ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στα 36 έτη ο μέσος ορός ηλικίας των νέων κρουσμάτων – Σήμα κινδύνου

 

Σήμα κινδύνου από τους ειδικούς

Σήμα κινδύνου από τους ειδικούς για τα φαινόμενα χαλάρωσης, μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, που δείχνει να προτιμά όλο και νεότερες ηλικίες. Μία 27χρονη γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νόσησε μετά από διακοπές, παρουσίασε αιφνιδιαστική επιδείνωση και χθες το βράδυ εισήχθη εσπευσμένα στην εντατική για διασωλήνωση. Ακόμη δύο νέοι άνθρωποι ηλικίας 29 και 32 ετών νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

 

Άλλοι δέκα γιατροί που ήταν στις διακοπές μαζί με την 27χρονη νόσησαν από κορονοϊό. Οι δύο από αυτούς ηλικίας μόλις 29 ετών νοσηλεύονται με βαριά πνευμονία σε θάλαμο απομόνωσης.

 

Δήλωση σοκ από τον Βασίλη Κικίλια

Η πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων προβληματίζει τους επιστήμονες και την κυβέρνηση, καθώς οι νέοι που έχουν μολυνθεί με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, μπορεί να πυροδοτήσουν «έκρηξη» κρουσμάτων μέσα σε πληθυσμούς ηλικιωμένων και ασθενών. Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια είναι χαρακτηριστική.

 

«Η επικινδυνότητα του κορωνοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος και νομίζεις πως είσαι άτρωτος».

 

Από τα 1.500 κρούσματα που καταγράφηκαν τον Αύγουστο, τα 710 αφορούν σε νέους ηλικίας 18 – 39 ετών, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, εξακολουθεί να παίρνει αψήφιστα τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

 

Όπως προκύπτει από τα επιδημιολογικά στοιχεία, ο μέσος όρος των κρουσμάτων τον Αύγουστο, έπεσε στα 36 χρόνια.

 

Κρούσματα κοροναϊού σε γάμο

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γάμο που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Τόσο ο γαμπρός, που είναι γνωστός ποδοσφαιριστής, όσο και η νύφη, που εγκυμονεί, βρέθηκαν θετικοί.

 

Περισσότερα από 200 κρούσματα κοροναϊού σε όλη τη χώρα έχουν συνδεθεί με γάμους και βαπτίσεις, με τις μολυσματικές διαδρομές να ξεδιπλώνονται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα, από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα. Μία γυναίκα 80 ετών από το γάμο στον Αμπελώνα, άφησε την τελευταία της πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search