ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ν. Φαρμάκης: "Τούτος ο τόπος χρειάζεται πραγματική δουλειά" - Παρουσίαση των έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


«Τα χρόνια που χάθηκαν για τη Δυτική Ελλάδα δεν αναπληρώνονται με λόγια, κραυγές ή συνθήματα Οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών δεν καλύπτονται με ευλογίες ή αφορισμούς. Τούτος ο τόπος χρειάζεται πραγματική δουλειά και πραγματικά έργα.  Εμείς, πιστεύοντας στη δύναμη της ενότητας, θέλουμε τους πάντες μαζί μας. Όμως όσοι επιμένουν να μιλάνε μόνο με συνθήματα και επιδιώκουν διαρκώς να διαιρούν για να υπάρχουν, θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει άλλο με τις τύχες της Δυτικής Ελλάδας και την μοίρα των ανθρώπων της.  Θα συνεχίσουμε το έργο μας και μόνος μας κριτής, η κοινωνία. Με αυτή ξεκινήσαμε, σε αυτή απευθυνθήκαμε και με αυτή θα πορευτούμε».

 

 

 

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσιάζοντας σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το έργο που παρήχθη το προηγούμενο, πρώτο 12μηνο, θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής και εστιάζοντας στην μεγάλη αλλαγή ταχυτήτων και νοοτροπίας που επικράτησε, με αποτέλεσμα να έχει υπάρξει μεγάλη επιτάχυνση των δράσεων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΣΠΑ), αλλά και ένας «καθαρός δρόμος» σε ότι αφορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ένα «πακέτο» έργων που είναι απολύτως ώριμα και μπορούν να δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε στη συνέχεια – και κάθε χρόνο – να εντάσσονται και να δημοπρατούνται νέα ώριμα έργα.

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης, παρουσίασε για όλη την Περιφέρεια 174 έργα συνολικού προϋπολογισμού 429.238.747,66 ευρώ, ενώ ειδικότερα για την Αχαΐα, αναφέρθηκε σε 52 έργα προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ περίπου, πέρα από τα έργα του ΕΣΠΑ (88,5 εκ. ευρώ) που αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας και περιλαμβάνουν σημαντικά έργα για την Π.Ε. Αχαΐας, αλλά και τις οριζόντιες δράσεις (26 εκ. ευρώ).

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, λόγω της πανδημίας, δόθηκαν και κερδήθηκαν πολλές μάχες, αναφέροντας μεταξύ άλλων τον διπλασιασμό των οικιακών χρηστών για τα τοπικά δίκτυα φυσικού αερίου, κυρίως όμως την ένταξη στο νέο πενταετές πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ, του έργου του αγωγού φυσικού αερίου, μία διεκδίκηση για την  οποία ανέφερε πως «μπήκε ταφόπλακα το 2011 και έκτοτε κανένας δεν πίστεψε και δεν διεκδίκησε». «Κανένας, μέχρι να έρθουμε εμείς…. Που και τον σχεδιασμό για τα τοπικά δίκτυα προωθήσαμε διπλασιάζοντας μάλιστα τους αρχικούς οικιακούς χρήστες, αλλά και το έργο του αγωγού αναστήσαμε, διεκδικώντας αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στον νέο, πενταετές σχεδιασμό της ΔΕΣΦΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Ο κ. Φαρμάκης εστίασε στις αλλαγές προτεραιοτήτων που επέβαλλε η πανδημία και τις άμεσες δράσεις της Περιφέρειας για την στήριξη των νοσηλευτικών μονάδων της περιοχής και την προστασία της δημόσιας υγείας, σημειώνοντας όμως ότι ταυτόχρονα, έγινε ακόμα περισσότερη και ταχύτερη δουλειά σε όλους τους τομείς, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα ζήτημα που θα μείνει πίσω. Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε ως παράδειγμα, κερδήθηκε τελικά η «μάχη» για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων που κινδύνευε να χαθεί, ενώ σχεδόν διπλασιάστηκε το ποσό του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της Πάτρας, φτάνοντας στα 79.000.000 ευρώ. Επίσης, μέσα στο 12μηνο που πέρασε, ενεργοποιήθηκε το σύνολο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, (ΕΣΠΑ), αυξάνοντας μάλιστα τις πληρωμές σε ποσοστό πάνω από 30%.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ΠΕΠ με 464 ενταγμένα έργα και με δεσμευμένη συνολική δημόσια δαπάνη  564,3 εκ ευρώ, δίνοντας μια μεγάλη μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να δρομολογηθούν βαριές διοικητικές διαδικασίες και να υλοποιηθούν έργα που τα προηγούμενα χρόνια γέμιζαν μόνο κάποιες λίστες» σημείωσε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, που όπως είπε αφορούν περίπου το 25% του συνολικού προγράμματος της Περιφέρειας.  «Έπρεπε να τρέξουμε για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στις επιχειρήσεις μας και να μην επιτρέψουμε να λιμνάζει ούτε ένα ευρώ που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους της παραγωγής στον τόπο μας και κατά επέκταση, τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, σε μια τόσο δύσκολη χρονιά» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

