ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Uncategorised

Κοροναϊός: Εβαλε στο μάτι τους νέους – Από 18-39 ετών το 45% των νέων κρουσμάτων και 40 παιδιά

 

Καμπάνα κινδύνου ηχεί από τον αριθμό των θανάτων, που χθες έσπασε το φράγμα των 500 από την αρχή της πανδημίας, των διασωληνώσεων, που κυμαίνονται σταθερά πάνω από 80, αλλά και των ηλικιών που μολύνονται.

 

Η ηλικιακή κατανομή δείχνει ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τα μέτρα, με τους νέους στις πιο παραγωγικές ηλικίες, που κυκλοφορούν και περισσότερο, να βρίσκονται στο στόχαστρό του.

 

Έβαλε ο κοροναϊός σημάδι παλικάρια και παιδιά…

Από τα 482 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα -και αποτελούν μετά τα 508 κρούσματα της Παρασκευής, τη δεύτερη χειρότερη καταγραφή- πάνω από το 45% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ περιλαμβάνονται και 40 παιδιά έως 18 ετών.

 

Εκτός από τρανή απόδειξη για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι νέοι είναι άτρωτοι απέναντι στον κοροναϊό, είναι και χειροπιαστή απόδειξη ότι τα μέτρα δεν τηρούνται στο βαθμό τουλάχιστον που θα έπρεπε.

 

Η ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών είναι αυτή που κυκλοφορεί περισσότερο στις πόλεις, αφού είναι πιο δραστήριοι και έχουν και περισσότερες αντοχές από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που μπορεί να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ το πρωί, αλλά μετά το μεσημέρι συνήθως κλείνονται στο σπίτι τους.

 

Κατά κανόνα δε σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι περισσότεροι ηλικιωμένοι τηρούν ευλαβικά τα μέτρα.

 

Αντίθετα, άτομα νεαρότερης ηλικίας εμφανίζονται πιο «άνετα» και «ατρόμητα» και δεν εντάσσουν στα αγαπημένα και αναγκαία αξεσουάρ τους τη μάσκα και το αντισυπτικό ή και να το κάνουν δεν το κάνουν σωστά.

 

Με μάσκες που ζεσταίνουν το πηγούνι ή κρέμονται ως σκουλαρίκι ή ξεχνιούνται στη τσάντα ή δεν αλλάζουν όσο συχνά απαιτείται και με αντισυπτικό που χρησιμοποιείται… στις γιορτές και τις αργίες.

 

Κάπως έτσι δημιουργούν πρόσφορο έδαφος και καλοσωρίζουν τον κοροναϊό στον οργανισμό τους με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της.

 

Οι περισσότεροι δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι η κοινωνική ευθύνη που αναλαμβάνει ο κάθε πολίτης σε αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη συγκυρία της πανδημίας είναι τεράστια. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν λειτουργεί όπως το -επίσης απαράδεκτο- «έλα μωρέ εγώ θα σώσω τον κόσμο;».

 

Γιατί σε αυτήν την περίπτωση «ναι μωρέ, εσύ θα μολύνεις τον κόσμο».

 

Κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και οι αχαρακτήριστοι όλων των ηλικιών που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ο ιός και -άραγε;- η πανδημία με πάνω από ενα εκατομμύριο νεκρούς παγκοσμίως είναι εικονική πραγματικότητα.

 

Η ηλικιακή κατανομή

Σε ότι αφορά τα συνολικά κρούματα κοροναϊου στη χώρα που έχουν φθάσει τα 24.932, η πλειοψηφία τους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών. σε ότι αφορά δε τις συνέπειες της μόλυνσης από κοροναϊό σε αυτές τις ηλικίες, ευτυχώς ο αριθμός των διασωληνώσεων και ακόμη χειρότερα των θανάτων είναι μικρός, αλλά… υπαρκτός.

 

Επομένως και επειδή κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του και αν ανήκει σε αυτό το μικρό ποσοστό που βασανίζεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή δεν τα καταφέρνει πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και υπακοή στα μέτρα προστασίας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search