ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έξι χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα - Πορεία στην Πάτρα - Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία ετοιμάζουν οι αριστερές οργανώσεις, οι φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες ακόμα Πατρινοί, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των επετειακών  εκδηλώσεων μνήμης που γίνονται σε όλη την Ελλάδα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του μουσικού - ράπερ που δολοφονήθηκε το 2013 από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Ρουπακιά. 

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε. Οι δολοφόνοι του Killah P. έχουν μείνει ατιμώρητοι, με την ακροαματική διαδικασία της δίκης κατά της Χρυσής Αυγής να συνεχίζεται και να μην έχει μπει ένα τέλος στα αυτονόητα, που είναι η καταδίκη των φυσικών και των ηθικών αυτουργών που οδήγησαν σε αυτή τη δολοφονία.

Όμως πλέον η δίκη αυτή μπαίνει στην τελική ευθεία και η δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει την τιμωρία των ενόχων. Στην Πάτρα, μία πόλη που ποτέ της δεν ανέχτηκε τον λαϊκισμό και το φασισμό, πρόκειται να γίνει μία μεγάλη πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. 

Ωστόσο, στην Αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή, γνωρίζοντας ότι η εκδήλωση αυτή, ενδέχεται να γίνει η αφορμή για τη δημιουργία επεισοδίων από ομάδες του αντιεξουσιαστικού και του αναρχικού κύκλου και ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα, έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Στόχος είναι να γίνει μια ειρηνική πορεία που να περάσει τα μηνύματά της κατά του φασισμού, του ρατσισμού και κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά και των υπολοίπων ακροδεξιών ομάδων που έχουν "ξεφυτρώσει" τα τελευταία χρόνια. 

Από την άλλη μεριά, οι αναρχικοί κύκλοι και οι αντιεξουσιαστικές ομάδες, σύμφωνα με πανό που έχουν αναρτήσει στα Ψηλαλώνια, θα προχωρήσουν σε ανοικτή γενική συνέλευση.

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου

Η Τ.Ε. Πάτρας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη δική της πλευρά  σε ανακοίνωσή της καλεί άπαντες να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Γεωργίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

"Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και της πάλης για να ηττηθεί η αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ-ΕΕ, για μια καλύτερη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και των φτωχών, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων.

Πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τον πόλεμο, για τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ΕΕ-ευρώ, με συνολικό αντικαπιταλιστικό αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους".

Επί ποδός θα βρίσκεται η τοπική Ελληνική Αστυνομία η οποία θα λάβει μέτρα κατά την διάρκεια της πορείας που θα γίνει στην Πάτρα.

Υπό κατάληψη σχολεία για τον Παύλο Φύσσα

Αναστολή μαθητών σήμερα σε σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας, με τους μαθητές να βάζουν λουκέτο με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 13χρονη μαθήτρια την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου της.   Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δικογραφία σε βάρος μιας 13χρονης και των γονέων τ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε όλες τις συνοικίες κατασκευάζονται ή έχουν ήδη παραδοθεί οι λεγόμενοι πλακόστρωτοι δρόμοι μικρής όχλησης, όπου όμως δεν υπάρχουν πεζοδρόμια για τους πεζούς. Και αυτό τι σημαίνει . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο νέος νόμος για τον αιγιαλό που αφορά στην απομάκρυνση ή μείωση στις ξαπλώστρες στα παραλιακά καταστήματα της Αχαίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην μείωση του αριθμού των ερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 13χρονη μαθήτρια την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου της.   Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δικογραφία σε βάρος μιας 13χρονης και των γονέων της σχημάτισαν αστυνο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή του αναφέρεται στην κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην απεργία της Ομοσπονδίας τους συμμετέχουν την Τετάρτη και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας. Κύριο αίτημα είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το δικαστικό χάρτη και να μην καταργηθεί – συγχωνευ
Image
Image

Search