 

 

 

Σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μίλησε για την τακτοποίηση παλαιών εκκρεμοτήτων σε 123 έργα από όπου εξοικονομήθηκε ποσό ύψους 95 εκ. ευρώ καις την ένταξη έργων συντήρησης του οδικού δικτύου και αντιπλημμυρικών για το σύνολο της επόμενης τριετίας.

 

 

 

Ακόμα, ο κ. Φαρμάκης μίλησε για την προτεραιοποίηση έργων που έγινε, με βάση την ωριμότητά τους και την πολύ καλή συνεργασία με τους δήμους. «Μέσα από αυτή τη συνεργασία προκρίθηκαν σε πρώτο βαθμό 40 έργα που προτείνονται από όλους τους Δήμους της περιοχής μας. Και τα έργα αυτά, θα συμπληρωθούν από 31 έργα αρμοδιότητας των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 55 εκ ευρώ.  Με λίγα λόγια, έχουμε 71 έργα που αποτελούν την πρώτη κρίσιμη μάζα της θητείας μας.  Έργα, που επαναλαμβάνω, είναι απολύτως ώριμα, θα δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και δημιουργούν για πρώτη φορά, ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που θα δώσει πολύ γρήγορα αποτέλεσμα» είπε.

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους Δημάρχους, τα στελέχη της Περιφέρειας και της παράταξής του, όπως και το σύνολο των στελεχών και εργαζομένων της Περιφέρειας, προσθέτοντας πως «οι ευθύνες μας παραμένουν μεγάλες. Τα προβλήματα είναι μπροστά μας και ζητούν απαντήσεις Τούτος ο τόπος χρειάζεται πραγματική δουλειά και πραγματικά έργα…»

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

 

 

 

Πριν τη Συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με Δημάρχους της ΠΕ Αχαΐας τους οποίους κι ευχαρίστησε για την συνεργασία, επισημαίνοντας: «Από την πρώτη στιγμή είπαμε πως θα συνεργαστούμε με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας και θα τους βοηθήσουμε, καθώς οι δήμοι είναι δικαιούχοι πολλών έργων. Για εμάς όμως, αυτοδιοίκηση σημαίνει καθημερινή πορεία μέσα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία. Σημαίνει να μπορούμε να προσπερνούμε πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, μπροστά στο καλό του τόπου μας.  Σημαίνει να μπολιάζουμε κάθε μέρα με παραπάνω αισιοδοξία και να αφήνουμε κατά μέρος την μεμψιμοιρία και τον αρνητισμό, μόνο και μόνο για να αισθανόμαστε πως υπάρχουμε πολιτικά».

 

 

 

Για τα έργα που οι Δήμοι κρίνουν ότι πρέπει να γίνουν αλλά δεν είναι ώριμα διασφαλίστηκε χρηματοδότηση 2 εκ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να υποστηριχθούν στην διαδικασία ωρίμανσης. Σύντομα θα δημοσιοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης τους.

