ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άνοιγμα τουρισμού: Δεκάδες πτήσεις έφτασαν στα νησιά - Γέμισαν τα σοκάκια της Μυκόνου


Με ενθουσιασμό και... ανοιχτές αγκάλες υποδέχτηκαν σήμερα, τη δεύτερη ημέρα μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού, τα αεροδρόμια της χώρας δεκάδες πτήσεις με τουρίστες που έσπευσαν να επισκεφθούν τη Ελλάδα στην έναρξη της τουριστικής σεζόν. Τόσο στις μεγάλες πόλεις, όσο και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τα αεροδρόμια «ζωντάνεψαν» από τις εικόνες επισκεπτών από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις που κατέφθαναν με... ανεβασμένη διάθεση, έτοιμοι να απολαύσουν τις διακοπές που στερήθηκαν όλη την προηγούμενη χρονιά λόγω της πανδημίας. Οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό άρχισαν να καταφθάνουν σήμερα το πρωί στο αεροδρομιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους τουρίστες να έχουν προορισμό τα ελληνικά νησιά, αλλά και περιοχές της ενδοχώρας -κυρίως της Πελοποννήσου.

 

Άφιξη τουριστών στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

 

 

Λίγο μετά τις 11 το πρωί έφτασε πτήση από το Παρίσι. «Έχω κάνει το τεστ και έχω εμβολιαστεί, είμαι αρκετά χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα μετά από αρκετό καιρό. Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην Αθηνα. Θα το απολαύσω» είπε στο protothema.gr ένας τουρίστας από τη Γαλλία, ο οποίος πρόκειται να ταξιδέψει στην Πάρο και τη Σαντορίνη. «Είμαστε χαρούμενοι που ερχόμαστε ξανά. Που ταξιδεύουμε στην Ελλάδα. Αισθάνομαι ασφαλής και αποφάσισα να ταξιδέψω κατευθείαν μαζί με την οικογένεια μου. Θα κάνουμε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Δεν φοβόμαστε. Δεν έχουμε κάνει το εμβόλιο, αλλά είμαστε αρνητικοί όλοι» είπε ακόμη ένας άνδρας από τη Γαλλία.

Μύκονος:  Γέμισαν το σοκάκια 

 

Από την άφιξη των τουριστών άρχισαν να γεμίσουν τα σοκάκια των νησιών. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε το OPEN TV από τη Μύκονο Αξιοσημείωτη είναι και η κίνηση που παρατηρείται στη Σαντορίνη  με τις εικόνες του ηλιοβασιλέματος να κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου από τους πρώτους επισκέπτες. Δείτε την ανταπόκριση της ΕΡΤ. Ο γ.γ. του ΕΟΤ στα Χανία - Υποδέχθηκε 110 Δανούς τουρίστες: «Προσδοκία για μια σεζόν πολύ καλύτερη από την περυσινή. Την πεποίθηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή και ότι τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά της πανδημίας που έχουν ληφθεί ειδικά για τις μετακινήσεις θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά, εξέφρασε από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Ο κ Φραγκάκης βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» όπου λίγο μετά τις 6 προσγειώθηκε πτήση από την Κοπεγχάγη που μετέφερε στα Χανιά 110 Δανούς τουρίστες.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα με 4-2 και ο πιθανός αποκλεισμός των Άγγλων από τον τελικό του Conference League έχει ξεκινήσει μια νέα συζήτηση στο "Νησί" και δη α . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε πέμπτο παιχνίδι (8/5, 20:00) στο Πριγκιπάτο θα αναδειχθεί ο νικητής της συναρπαστικής προημιτελικής σειράς (2-2) της EuroLeague ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Μονακό. Οι Μονεγάσκοι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Μεγάλο Σάββατο (4/5): Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας κατά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.Με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται σε εξέλιξη, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) ανακοινώνονται τα εξής: Συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
Image
Image

Search