ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

GOOGLE: Κάνει προσλήψεις στην Πάτρα

Οι δεκάδες προσλήψεις συνέπεσαν χρονικά με την ανακοίνωση ότι η Πάτρα περιλαμβάνεται στον πυρήνα του σχεδίου του κολοσσού της ψηφιακής τεχνολογίας Google, για την δημιουργία του πρώτου Google Cloud Region στη χώρα, κάτι που αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, καθώς και να «ανεβάσει» κατά 2,2 δισ. δολάρια στο εθνικό ΑΕΠ.

Η Πάτρα είναι ένας από τους πέντε κεντρικούς πυλώνες της επένδυσης της Google, καθώς στην πόλη θα δημιουργηθεί ένα από τα δύο Κέντρα Αριστείας σε συνεργασία με τη Deloitte, που θα είναι αφιερωμένα στη βιωσιμότητα και την τεχνητή νοημοσύνη, για να αναπτυχθούν λύσεις που βασίζονται στο cloud και τη μηχανική εκμάθηση, για την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή.

Οι ανακοινώσεις έγιναν παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρώτο Google Cloud Region στη χώρα θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες cloud στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου οι οργανισμοί να εξασφαλίζουν ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες πιο αξιόπιστα και σε υψηλότερες ταχύτητες.

 

Η DELOITTE

Προς το παρόν, δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το Κέντρο Αριστείας της Πάτρας, όμως, η Deloitte, μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παροχή επιχειρηματικών υπηρεσιών, βρίσκεται ήδη στην πόλη εδώ και έναν χρόνο και προσλαμβάνει επιστημονικό προσωπικό.

Αυτή την περίοδο, αναζητά 36 επιστήμονες από τον χώρο της πληροφορικής και ανάπτυξης λογισμικού. Συγκεκριμένα ζητά προσωπικό για την ανάπτυξη web λογισμικού (Adobe), ελεγκτές τεχνολογίας πληροφορικών και εφαρμογών για κινητές συσκευές, μηχανικούς ανάπτυξης αρχιτεκτονικής cloud, νομικούς με ειδίκευση σε φορολογικά και εταιρικά θέματα, μέχρι προσωπικό διοικητικής και γραμματειακής υποστήριξης.

ΚΟΜΒΟΣ

Να θυμίσουμε ότι η PwC εγκαινίασε τον περασμένο Μάιο στην Πάτρα Κόμβο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, με αρωγό το οικοσύστημα τεχνολογίας της Δυτικής Ελλάδας.
Το Technology & Innovation Hub της PwC στην Πάτρα, θα αναπτύξει μεγάλης εμβέλειας projects, τόσο ιδιωτικού όσο και δημόσιου χαρακτήρα, με έμφαση στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, σχολιάζοντας στην «Π» τις σχετικές εξαγγελίες που έγιναν στην Αθήνα για το κέντρο αριστείας της Google, τόνισε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα του οικοσυστήματος που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες γύρω από τον τεχνολογικό τομέα.

Σημείωσε ότι η Πάτρα αν κινηθεί συνετά και οργανωμένα, χωρίς δαιμονοποίηση για την επιχειρηματικότητα, μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα στο πεδίο της προσέλκυσης τεχνολογικών επενδύσεων. Οπως σημείωσε ο πρύτανης, πολλοί διευθύνοντες σύμβουλοι τεχνολογικών επιχειρήσεων, είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών και γνωρίζουν το υπόβαθρο της δουλειάς που γίνεται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Επίσης, ο κ. Μπούρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Πανεπιστήμιο μαζί με τον φορέα προώθησης της καινοτομίας PatrasIQ, μπορούν να τοποθετήσουν την Πάτρα σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον με επιτυχία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες (26 Απριλίου 2024) το μεσημέρι μπροστά από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, από αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κύκλωμα  διακινούσε ναρκωτικά εντός των σχολείων και των σχολικών κοινοτήτων της Πάτρας. Πρόκειται για 12 άτομα (11 Έλληνες και 1 Αλβανός), μεταξύ των οποίων και 4 μαθητές, συνελη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος, ο αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη τη νύχτα των φονικών επεισοδίων στου Ρεν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
Image
Image

Search