ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ακινόσογλου για τα κρούσματα στην Αχαΐα: Τα πολλά και διάσπαρτα κρούσματα , γίνονται εστίες υπερμετάδοσης

Εννέα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη στην Αχαία  , στα νοσοκομεία αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι με κορωνοιό , η περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται σε πορτοκαλί επίπεδο στο χάρτη υγειονομικής  ασφάλειας. Το achaianews.gr μίλησε με την Καρολίνα Ακινόσογλου Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος , Επίκουρη Καθηγήτρια , Υπεύθυνη Μονάδος Covid19 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου. 

"Μέχρι σήμερα το πρωί είχαμε 18 κρούσματα σε μέτρια η πιο βαριά κατάσταση εκτεταμένης πνευμονίας εννοώ και απο εκεί και πέρα ένας συμπολίτης μας ο οποίος είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , είναι μεγάλης ηλικίας και έχει αρκετές νοσηρότερες και φτωχή πρόγνωση δυστυχώς.  Είναι και ένα παιδί 14 ετών , μένει περισσότερο για προληπτικούς λόγους και το παρακολουθούμε για τη συμπτωματολογία του και το τι μέλλει γενέσθαι στην πορεία "

Σε ερώτηση για την πορεία της πανδημίας και το γεγονός ότι νοσηλεύονται άνθρωποι νεαρής ηλικίας  η κ . Ακινόσογλου αναφέρει:  "Οι ηλικίες είναι μικρές μετά το καλοκαίρι γιατί κυκλοφόρησαν , συνωστίστηκαν , δεν τήρησαν τα μέτρα  και δεν κράτησαν μια πιο σωστή συμπεριφορά. Απο εκεί και πέρα ο ιός πρέπει να τονίσουμε ότι πλήττει τους πάντες , οποιαδήποτε ηλικία , από εκεί και πέρα οι μεγάλοι άνθρωποι και άνθρωποι με νοσηρότητες θα πασχίσουν πιο βαριά και θα έχουμε πιο φτωχή πρόγνωση αν πασχίσουν βαριά αλλά από εκεί και πέρα ο ιός απειλεί και τις νέες ηλικίες και μάλιστα μπορεί να κάνει και βαριές πνευμονίες και σε νέες ηλικίες. Ένα 50% των νοσηλευομένων δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και ένα 50% είναι κάτω από 50 ετών , είναι νέοι άνθρωποι"

Σε σχέση με την τα rapid test που αναμένεται να γίνουν στην Αχαΐα η Ακινόσογλου τονίζει : "Σίγουρα θα είναι πολύ επιβοηθητικά στο έργο μας και για να έχουμε καλύτερη εικόνα  από εκεί και πέρα περιμένουμε και άλλα προφανώς γιατί τα 2.000 είναι μια μικρή ποσότητα , ικανή , αλλά μικρή. "

Η λοιμωξιολόγος απαντά και στο ερώτημα το αν τα 155 ( 01- 22/10) κρούσματα που έχουμε κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου  δημιουργούν τελικά τόσο μεγάλη ανησυχία για την περιοχή μας και γιατί αυτά τα κρούσματα φέρνουν στο επίπεδο τρία την Αχαΐα: 

"Είναι περισσότερο που τα βρίσκεις αυτά τα κρούσματα , δηλαδή καταλαβαίνεται ότι κρούσματα μπορεί να βρεις 20 -30 σε ένα ξενώνα φιλοξενίας ανηλίκων ή ηλικιωμένων είναι κάτι το οποίο είναι εύκολα περιορίσιμο και περιχαρακωμένο , από εκεί και πέρα όταν έχεις πολλά διάσπαρτα στην κοινότητα τα οποία είναι σε διάφορες εστίες , γίνονται εστίες υπερμετάδοσης και άρα πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα που βρίσκονται εκεί έξω , αυτό ακριβώς το κάνει ανησυχητικό είναι και η κατανομή τους."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τον τρόμο βιώνουν μία 38χρονη κι τα δύο παιδιά τους σε περιοχή της Δράμας, καθώς σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε, της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, το οποίο ήταν σταθμευμένο . . .
LIFE STYLE

Η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη του Αντώνη Σρόιτερ στην εκπομπή “Πρώτη Λέξη”. Η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία περιέγραψε, μεταξύ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την προεσευχή της Παρασκε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ώρα 09:00, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση 1ης Τροποποίησης της από 01.08.2023 (ΑΔΑ 6ΨΝΝΟΚΩΞ-ΡΣΘ)
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δήμο Πατρέων ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και εφεξής το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ 0794) της ΔΕ Ρίου του  Δήμου Πατρέων θα λειτουργεί  και απόγευμα με ωράριο Υπηρεσί
Image
Image

Search