ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά σε Εξω Χώρα και Μαριές Ζακύνθου

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 22.30 το βράδυ ανάμεσα σε Έξω Χώρα και Μαριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «imerazante.gr», αυτή τη στιγμή επιχειρούν δυο ελικόπτερα, ενώ έρχουν έρθει 10 άτομα πεζοπόρο από την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας.

Στο νησί  βρέθηκε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων Πυροσβεστικής Ιωάννης Πανόπουλος, ο οποίος αποχώρησε με ελικόπτερο, ενώ την φωτιά συντονίζει ο Διοικητής της Π.Υ. Ζακύνθου Χρήστος Καλογερόπουλος.

Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά δείχνουν τη μεγάλη καταστροφή σε δασική έκταση, ενώ θετικό ήταν το γεγονός ότι έβρεξε αφού καθυστέρησε το βράδυ την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Με εντολή υφυπουργού πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιά εκκενώνονται οι Μάριες.Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ελατιων ακόμη υπάρχει επιφυλακτικοτητα από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για τα ορεινά χωριά Μαριές και Έξω Χώρα της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων που για πάνω από 5 ώρες ζούνε την κόλαση της φωτιάς που ήδη έχει κατακάψει ένα μεγάλο μέρος δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Έξω Χώρα και οι δυνατοί άνεμοι οδήγησαν με ταχύτητα την πύρινη λαίλαπα προς το χωριό των Μαριών, του οποίου οι κάτοικοι μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Για το «σενάριο» αυτό λεωφορεία του ΚΤΕΛ βρίσκονται ήδη στην πλατεία των Μαριών.

Στο μέτωπο της φωτιάς εκτός Από μεγάλη πυροσβεστική δύναμη βρίσκονται τοπικές αρχές, εθελοντές και αρκετοί κάτοικοι.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό εξηγώντας ότι η έναρξη φωτιάς μέσα στη νύχτα και με αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν είναι καθόλου τυχαία, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος ανακοίνωσε πως με το πρώτο φως της ημέρας θα φτάσουν στο νησί μας ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Πανόπουλος και πεζοπόρο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος από την Πάτρα.

Από Ermis News

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή, την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ώρα 09:00,στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση πληρωμής Λειτουργικών Εξόδων (Δ.Ε.Η., Τηλεφωνικά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε στα 67 του χρόνια ένας από τους πιο γνωστούς φωτορεπόρτερ στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, ο Χρήστος Μπαντούνας. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήμ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου με αφορμή το θάνατο του σύζυγού της, κάνοντας λόγο για αδιαφορία του ιατρού. Η μήτερα του Γιάννη Καλλιάνου, Χάρις Δαμιανού μίλησε στον ALPHA . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της νηπιαγωγού Χριστίνας Κοτσίρη, προϊσταμένης του 16ου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο οποία και υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια.Ο Δή
Image
Image

Search