ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θρίλερ για γερά νεύρα στο Μεσολόγγι: Οι μυστηριώδεις θάνατοι, τα σημειώματα και οι θαμμένοι θησαυροί

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του 33χρονου κτηνοτρόφου Βασίλη Δημαρά από το Μεσολόγγι που εντοπίστηκε νεκρός τον Νοέμβριο του 2016 στον ποταμό Εύηνο.

Έπειτα από έρευνες αποδείχθηκε ότι ο άτυχος κτηνοτρόφος δεν πνίγηκε, αλλά δολοφονήθηκε. Ο 33χρονος βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και το γεγονός ότι ήταν κωφός, καλόκαρδος αλλά ευκολόπιστος, τον κατέστησε εύκολο θύμα.

Οι συγγενείς του ερευνούσαν για καιρό τον θάνατο του, μαζί με τον ιατροδικαστή – καθηγητή ιατροδικαστικής και τοξικολογίας Ματθαίο Τσούγκα που όρισαν σαν τεχνικό σύμβουλο, εντόπισαν την δολοφονία του, που ήταν σκηνοθετημένη για να φανεί πνιγμός.

“Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας απομακρύνθηκε, καθώς το θύμα δεν παρουσίαζε συμπεριφορές που θα οδηγούσαν σε τέτοια πράξη. Η περίπτωση να γλίστρησε και να έπεσε στο ποτάμι επίσης δεν εδραιώνεται, καθώς δεν θα πήγαινε για μπάνιο αργά το απόγευμα Νοέμβρη μήνα, αφού δεν το συνήθιζε. Επιπλέον γιατί φορούσε τις μπότες του; Επίσης αν όντως κάτι τέτοιο συνέβη δεν θα εντοπιζόταν πήγμα αίματος στο πτερύγιο του αυτιού του και στο πίσω μέρος της κεφαλής. Αυτό το εύρημα με οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο Βασίλης χτυπήθηκε από θλον όργανο, πιθανόν λαβή όπλου. Ενδεχομένως ο ή οι δράστες να τον ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα του και να τον χτύπησαν. Τα ευρήματα δείχνουν πως έπεσε ημιαναίσθητος στο έδαφος και μετά τον έριξαν στο νερό όπου και κατέληξε. Σχέδιο των δραστών ήταν να στήσουν ένα σκηνικό πνιγμού”, ανέφερε ο κ. Τσούγκας, μιλώντας στην εκπομπή ‘Φως στο Τούνελ’, αναλύοντας με επιστημονικό τρόπο στο πώς οδηγήθηκε στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών νέα συγκλονιστικά στοιχεία ήρθαν στο φως και έφεραν στην επιφάνεια άλλον ένα θάνατο. Λίγο καιρό πριν ο κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής 57 χρόνων, από το χωριό Άι- Γιώργης βρέθηκε πνιγμένος στον χείμαρρο Κουρκουτά, που καταλήγει στον Εύηνο.

Ο αδελφός του Κώστα Ζαχαρή είπε ότι ο αδελφός του βοσκούσε τα πρόβατα του και άθελα του γινόταν μάρτυρας παράνομων συναντήσεων κοντά στην εκκλησία του Άι- Γιώργη.

Όπως και ο 33χρονος, έτσι και 57χρονος βρέθηκε με το εσώρουχο και τις μπότες του χωρίς τα ρούχα του.

Ο ίδιος ο Βασίλης Δημαράς ήταν σαν να έδειχνε τη λύση του μυστηριώδους θανάτού του καθώς σε ένα συρτάρι στο σπίτι του είχε κρύψει αποκαλυπτικά σημειώματα.

Στα προσωπικά του αντικείμενα η μητέρα του εντόπισε δύο ιδιόχειρα σημειώματα, που ενίσχυσαν την άποψη των γονιών του πως κάτι σοβαρό κρυβόταν πίσω από τον θάνατο του.

