ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναδρομικά: 4 δισ. ευρώ θα επιστραφούν στους συνταξιούχους!

Αντίστροφη μέτρηση για 2.500.000 συνταξιούχους όλων των ταμείων, καθώς από μέρα σε μέρα, με πολύ πιθανή ημερομηνία σήμερα 03.07.2020, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά.

Ερώτημα παραμένει αν η απόφαση θα αφορά όλους τους συνταξιούχους ή όσους έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, σύμφωνα ωστόσο με κυβερνητικές πηγές η πολιτική βούληση είναι τα αναδρομικά να επιστραφούν σε όλους.
Ώρα μηδέν για τα αναδρομικά για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους

Το βασικό σενάριο προβλέπει ότι τα ποσά που θα επιστραφούν αφορούν την περίοδο από τον Ιούνιο του 2015 έως το Μάιο του 2016.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

Τα αναδρομικά ανάλογα με το ταμείο ασφάλισης και το ύψος της σύνταξης διαμορφώνονται ως εξής για συνταξιούχους ΔΕΚΟ και Τραπεζών κυμαίνονται από : 2.880 -10.448€. Για το Δημόσιο από 2.670- 7.358€. για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ: 2.743-6.348€ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες από 1490-3.450€.
Τα ποσά για τα αναδρομικά

ΔΕΚΟ και Τραπεζών: 2.880 – 10.448€

Δημόσιο: 2.670 – 7.358€

ΙΚΑ: 2.743 – 6.348€

ΟΑΕΕ: 1.490 – 3.450€
Στο κόκκινο η αγωνία…

Με αγωνία περιμένουν οι συνταξιούχοι την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ερώτημα είναι αν η απόφαση του Συμβουλίου θα δικαιώνει όλους τους συνταξιούχους η μόνο τους 250.000 που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Ωστόσο η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιστρέψει τα ποσά σε όλους.

Πάντως λόγω του υψηλού κόστους για το δημόσιο που αγγίζει τα 4 δις. € το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη καταβολή των αναδρομικών σε βάθος χρόνου που μπορεί να φτάνει και τους 72 μήνες με τη πρώτη δόση να πληρώνεται στις αρχές του 2021.

Πηγή: Mega.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search