 

 

 

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, εκτίμησε: «Αν κάθε χρόνο εντάσσονται, κατασκευάζονται και ολοκληρώνονται ώριμα έργα, τότε μπορούν να εντάσσονται και επόμενα. Και μόνο έτσι, κλείνοντας το ένα έργο και αρχίζοντας το επόμενο, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι στο τέλος της 4ετίας θα έχουμε μπροστά μας πραγματικά έργα που θα αλλάζουν προς το καλύτερο την εικόνα του κάθε δήμου. Και αυτό σημαίνει, δημιουργία μικρών αλλά βιώσιμων εστιών ανάπτυξης, που όλες μαζί συνολικά θα δημιουργήσουν την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα». 

 

 

 

Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 

174 ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 429.238.747,66 €

 

Α. 52 έργα εγκεκριμένα και ενταγμένα/υπό έγκριση πρ/σμού  153.055.925,00€

 

Β. 70 προτεινόμενα έργα για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ πρ/σμού 101.997.826,35€

 

Γ. 23 έργα υπό ένταξη χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ συνολικού πρ/σμού 61.210.996,31€

 

Δ. 2 έργα υπό εξέταση για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 24.400.000,00€

 

Ε. 27 έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ συνολικού πρ/σμού 88.574.000,00€  (πλην επιχειρηματικότητας)

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΪΑΣ

 

• 11 έργα εγκεκριμένα και ενταγμένα συνολικού προϋπολογισμού 48.250.000,00€ (καθώς και οριζόντιες δράσεις που υλοποιούνται στο σύνολο της Περιφέρειας ύψους 26.000.000,00€

 

• 33 προτεινόμενα έργα για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ συνολικού προϋπολογισμού 21.426.081,87€

 

• 8 έργα υπό ένταξη προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 22.905.803,24€

 

• 27 έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 88.574.000,00 € (που αφορούν στο σύνολο της Περιφέρειας και περιλαμβάνει σημαντικά έργα για τον Νομό Αχαΐας)

 

• 1 έργο υπό εξέταση για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού προϋπολογισμού 12.400.000,00€ (που αφορά στο σύνολο της Περιφέρειας και τον Νομό Αχαΐας

 

 

 

Ενταγμένα έργα για τον Νομό Αχαΐας είναι:

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2022 9.200.000,00€

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ  ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΣΕΛΕΜΝΟΥ - ΞΥΡΟΚΕΡΑΣ - ΒΟΛΙΝΑΙΟΥ – ΞΗΡΟΡΕΜΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΑΡΟΑΝΙΟΥ, Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ 8.470.000,00€

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΕΤΩΝ 2020-2022 4.340.000,00€

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΤΩΝ 2020-2022 4.330.000,00€

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΤΩΝ 2020 - 2022 4.330.000,00€

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ 120.000,00€

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΣΕ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΑΤΑ ΤΗΣ Π.ΕΑ. ΧΑΪΑΣ 1.800.000,00€

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΕΟΔ ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ (2021-2022) 7.000.000,00€

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 1.360.000,00€

 

 

 

Εγκεκριμένα έργα προς ένταξη για τον Νομό Αχαΐας είναι:

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΑΦΡΩΝ, ΕΡΕΙΣΜΑΤΩΝ, ΠΡΑΝΩΝ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΜΗΣ, ΚΟΠΗ/ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΟΒΛΑΒΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΕΤΩΝ 2021-2023 4.300.000,00 €

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΘΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΟΛΕΣ, Ή ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ, Ή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ 3.000.000,00 €

 

 

 

Προτείνονται προς χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τα εξής έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας:

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΠΕΙΡΟ ΑΝΩΘΕΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΧΡΥΣΟΠΟΔΑΡΙΤΙΣΑΣ (Προϋπολογισμός 205.000,00 €)

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ Ε.Ο. ΑΚΡΑΤΑΣ – ΖΑΡΟΥΧΛΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΥΣΗ ΚΥΝΗΓΟΥ (Προϋπολογισμός 670.000,00 €)

ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  (Προϋπολογισμός 2.000.000,00 €)

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (Προϋπολογισμός 600.000,00 €)

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο. 27 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΆΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ – ΑΡΓΥΡΑ (Προϋπολογισμός 1.500.000,00 €)

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 27Ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ( Προϋπολογισμός 880.000,00 €)

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΧΑΡΑΥΓΗ – ΡΟΥΠΑΚΙΑ (Προϋπολογισμός 500.000,00 €)

