομαλία, το Κονγκό, ενώ υπάρχουν ανάμεσά τους και 16 Σύριοι.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Μισή ώρα παρέμειναν οι μετανάστες στον χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Μητρόπολη Ηλείας.

Όπως αναφέρει και το kalavrytanews. gr Oι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.
Τελικά παρέμειναν, έπειτα από διαβουλεύσεις παρέμειναν, τρεις γυναίκες (δύο από Συρία και μια από ΙΡΑΚ με ένα μικρό παιδάκι). όλοι οι υπόλοιποι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μάλιστα φέρονται να είπαν «Καλύτερα στη Μόρια».

Αυτή την ώρα αναμένεται η απόφαση για το που θα μεταφερθούν οι περίπου 100 πρόσφυγες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο κατηγορούμενος πήρε αναβολή για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος, με τον ίδιο να διατείνεται ότι είναι αθώος.  Με την αυτόφωρη διαδικασία και με την . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη των 11 εκλεγμένων με τους «Σπαρτιάτες» βουλευτών, του Ηλία Κασιδιάρη καθώς και ενός δικηγόρου, κατηγορ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από την Παρασκευή (26/4) έως και την Κυριακή (12/5) θα ισχύσουν τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και τ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναβάλλει το προγραμματισμένο για τις 9 Μαΐου ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Τα περί αναβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της νηπιαγωγού Χριστίνας Κοτσίρη, προϊσταμένης του 16ου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο οποία και υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια.Ο Δή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής
Image
Image

Search