ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πως θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος- Σε τρεις φάσεις το σχέδιο για άρση του lockdown

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο σχέδιο της κυβέρνησης, σχολεία και λιανεμπόριο θα ανοίξουν πρώτα, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά, τα καταστήματα εστίασης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί σε εστιατόρια και καφέ, που θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους, και όχι σε κέντρα διασκέδασης και κλαμπ.

Επίσης, απ' ότι φαίνεται δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, συνεπώς θα κάνουμε Χριστούγεννα στον τόπο στον οποίο διαμένουμε.

Σε ό,τι αφορά τα ρεβεγιόν θα γίνει σύσταση να μην υπερβαίνουν οι καλεσμένοι τους 9 με 10 ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επισήμως πάντως, η κυβέρνηση αποφεύγει να μιλήσει για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. "Χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, γατί επικεντρωνόμαστε στη μάχη" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την Παρασκευή στη δημόσια τηλεόραση, σημειώνοντας ότι είναι μη ρεαλιστικός στόχος η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση το σενάριο για οριζόντια, άλλα με κανόνες, άρση του lockdown στο τέλος μήνα έχει εγκαταλειφθεί λόγω της σφοδρότητας της πανδημίας και είναι ειλημμένη πλέον απόφαση για μια αυστηρή κλιμακωτή έξοδο από την καραντίνα, μέσα στις εβδομάδες του Δεκεμβρίου και με την αμφιβολία αν στο τέλος της χρονιάς θα υπάρχει πλήρης απελευθέρωση της κοινωνικο-οικονομικής δραστηριότητας.


topontiki

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search