ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Πότε αποφασίζει η επιτροπή για Γυμνάσια-Λύκεια και το άνοιγμα της εστίασης

Μετά το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου σήμερα 18 Ιανουαρίου στο τραπέζι της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων θα βρεθούν τις προσεχείς ημέρες τα επόμενα μέτρα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο ΣΚΑΪ, την προσεχή Παρασκευή θα συζητηθεί το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και των Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρα. Για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως πιθανότερη ημερομηνία επαναλειτουργίας του εκτιμάται η 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, τα χιονοδρομικά κέντρα μπορεί να ανοίξουν ακόμη και την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ή και πιο σύντομα, αν δώσει το «πράσινο φως» η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή. Όσον αφορά στο πώς θα λειτουργήσουν, καθώς ισχύει η απαγόρευση μετακινήσεων από Νοσμό σε Νομό, δεν αποκλείεται να αρθεί η απαγόρευση της μετακίνησης προς αυτά, μόνο αν υπάρχει προηγουμένως κράτηση.

Όσον αφορά στην εστίαση, ο οποίος είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από το lockdown, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, το θέμα θα τεθεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με αυτές, εφόσον πάνε όλα καλά και δεν υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας, πιθανόν τα καταστήματα της εστίασης να ανοίξουν από τα μέσα έως τα τέλη Φεβρουαρίου, με όλα τα μέτρα και με λειτουργία κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search