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ (Προϋπολογισμός 1.200.000,00 €)

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ 34η Ε.Ο. ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΩ ΑΧΑΪΑΣ (Προϋπολογισμός 265.000,00 €)

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ (Προϋπολογισμός 385.000,00 €)

ΔΡΟΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ - ΣΚΕΠΑΣΤΟ (Προϋπολογισμός 1.800.000,00 €)

ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ Δ.Ε. ΑΚΡΑΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (Προϋπολογισμός 2.200.000,00 €)

 

 

 

Επίσης, προτείνονται τα ακόλουθα έργα αρμοδιότητας των Δήμων:

 

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ 1  «ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ» (Προϋπολογισμός 2.380.586,30 €)

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΙΓΙΟΥ  (Προϋπολογισμός 1.500.000,00 €)

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (Προϋπολογισμός 611.678,82 €)

ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΗ ΠΗΓΗΣ «ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ» ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  ΤΚ ΚΟΥΤΕΛΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (Προϋπολογισμός 163.000,00 €)

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΖΑΙΜΑΙΩΝ ΤΚ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ (Προϋπολογισμός148.174,00 €)

ΑNAΠΤΥΞΗ – ANAΔΕΙΞΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ TEΘΡΕΑ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (Προϋπολογισμός 370.000,00 €)

ΑNAΠΤΥΞΗ – ANAΔΕΙΞΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΚΟΥΜΠΕΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (Προϋπολογισμός 350.000,00 €)

ANAΔΕΙΞΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΚΙΑΔΟΒΟΥΝΙ  ΤΡΙΤΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (Προϋπολογισμός 330.000,00 €)

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (Προϋπολογισμός 1.342.842,75 €)

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: "ΑΝΑΔΕΙΞΗ-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΟΥ - ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ" ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (Προϋπολογισμός 24.800,00 €)

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (9 ΓΗΠΕΔΑ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ (Προϋπολογισμός 2.000.000,00 €)

 

 

 

Έργα τα οποία βρίσκονται υπό ένταξη προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ:

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ  (Προϋπολογισμός 2.332.440,00 €)

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ - ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΜΕΤΡΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (Προϋπολογισμός 3.250.960,00 €)

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ (ΠΟΤ. ΚΡΑΘΗΣ – ΔΕΞ. ΑΙΓΕΙΡΑΣ) (Προϋπολογισμός 1.388.387,61 €)

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ (Προϋπολογισμός 2.300.000,00 €)

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΚ ΒΕΛΙΤΣΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ (Προϋπολογισμός 454.015,63 €)

ΈΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΑΚΤΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ (Προϋπολογισμός 10.000.000,00 €)

ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (Προϋπολογισμός 1.480.000,00€)

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΑΡΟΥΧΛΕΙΚΩΝ 2019 (Προϋπολογισμός 1.700.000,00€)

 

 

 

Ενδεικτική αναφορά εγκεκριμένων και ενταγμένων προϋπολογισμού 26.000.000,00€ που αφορούν στο σύνολο της Περιφέρειας:

 

Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για ενίσχυση των υποδομών του Πανεπιστήμιου Πατρών 1.744.378,10€

Προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπολισμού για την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων της ΠΔΕ λόγω της έξαρσης του SARS-COV-2 1.021.925,00 €

Λειτουργικές Δαπάνες για Συντήρηση ΕΟΔ 664.000,00€

Ηλεκτροφωτισμός - Φωτεινή Σηματοδότηση Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Δ.Ε 13.530.000,00€

Παροχή υπηρεσίας τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών για την υποβοήθηση των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε έργα των ΟΤΑ Α’ Βαθμού, που χρηματοδοτούνται από χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στις δράσεις ωρίμανσης μελετών και έργων αρμοδιοτήτων τους 2.000.000,00€

Παροχή υπηρεσίας τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών για την υποβοήθηση των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις δράσεις ωρίμανσης μελετών και έργων αρμοδιοτήτων τους 2.100.000,00 €

Συντήρηση-αποκατάσταση Προσκυνηματικών χώρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 5.000.000,00€ (εγκεκριμένο και προς ένταξη)

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search