ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεν συναινούμε με κλειστά σχολεία» ξεκαθαρίζει η Ενωση Γονέων του Δήμου Πάτρας


Με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις των σχολικών μονάδων, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πάτρας δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα περισσότερα από τα αιτήματα των μαθητών αλλά δεν συμφωνεί με το κλείσιμο των σχολείων.

Τα πιο πολλά αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας αιτήματα, τα οποία έχουμε αναδείξει και διεκδικούμε την επίλυση τους πριν το άνοιγμα των σχολείων (ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020,ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020 κλπ) αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τα λύσουμε με κλειστά σχολεία.

Ο χρόνος μάθησης που χάθηκε την περσινή χρονιά συν ο χρόνος που μπορεί να χαθεί την φετινή λόγω πανδημίας, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο όλους τους μαθητές και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στους οικονομικά ασθενέστερους που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα μαθησιακά κενά των παιδιών τους.

Με καλοπροαίρετο και ειλικρινή διάλογο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα διεκδικήσουμε την επίλυση των αιτημάτων αλλά χωρίς να έχουμε κλειστά σχολεία.

Το ΔΣ από την πρώτη ημέρα κλήθηκε και επισκέφθηκε αρκετά σχολεία μίλησε με αντιπροσώπους γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών και συμμετείχε σε σχολικά συμβούλια.

Την ανευθυνότητα, την προχειρότητα και την ανικανότητα των υπευθύνων δεν πρέπει να την πληρώσουν τα παιδιά. Έχουμε καθήκον ως γονείς να προσπαθήσουμε και να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυση των αιτημάτων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά όχι εις βάρος της μάθησης των παιδιών μας.

Οι απόψεις μας καταγράφηκαν σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας και σε έναν τοπικής και είναι πραγματικά λυπηρό η Ένωση Γονέων Δήμου Πάτρας να σχολιάζεται από τοπική Εφημερίδα ότι είναι σιωπηλή.

Από τον Αύγουστο, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, βρισκόμαστε καθημερινά κοντά στα προβλήματα της σχολικής κοινότητας και σε άριστη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δ. Πατρών, με τις Σχολικές Επιτροπές του Δ. Πατρών, την Διεύθυνση της α’ βάθμιας εκπαίδευσης της β’ βάθμιας εκπαίδευσης, της Α’ ΕΛΜΕ, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδος και πολλούς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων παλεύουμε και διεκδικούμε για την επίλυση τους.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Τίμος Πατρινός Δώρα Κουβελιώτη Θεοδωροπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search