ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε διερεύνηση χώρων για να φιλοξενηθούν μετανάστες προχωρούν από κοινού ΕΛ.ΑΣ και Περιφέρεια


 Η Περιφέρεια και η τοπική ΕΛ.ΑΣ διερευνούν πιθανά σημεία για τη τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών, μετά από σύσκεψη που προηγήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε πρώτη φάση διερευνούνται ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν ομάδες μεταναστών και ακολούθως θα γίνει έρευνα για εντοπισμό σημείων που θα φιλοξενήσουν μαζικά μετανάστες. Εκτιμάται ότι το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει στο επόμενο δεκαήμερο.

Στην Αχαϊα, ο κλάδος των ξενοδόχων, αντιμετωπίζει με το ίδιο σκεπτικισμό την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την μίσθωση τουριστικών επιχειρήσεων, ακόμα και ιδιωτικών κατοικιών, για την φιλοξενία προσφύγων.

O πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρη Διαμαντόπουλος, εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν θα υπάρξει ενδιαφέρον και πρόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν προκριθεί τέσσερα ξενοδοχεία από την περιοχή μας.

Τόνισε οτι οι επαγγελματίες θα πρέπει να ενημερωθούν υπεύθυνα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι η πλέον αρμόδια. Πάντως, θύμισε ότι, στο παρελθόν ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρίου είχε φιλοξενήσει μετανάστες, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο 33,2% στην εκτίμηση ψήφου κατέγραψε τη ΝΔ η Opinion Poll στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Στη μέτρηση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 15,1% . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει όλη την έκταση της Αττικής. Το πέπλο αφρικανικής σκόνης που «πνίγει» τον αττικό ουρανό δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό. Αυτό που είχε ήδη δημ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα από τις μα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, σ
Image
Image

Search