ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μετακινήσεις από νομό σε νομό: Πώς θα γίνονται από τις 15 Μαΐου – Τι εξετάζεται

Να αποτρέψει τη γενικευμένη αίσθηση που τείνει να παγιωθεί ότι έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό θέλει η κυβέρνηση, θέτοντας συγκεκριμένους κανόνες στις άρσεις περιορισμών, ώστε να αποφευχθεί η γενική χαλάρωση σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή”, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, οι οποίες θα απελευθερωθούν στις 15 Μαΐου, όπως επανέλαβε και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, θα γίνονται μόνο με την επίδειξη αρνητικού self test ή βεβαίωση εμβολιασμού, χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί εάν θα πρόκειται για βεβαίωση μιας ή δύο δόσεων. Ο στόχος είναι να μπει φρένο στη διασπορά του ιού στην περιφέρεια, όπου τα νοσοκομεία είναι λιγότερα, αλλά και να εμπεδωθεί πως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και η πανδημία είναι ακόμα παρούσα.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν σύμφωνα με την “Καθημερινή”, πως βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο όπου δραστηριότητες και ιός συνυπάρχουν και πρέπει το στοίχημα να κερδηθεί έως το τέλος Μαΐου, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια πισωγυρίσματος. Στο Μαξίμου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως η πανδημία έστω και με αργούς ρυθμούς, αποκλιμακώνεται και πως από τα μέσα Μαΐου, παράλληλα με όσα έχουν προαναγγελθεί – δηλ. άνοιγμα τουρισμού και μετακινήσεις από νομό σε νομό- θα μπορούσε να δούμε και περαιτέρω σημειολογική χαλάρωση. Για παράδειγμα κάτι που εξετάζεται, καθώς αποτελεί αίτημα των εστιατόρων, είναι η μετακίνηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 12 τα μεσάνυχτα από 11 που είναι τώρα, ώστε να κερδηθεί μία επιπλέον ώρα. Το αίτημα είναι να εφαρμοστεί από την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο το πιο πιθανό είναι κάτι τέτοιο να συμβεί από τις 15 Μαΐου, παράλληλα με το άνοιγμα του τουρισμού, όπως είπε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν πριν μια εβδομάδα σε σχολείο της Λάρισας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γονείς μαθητών καβγάδισαν αγρίως και λίγο έλειψε να πιαστούν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search