ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 ρίχτερ στην Ελλασσόνα - Εγκλωβισμένος ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και σημειώθηκε 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος ήταν 7,8 χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους.

Στην περιοχή σημειώνονται και μετασεισμοί και είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε αισθητός μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ, 7 χλμ. ΔΝΔ της Ελασσόνας.

Ακολούθησαν μετασεισμοί 4,2 και 4,9 Ρίχτερ. Ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Με το χτύπημα του Εγκέλαδου οι κάτοικοι της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που ακόμη και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας οι ασθενείς βγήκαν έντρομοι από το κτίριο, με τους ορούς στο χέρι. Δείτε live εικόνα από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, μέσω του skylinewebcams.com.

Στο κέντρο της Λάρισας έπεσαν σοβάδες από πολυκατοικίες. Όπως είπε στο iefimerida.gr ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους της Ελασσόνας, ενώ τόνισε ότι αναμένονται μετασεισμοί.

Ο κ. Λέκκας συνέστησε να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλία και να παραμείνει ο κόσμος για λίγες ώρες έξω από τα σπίτια του.

Για πολύ μεγάλο σεισμό μίλησε στο ΑΠΕ και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη φάση μελετάμε την εξέλιξη του φαινομένου συνιστώντας την προσοχή των κατοίκων της περιοχής».

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 ρίχτερ προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί.

Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, μια ηλικιωμένη γυναίκα κατάφερε να βγει από το σπίτι της, αλλά είπε στους γείτονες πως δεν κατάφερε το ίδιο και ο σύζυγός της, που φαίνεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τα συντρίμμια.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search