ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Lockdown : Πάσχα στο χωριό μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, λέει καθηγητής


Για Πάσχα εκτός κλεινόν άστυ με αρνητικό τεστ, όπως και για μετακινήσεις με πλοία, με self test έκανε λόγο ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. «Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο – τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής.

 

Επιχείρηση «Αποκέντρωση» μέσω της τηλεργασίας

Επίσης αποκάλυψε πως για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις η επιτροπή θέλει να θέσει το self test πριν το ταξίδι με το πλοίο. Γιατί αποφασίστηκε «μπλόκο» στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Σχετικά με το τι άλλαξε και αποφασίστηκε το μπλόκο στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη δήλωσε πως είναι δυναμική η εξέλιξη του φαινομένου και το παρακολουθούν στενά ενώ δεν λήφθηκε με ελαφρά καρδία η απόφαση αλλά έγινε μελέτη των νέων δεδομένων των νοσηλειών που ανησύχησαν την επιτροπή. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε πως όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να προβαίνουν σε έλεγχο όλων των εργαζομένων. Επεσήμανε ότι τα ανοίγματα γίνονται εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα πηγαίνουν καλά και με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 7 ημερών. Επίσης, ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα χρειαζόμαστε περίπου 4 βδομάδες αποκλιμάκωσης. «Άρα θα φτάσουμε το Πάσχα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Για τις εικόνες συνωστισμού

Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σήμερα τόνισε πως αυτό που έχει σημασία να ειπωθεί είναι πως ο ιός μεταδίδεται λιγότερο στους εξωτερικούς χώρους αλλά εξακολουθεί να μεταδίδεται επομένως και πως πρέπει να εξακολουθούμε να τηρούμε τις αποστάσεις και την μάσκα. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της την κούραση του κόσμου και πήρε αυτά τα μέτρα, «Τα μέτρα δεν τηρούνταν έτσι και αλλιώς. Δεν υπήρχε και μεγάλη επιτήρηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Γι αυτό τον λόγο πήρε αυτή την απόφαση η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης χρειάζεται και αυτό. Πρέπει όμως να μην το παρακάνουμε γενικώς και να καταλάβουμε ότι μεταδίδεται εξίσου καλά και σε εξωτερικούς χώρους».

 

Σχετικά με το τι άλλαξε και αποφασίστηκε το μπλόκο στο λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη δήλωσε πως είναι δυναμική η εξέλιξη του φαινομένου και το παρακολουθούν στενά ενώ δεν λήφθηκε με ελαφρά καρδία η απόφαση αλλά έγινε μελέτη των νέων δεδομένων των νοσηλειών που ανησύχησαν την επιτροπή. Ο ίδιος τόνισε πως όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να προβαίνουν σε έλεγχο όλων των εργαζομένων.

 

Πότε θα ανοίξουν σχολεία και πολυκαταστήματα

«Όταν έρθουν τα self-test θα το συζητήσουμε, θα δούμε πάλι τα επιδημιολογικά δεδομένα και πιστεύω πως αν γίνει προγραμματισμένα ο έλεγχος των παιδιών δεν έχουμε λόγο να μην το ανοίξουμε στις 12 Απριλίου» είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφερόμενος στα λύκεια. Σχετικά με τα εμπορικά κέντρα είπε πως είναι χώροι υψηλού κινδύνου «θα δούμε καλά τα επιδημιολογικά δεδομένα και τότε θα αποφασίσουμε».

 

Επεσήμανε ότι τα ανοίγματα γίνονται εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα πηγαίνουν καλά και με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 7 ημερών. Επίσης, ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα χρειαζόμαστε περίπου 4 βδομάδες αποκλιμάκωσης. «Άρα θα φτάσουμε το Πάσχα».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search