ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού βλέπουν οι ειδικοί- Τι προβλέπουν για τα κρούσματα

Το δεύτερο κρούσμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ήδη εδώ.  ωΗ Ελλάδα έχει μπει με το... ενάμισι πόδι στη δεύτερη φάση της πανδημίας σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος τόνισε μιλώντας στο Open TV ότι αν συνεχίσουμε να μην τηρούμε τα μέτρα, ο ρυθμός δείχνει ότι τα ημερήσια κρούσματα σε 10 μέρες, θα είναι 600 με 700.

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, τόνισε ότι αν μπει μπροστά το 3 στις εκατοντάδες των κρουσμάτων (σ.σ.: χθες καταγράψαμε 262 κρούσματα σε ένα 24ωρο) και οι ΜΕΘ φτάσουν στους 50 νοσηλευόμενους (σ.σ.: χθες είχαμε 24) τότε η κατάσταση δύσκολα θα αναστραφεί.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης ο κίνδυνος συγχρωτισμού ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ενώ όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του κορωνοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη. Στο τραπέζι υπάρχουν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες εισηγήσεις για λήψη σκληρότερων μέτρων τόσο από την πλευρά των επιδημιολόγων, όσο και από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία όπως φαίνεται δύσκολα θα αποφευχθούν.

 

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, αποτύπωσε με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κρισιμότητα της κατάστασης, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο». 

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε: «Είμαστε σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα φτάσουν τα κρούσματα στην εντατική για να πάρουμε μέτρα. Έχουμε ξεπεράσει το 1 στον δείκτη μετάδοσης», ανέφερε. Σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, αν δεν πάρουμε μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα.

Όπως είπε η κυρία Λινού «μας ανησυχεί επειδή τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και είναι εύκολο, όπου και αν πας, μπορείς να κολλήσεις. Για πολλές ημέρες αφού πάρεις τον ιο, δεν έχεις συμπτώματα, μπορεί να βγει και αρνητικό το τεστ, για αυτό ο μόνος τρόπος είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Θα έπρεπε να είναι γενικευμένη χρήση μάσκας, γιατί δεν ξέρεις από που θα πάρεις τον ιό και που θα τον μεταδόσεις. Είναι κινούμενη και μυστική βόμβα, για αυτό χρειάζονται τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Αναφερόμενη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρχει όριο σε εκείνους που μπορούν να κατέβουν στην αποβάθρα στο μετρό. Κάποιος μπορεί να δώσει κουπόνια για ταξί. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιούσουν και στρατιωτικά οχήματα».

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις» είπε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ κάνοντας λόγο για πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις που δεν προοιωνίζουν κανένα καλό μέλλον.

«Έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα,έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορωνοιο (στα 36), επίσης έχουμε προσβολή σε γηροκομεία -στα οποία όπως υπενθύμισε - στην Γαλλία και την Ισπανία έγινε το βατερλο», πρόσθεσε

Επίσης αριθμός των διασωληνωμένων στο τέλος του περασμένου μήνα ήταν 8, δηλαδή τριπλασιάστηκαν σε περίπου 12 ημέρες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search