ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χαμένη η τουριστική σεζόν – Το βλέμμα στο 2021

Με την τουριστική κίνηση του Ιουλίου να εξελίσσεται πολύ πιο χαμηλά από τις αρχικές προσδοκίες, καθώς οι πληρότητες κατά μέσο όρο ήταν κοντά στο 23% και ακόμη μικρότερες στα  αστικά κέντρα, αλλά και με την ζήτηση από το εξωτερικό τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου να μην διαφοροποιείται, η τουριστική αγορά έρχεται όλο και πιο κοντά στο να θεωρήσει τη φετινή σεζόν ολοκληρωτικά χαμένη.

Και ενώ η άνοδος των κρουσμάτων στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, κάνει αμφίβολη την ταξιδιωτική ροή και για το Σεπτέμβριο, οι επιχειρηματίες του χώρου στρέφουν το βλέμμα όλο και περισσότερο στο 2021, κάνοντας λόγο πλέον για θέμα «επιβίωσης». Όπως υπογραμμίζουν, πρέπει το συντομότερο να ξεκινήσουν να αντισταθμίζονται οι φετινές τεράστιες απώλειες σε έσοδα για τον Τουρισμό.

Ήδη εξάλλου, παράγοντες του χώρου κατεβάζουν τις εκτιμήσεις για τα έσοδα, ακόμη και κάτω από τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, εάν η ταξιδιωτική ροή συνεχίσει να είναι υποτονική, διατηρηθούν απαγορεύσεις στην είσοδο τουριστών και αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα.

Σημειώνεται η τουριστική αγορά πόνταρε σε νέες κρατήσεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Οι επιχειρηματίες του Τουρισμού προσδοκούσαν να «σώσουν» τουλάχιστον το 25% της περσινής τουριστικής κίνησης, θέτοντας ως στόχο εισπράξεις κοντά στα 5 δισ. ευρώ για το σύνολο της χρονιάς… ένας στόχος που πλέον δεν φαίνεται να είναι εφικτός.

Ο τουρισμός έφερε πέρυσι στη χώρα 18,2 δισ. ευρώ, συν 1 δισεκατομμύριο ο τομέας την κρουαζιέρας. Από αυτά, το 1/3 των εσόδων προέρχεται από το πρώτο εξάμηνο του έτους και τα 2/3 παράγονται κατά το δεύτερο εξάμηνο. Φέτος, στο καλάθι του τουρισμού έχουν μπει μόλις 614 εκατ. ευρώ (μέχρι και το Μάιο σύμφωνα με την ΤτΕ.

Οι κινήσεις των tour operators

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι μεγάλοι tour operators, που συνεχίζουν τις προσφορές στα τουριστικά πακέτα σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ζήτηση, εντούτοις παρά τις εκπτώσεις η διστακτικότητα στην πραγματοποίηση ταξιδιών μεγαλώνει όσο η πανδημία δεν δείχνει σημεία ύφεσης.

Και αυτοί με τη σειρά τους επικεντρώνονται στην επόμενη χρονιά, για την οποία έχει μετατεθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτικών πακέτων τα οποία δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Πηγή: capital.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search