ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Uncategorised

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας αναφέρει ότι: «Η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (2/12/22), που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις των νόμων 4623/19 και 4625/19 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαιώνει τη στάση και την κριτική της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στους σχετικούς νόμους, με τους οποίους είχαμε διαφωνήσει και τους είχαμε καταγγείλει.

Με τις εν λόγω διατάξεις, στο όνομα της κυβερνησιμότητας, δόθηκε με το «έτσι θέλω» τεχνητή πλειοψηφία στην παράταξη του Περιφερειάρχη ή του Δημάρχου, στην Οικονομική Επιτροπή (ΟΕ), στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στις άλλες επιτροπές, όπως και στα Νομικά Πρόσωπα Περιφερειών και Δήμων, καθώς επίσης, μεταφέρθηκαν μια σειρά σημαντικές αρμοδιότητες από τα συμβούλια σ’ αυτές τις επιτροπές.

Θυμίζουμε ότι παράλληλα, η Κυβέρνηση της ΝΔ διατήρησε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που καθορίζουν τη λειτουργία της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης («Κλεισθένης», «Καλλικράτης», «Καποδίστριας», μνημονιακοί νόμοι κ.ά.) και επιπλέον ψήφισε νέο ληστρικό εκλογικό νόμο (4804/21), με τον οποίο η πρώτη δύναμη γίνεται παντοδύναμη, εφόσον πάρει 43%+1 ψήφο, καθώς θα βγαίνει περιφερειακή ή δημοτική αρχή και μάλιστα θα παίρνει τα 3/5 των εδρών.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση όλου αυτού του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας Περιφερειών και Δήμων (Ν. 4623/19 και 4625/19 για τη λεγόμενη κυβερνησιμότητα Περιφερειών και δήμων, «Κλεισθένης», «Καλλικράτης», «Καποδίστριας», μνημονιακοί νόμοι, Οικονομικό Παρατηρητήριο) και του ληστρικού εκλογικού νόμου 4804/21.

Είμαστε υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος για την εκλογή όλων των οργάνων Περιφερειών και Δήμων, όπως και στις βουλευτικές εκλογές και στους μαζικούς φορείς, χωρίς β’ γύρο και πλαφόν, από τη σκοπιά της ισοτιμίας της λαϊκής ψήφου, όσο αυτή μπορεί να εξασφαλισθεί μέσα στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε.

Τέλος, ως Δημοτική Αρχή θα εισάγουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση, πέραν των Επιτροπών, θέματα τα οποία κρίνονται σοβαρά».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο παρβοϊός, που στοίχισε τη ζωή σε ένα παιδί μόλις 3,5 ετών στη Θεσσαλονίκη, είναι μια κοινή παιδική ασθένεια που παρουσιάζει έξαρση.  Από την πανδημία του κορωνοϊού και μετά, δεν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται συμπληρωματικό ψηφιακό βοήθημα για συγκεκριμένη κατηγορία μαθητών σχολείων. Όπως γνωστοποίησε σήμερα o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για το . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φιλ Φόντεν ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ, ανακοίνωσε σήμερα (18/5) η κορυφαία ποδοσφαιρική Λίγκα του πλανήτη για τον 23χρονο άσο. Ο Φόντεν πραγματοποίησε την κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κωστής Λουκόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ναυπακτιακού, έφυγε σε ηλικία μόλις 45 ετών. Ο Κωστής, που μεγάλωσε στην Ναύπακτο, παντρεύτηκε και ζούσε για χρόνια στην Αθήνα, τα τελευταία δύο χρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε στην Δυτική Αχαΐα, με τον αδελφό να γρονθοκοπεί την αδελφή του και να την τραυματίζει.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε στον Άνω Αλισσό, όταν
Image
Image

Search