ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καιρός: Εισβολή από ψυχρές αέριες μάζες! Καταιγίδες και μπαράζ κεραυνών

Αλλάζει άρδην μέσα στις επόμενες ώρες ο καιρός, καθώς βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται με κεραυνούς “κατασπαράζουν” το καλοκαιρινό σκηνικό, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές τα φαινόμενα αύριο Κυριακή θα είναι έντονα ενώ θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι Τετάρτη όπου αναμένουμε σταδιακή βελτίωση.


“Ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη”

“Ύστερα από τον τετραήμερο μίνι καύσωνα που ο υδράργυρος έφτασε τους 38 και 39 βαθμούς Κελσίου σε λίγες περιοχές μεταξύ των οποίων και η Αττική, από σήμερα το βράδυ και κυρίως αύριο Κυριακή θα έχουμε την αλλαγή του καιρού, καθώς ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη, έρχονται πάνω από τον Ελλαδικό χώρο και σε συνάρτηση με τις ήδη θερμές αέριες μάζες, θα έχουμε άστατο καιρό.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα το βράδυ θα είναι η Μακεδονία και η Θεσσαλία, όπου θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες” αναφέρει ο Νίκος Καντερές.

Ο κ. Καντερές προσθέτει πως “την Δευτέρα θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με φαινόμενα πάλι στην Ηπειρωτική χώρα και κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Τις νύχτες τα φαινόμενα θα σταματούν για να ξεκινούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα πέσει λίγο ακόμα με αποτέλεσμα να φύγουν εντελώς οι ζέστες των τελευταίων ημερών. Σε ότι αφορά τους ανέμους δεν θα έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ με αποτέλεσμα οι θάλασσες να είναι καλές, αλλά και όσοι βρίσκονται σε διακοπές ο καιρός θα είναι πάρα πολύ καλός, όπως στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη”.

Εξασθένηση από Τετάρτη

“Μικρή εξασθένηση περιμένουμε την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη χωρίς όμως να αποκλείονται και πάλι στις ορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα τοπικά φαινόμενα, τα οποία θα σταματούν. Από Πέμπτη ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία και σταδιακά επιστρέφει η ζέστη”.

“Για την Αττική τόσο την Κυριακή όσο και την Δευτέρα και την Τρίτη υπάρχει το ενδεχόμενο για βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και προς το απόγευμα” καταλήγει.

newsit.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης. Οκ. Παπανώτας ακ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφασή του να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.Σε ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σέβεται τις α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γυναίκα, καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα στις Ιτιές. Σύμφωνα με  πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του "Αγίου Ανδρέα" έχοντας τις αισθήσεις της. Μάλιστα την είχαν απεγκλωβίσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πολιτιστική μας παράδοση και η μουσική κληρονομιά είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Εμπλουτίζουν την προσωπική ζωή των πολιτών και αποτελούν τους πυλώνες για το μέλλον. Μια ξεχωριστή βραδιά κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στην γυν
Image
Image

Search