ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σύγχρονο Τρένο: Το καλοκαίρι η δημοπράτηση της γραμμής Ρίο - Πάτρα

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσω του ανταγωνιστικού διαλόγου έξι σιδηροδρομικά έργα διασύνδεσης των λιμανιών της χώρας, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το έργο Ρίο (Κανελλοπούλου)- Πάτρα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

 

Ο Χρ. Βίνης έκανε λόγο για χρηματοδότηση των έργων με ευρωπαϊκούς πόρους. «Από τον Οκτώβρη του 2019, όταν και αναλάβαμε τη διοίκηση, διαπιστώσαμε ένα κενό στη διασύνδεση των κεντροβαρικών λιμένων με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και κατ’ επέκταση με την Ευρώπη», τόνισε ο Χρ. Βίνης και πρόσθεσε:

 

«Είμαστε πλέον αρκετά έτοιμοι και ώριμοι και στόχος είναι μέσα στην επόμενη δεκαετία να μετατρέψουμε τη χώρα σε ένα μεγάλο και διεθνές logistics hub».

 

Αναφορικά με τα πλεονεκτήματα του ανταγωνιστικού διαλόγου, ο ίδιος σημείωσε αρχικά ότι δεν υπήρχε η μελετητική ωριμότητα για μειοδοτικούς διαγωνισμούς.

 

«Το έργο ωριμάζει εσωτερικά και στο τέλος του διαλόγου, η μελέτη γίνεται κτήμα του ίδιου του αναδόχου. Έτσι, παύουν διάφορα προβλήματα, όπως η προσβολή των μελετών και μειώνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών» εξήγησε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search