ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Eπίθεση με βιτριόλι: Το νέο στοιχείο που τα ανατρέπει όλα


Μια κλήση απο καρτοτηλέφωνο   του ΟΤΕ (ΣΣ με τηλεκάρτα) προς εταιρεία ταξί, προκειμένου να μεταβεί και να αποχωρήσει από   το σημείο της επίθεσης  η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι, είναι τελικώς το βασικό στοιχείο   της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση  της δραματικής επίθεσης πριν από 12 ημέρες στην Καλλιθέα σε βάρος μιας 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου.

 

Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οδηγούνται στο  συμπέρασμα ότι η   εν λόγω επίθεση  «δεν ήταν μία σπασμωδική  εκδικητική επίθεση όπως φαινόταν αρχικά.  Είχε σημαντική οργάνωση,  υπήρχε γνώση των κινήσεων της  34χρονης κι  ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας για  να μην εντοπισθεί  η γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό».  Σε μια ιστορία που αναδεικνύεται πολύ πιο σύνθετη απ ό,τι αρχικά πιστευόταν και η οποία παρουσιάζει διαρκώς ανατροπές.

 

 

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν εξετάσει  3-4 βασικά σενάρια -σχετικά με διάφορα  πρόσφατα  συμβάντα στο προσωπικό κι επαγγελματικό περιβάλον της 34χρονης- για τα κίνητρα και τις εμπλεκόμενες στην  επίθεση με το βιτριόλι. Ομως όλα αυτά τα σενάρια δεν οδηγούν πουθενά, με τις υπόπτους  (ορισμενες ελληνικής καταγωγής κι άλλες αλλοδαπές) να έχουν  ιδιαίτερα ισχυρά αλλοθι, ενώ κι ο σωματότυπος της γυναίκας που   απεικονίζεται σε βίντεο είναι διαφορετικός από εκείνον  διαφόρων υπόπτων.

 

Με πλέον σαφείς  ενδείξεις  αλλά όχι απόλυτη βεβαιότητα,   ότι στην εν λόγω εγκληματική ενέργεια η φυσική αυτουργός  ίσως να μην  έχει δράσει με  δική της πρωτοβουλία αλλά να της έχει ανατεθεί από άλλον,  άντρα ή γυναίκα (με την οποία η 34χρονη είχε διένεξη  ή ήταν ενοχλημένη από την συμπεριφορά της) η   ρίψη του βιτριολιού.   Με βασικό ίσως κριτήριο  και μέλημα  αυτής της «στρατολόγησης» η γυναίκα που προχώρησε στην επίθεση στην λεωφόρο Θησέως να μην μπορεί εύκολα να εντοπισθεί, να μηνμπορεί να συνδεθεί με κάποιο  από τα άτομα με τα οποία να είχε προστριβές η 34χρονη.  Μάλιστα δεν έχει αποκλεισθεί η περίπτωση η  φυσική αυτουργός να προέρχεται και περιοχή που βρίσκεται εκτός Αθηνών.

 

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα   για τέσσερις βασικούς λόγους:

 

ΠΡΩΤΟΝ: Απο τις καταθέσεις περίπου 20-30  ατόμων, έχουν προσδιορισθεί όλες οι προσωπικές  εκκρεμότητες που είχε πρόσφατα η 34χρονη  και έχει εξαντληθεί η πιθανότητα να έχει συμβεί κάτι άλλο που δεν έχει ανιχνευθεί από την αστυνομική  έρευνα.   Οι αστυνομικοί πάντως δεν  μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η επίθεση να προέρχεται από άτομο που είχε πολύ  παλαιότερη προστριβή με την 34χρονη, κάτι όμως που θεωρείται «μικρών πιθανοτήτων».

 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η 34χρονη δηλώνει σε επίσημες και μη καταθέσεις της ότι δεν γνωρίζει την γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι.

 

ΤΡΙΤΟΝ:   Από κάμερες αλλά κι από περιγραφές ατόμων που φαίνεται να συνάντησαν τη δράστιδα δεν προκύπτει  ομοιότητα με κάποιο πρόσωπο που σχετίζεται με τις  εξετασθείσες  εκδοχές,

 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ:    Το γεγονός ότι η δράστις  προχώρησε στην κλήση του  ταξί με την χρήση τηλεκάρτας   αποτελεί δείγμα   των γνώσεων, της προεργασίας και των ασφαλιστικών  «δικλείδων» από τους οργανωτές της επίθεσης , ώστε να μην εντοπισθεί από αναλύσεις κλήσεων  κινητών ή άλλες τεχνικές μεθόδους η  γυναίκα που έριξε το βιτριόλι.  Αξίζει να σημειωθεί ότι κλήσεις με τηλεκάρτες πραγματοποιούν συχνά μελη ενόπλων  οργανώσεων (ΣΣ όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας» κι αλλες)  για να προειδοποιήσουν για επιθέσεις τους, να προχωρούν σε ανάληψη ευθύνης κλπ.      Η γυναίκα πιθανόν προχώρησε αυτή την επιλογή   κλήσης  «ραδιοταξί»   γιατί κρίθηκε ότι έτσι δεν θα καταγραφόταν  το όχημα που θα χρησιμοποιούσε στην επίθεση, θα εξαϋλωνε ευκολότερα τα ίχνη της   ή γιατί  ακόμη δεν είχε  διαθέσιμο ΙΧ, μοτοσικλέτα κλπ.

 

Πλέον η ΕΛΑΣ προσπαθεί να αντλήσει στοιχεία από τις κάμερες κοντά  στο καρτοτηλέφωνο όπου προσδιορίζεται (ΣΣ η ανάλυση των τηλεκαρτών παρέχει αυτή την δυνατότητα) ότι έγινε η επίμαχη κλήση. Ακόμη αναζητούνται στοιχεία από τον χώρο πώλησης των τηλεκάρτας, ενω εξετάζεται αν από την ίδια τηλεκάρτα είχαν πραγματοποιηθεί κι άλλες κλήσεις.

 

Επιπλέον   ελέγχονται τα σημεία επιβίβασης κι αποβίβασης της μυστηριώδους γυναίκας, οι τυχόν συνομιλίες με το κέντρο ταξί κλπ. Ακόμη επιχειρείται άρση απορρήτου συνομιλιών κι επικοινωνιών σε τουλάχιστον 6-7  άτομα   και σαρώσεις κλήσεων για να διαπιστωθεί τυχόν αλληλουχία τηλεφωνικών επαφών που σχετίζονται με  προσυνενοήσεις φυσικών κι ηθικών αυτουργών.   Ελεγχος γίνεται και σε προφίλ στο Facebook που έχουν  πρόσωπα που αναφερονται στη υπόθεση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search