Στο ένα έγραφε: “Εγκλήματα Εύηνος”. Στο άλλο είχε γράψει το όνομα ενός αστυνομικού και χρηματικά ποσά. Κανείς από την οικογένεια του δεν γνώριζε σε τι ακριβώς αναφερόταν.

Πριν βρεθεί νεκρός μίλησε με φίλο του στο χωριό και του είπε για το μοιραίο ραντεβού: “Πάω παππού, κρίμα…”, δείχνοντας προς το ποτάμι που δολοφονήθηκε.

Την προηγούμενη μέρα ζήτησε από τον πατέρα του να αλλάξει το πρόγραμμα του με τη βοσκή των ζώων γιατί είχε ένα ραντεβού. Όταν ο πατέρας του τον ρώτησε σχετικά, του έδειξε προς το σημείο όπου έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με μαρτυρία εργάτη που δούλευε εκείνη την εποχή σε έργα οδοποιίας στην περιοχή, ο Βασίλης πέρασε από μπροστά του έχοντας στη μηχανή και συνεπιβάτη. Λίγο καιρό πριν ο 33χρονος κτηνοτρόφος είχε ζητήσει από τον γαμπρό του να του βρει μια συσκευή ανίχνευσης χρυσού.

Ο Γιάννης Δημαράς είναι πεπεισμένος πως κάποιοι παρέσυραν τον αδελφό του σε “ραντεβού θανάτου” και έστησαν σκηνικό πνιγμού. Την πεποίθηση του εδραίωσε αργότερα και η ανάλυση του τεχνικού συμβούλου- ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια.

Τα στόματα στην περιοχή του Μεσολογγίου άνοιξαν και οι κάτοικοι υπέδειξαν βουνά και ξωκλήσια όπου χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλοι δρουν ανεξέλεγκτοι.

Γνωστός του Βασίλη Δημαρά ανέφερε πως υπάρχουν φήμες για πολλούς θησαυρούς θαμμένους στον τόπο.

“Τα παλιά χρόνια δεν τα πήγαιναν ούτε στις τράπεζες, ούτε στα χρηματιστήρια, τα έθαβαν”, εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή ο μάρτυρας.

Σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή εκτός από το ποτάμι του Εύηνου, θεωρείται και το βουνό Βαράσοβα.

“Πολλά ακούγονται… Στο παρελθόν κι άλλος συγχωριανός μας βρέθηκε πνιγμένος. Μπορεί και ο Βασίλης κάτι να είδε και να τον έφαγαν”, είπε χαρακτηριστικά.

Στην περιοχή που εντοπίστηκε νεκρός ο Βασίλης Δημαράς, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Καλυδώνας. Φύλακας του χώρου της αρχαίας πόλης, επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες των κατοίκων και μίλησε για περιστατικά λαθρανασκαφών που έχουν πέσει στην αντίληψη όλων.

“Ξεκινούν να βρουν χρυσές λίρες και καταλήγουν σε αρχαία”, είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως επίδοξοι χρυσοθήρες δεν δίστασαν να καταστρέψουν ακόμα και ιερούς ναούς μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να βρουν θαμμένους θησαυρούς.

Οι συγγενείς του Βασίλη μέσω του δικηγόρου τους, κατέθεσαν μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Αντιεισαγγελέα Μεσολογγίου που την επεξεργάζεται.

anikolouli.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου της Κρήτης αφότου το ξέφρενο γλέντι του καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφορ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στη ζωή της έβαλε μια 70χρονη ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας μέσα στο σπίτι της στην Εύβοια. Σύμφωνα με το evima.gr, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην περιοχή το . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει στις 31 Μαρτίου στις 03:00 να πάνε μια ώρα μπροστά δηλαδή 04:00 Αλλάζει η ώρα σε θερινή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και έτσι θα πρέπει όλοι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας, του οποίου
Image
Image

Search