ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 20 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν τη Δευτέρα τα 20 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters, με τα μισά από αυτά να έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ, Βραζιλία και Ινδία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνει μάλιστα πως ο κορωνοϊός έχει μολύνει τουλάχιστον τετραπλάσιο αριθμό ανθρώπων από εκείνον που προσβάλλεται κάθε χρόνο από σοβαρή μορφή γρίπης.

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού σε 43 ημέρες

 

Οι νεκροί από την ασθένεια Covid-19, την οποία προκαλεί ο κορωνοϊός, έχουν ξεπεράσει τους 728.000, είναι δηλαδή ήδη περισσότεροι από τα θύματα της γρίπης σε ετήσια βάση.

Η καταμέτρηση του πρακτορείου, που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία, δείχνει ότι η ασθένεια επιταχύνεται. Χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες προκειμένου τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια και μόλις 43 ημέρες για να διπλασιαστούν, στα 20 εκατομμύρια.

Στη Λατινική Αμερική οι περισσότερες μολύνσεις από τον κορωνοϊό

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα επίσημα στοιχεία υποεκτιμούν τόσο τις μολύνσεις όσο και τους θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, ιδίως στις χώρες εκείνες που έχουν περιορισμένες δυνατότητες διεξαγωγής εξετάσεων.

Η πανδημία επιταχύνεται ταχύτερα στη Λατινική Αμερική, όπου μόνο τη Δευτέρα καταγράφεται το 28% των κρουσμάτων και πάνω από το 30% των θανάτων. Το Σάββατο άλλωστε, η Βραζιλία ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους από τον κορωνοϊό.

Διχογνωμία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Καθώς το πρώτο κύμα του ιού ακόμη δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή του σε ορισμένες χώρες, ενώ σε άλλες παρατηρείται αναζωπύρωση, οι κυβερνήσεις εμφανίζονται διχασμένες στην αντιμετώπιση του προβλήματος: ορισμένες επαναφέρουν τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα ενώ άλλες συνεχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Οι ειδικοί εκτιμούν επίσης ότι το δίλημμα για το τι θα γίνει με τα σχολεία, την εργασία και την κοινωνική ζωή θα συνεχιστεί –μαζί με τους περιορισμούς– μέχρι να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Σε όλον τον κόσμο σήμερα αναπτύσσονται περισσότερα από 150 εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, με τα 25 από αυτά να βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                20,21 Απριλίου 2024 (Από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας) Αγγειοχειρουργός:Αλεξανδρόπουλος ΔημήτριοςΚανακάρη 80, 3ος όροφο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search