ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμβούλιο των ΥΠΕΞ: «Χαστούκι» στον Ερντογάν - Πλήρης αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα

Την πλήρη υποστήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έκτακτο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που συγκλήθηκε μετά από αίτημα  της Ελλάδας για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, θα συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 28 Αυγούστου. 

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, οι εξελίξεις στον Λίβανο μετά τις πολύνεκρες καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό και η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Συνάντηση Δένδια - Πομπέο στη Βιέννη

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, στη Βιέννη. Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Επιπλέον, συνάντηση με το Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/8) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.  Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αισθάνομαι ευγνώμων για τη συνάντηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, εν αναμονή της συνάντησης του Μάικ Πομπέο με την Νίκο Δένδια. Επαναβεβαιώθηκε η αμερικανική στήριξη της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο και συζητήσαμε πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση της αμυντικής μας συνεργασίας και την οικοδόμηση της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας (MDCA), μειώνοντας παράλληλα τις περιφερειακές εντάσεις», ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα.

Κατά τη συνομιλία επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και συζητήθηκαν νέες πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση των διμερών αμυντικών και αμυντικο-τεχνικών σχέσεων, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες, μετά το Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ.

Ακάρ: Δεν θα μείνει αναπάντητη καμία παρέμβαση που θα γίνει σε πλοία μας

Λίγο νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε και πάλι μιλώντας (μέσω τηλεδιάσκεψης) στο προσωπικό των πολεμικών πλοίων που συνοδεύουν το Ορούτς Ρέις:

«Δεν θα μείνει αναπάντητη καμία παρέμβαση που θα γίνει σε πλοία μας. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν πόσο αποφασισμένοι είμαστε σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ. 

«Η δήλωση ενός συμμάχου (σ.σ. Γαλλίας) που δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή ότι θα ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο δεν είναι συμβατή με το πνεύμα της συμμαχίας. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσές μας από τώρα και στο εξής, και είμαστε ικανοί να το πράξουμε», υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search