ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Ένα βήμα πιο κοντά στην ταυτότητα της μαυροφορεμένης η ΕΛ.ΑΣ


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Ειδικότερα φαίνεται πως η έρευνα της αστυνομίας στις κάμερες της περιοχής απέδωσε καρπούς καθώς φαίνεται πως υπάρχει κάμερα ασφαλείας η οποία κατέγραψε την μαυροφορεμένη να φτάνει στην Καλλιθέα, λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, να κατεβαίνει από όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτιρίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η εικόνα από την άφιξή της δεν είναι τόσο καθαρή για να έχουν χαρακτηριστικά του προσώπου της, ενώ φορούσε και μάσκα και σκούφο.

 

Ωστόσο, οι Αρχές ελπίζουν πως -με ειδική επεξεργασία- θα μπορέσουν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο της γυναίκας, έστω εν μέρει, ούτως ώστε να βοηθήσουν το θύμα της επίθεσης να τη θυμηθεί ή και να την αναγνωρίσει.

 

Σύμφωνα πάντα τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές ιχνηλατούν τη διαδρομή του οχήματος της γυναίκας, προσπαθούν να βρουν από πού ξεκίνησε αλλά και το σπίτι που μένει.

 

Σύμφωνα με τις πηγές του κρατικού καναλιού, φαίνεται να έχει κάνει σημαντικά λάθη και τόσο στη διαδρομή που ακολούθησε όσο και κατά την επίθεση στην 33χρονη, λάθη τα οποία η Αστυνομία ελπίζει να εκμεταλλευτεί για να βρει την άκρη του νήματος.

 

Στο τραπέζι όλα τα σενάρια για το κίνητρο της βάναυσης επίθεσης

Σχετικά με τα κίνητρα της αποτρόπαιας πράξης, ο κ. Μπαλάσκας είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι «μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες». Εξετάζονται όλα τα σενάρια καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά «αν υπήρξε προσωπική αντιδικία που η 34χρονη γνωρίζει και δεν την λέει ή δεν της πάει το μυαλό, ή αν επρόκειτο για πληρωμένο συμβόλαιο».

 

Από την πλευρά της, η Τένια Μακρή οικογενειακή σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας, εκτίμησε ότι συνήθως τέτοια εγκλήματα είναι προσωπικά και δεν υπάρχει κάποιος πληρωμένος για να τα πράξει.

 

Κλίνει προς την άποψη ότι η δράστις έχει εμμονές και εξήγησε πως αν η ψυχική υγεία της δεν είναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού τότε θα μπορούσε να έχει το σκεπτικό: επειδή εσύ είσαι όμορφη, δρας, έχεις μια ζωή που εγώ δεν μπορώ να έχω, εσύ είσαι και η αιτία που εγώ δεν μπορώ να τα ζήσω.

 

«Είναι ένα κορίτσι που ζούσε πολύ όμορφα, σύγχρονα, ήταν όμορφη, πρόσεχε την εμφάνισή της. Είναι μια γυναίκα που πάρα πολλές άλλες γυναίκες άλλες θα τη ζήλευαν -ιδιαίτερα στα μυαλά των γυναικών εκείνων τα οποία πιστεύουν ότι η κακοτυχία στη ζωή τους είναι γιατί κάποιος άλλος είναι καλύτερος από αυτές», είπε η κ. Μακρή.

 

«Δεν είναι ζήλια. Είναι ένα εσωτερικό συναίσθημα που σε τρώει και επειδή δεν έχεις εσωτερική εικόνα του εαυτού σου, επιτίθεσαι στην εικόνα του άλλου απ’ έξω», τόνισε και επεσήμανε ότι το υλικό που χρησιμοποίησε δείχνει σε αυτή την κατεύθυνση ότι ήθελε να της καταστρέψει την εικόνα και όχι να τη σκοτώσει.

 

Πρόσθεσε ότι συνήθως πρόκειται για πάρα πολύ έξυπνες γυναίκες «το μυαλό τους φτάνει σε σημείο να υπάρχουν ιδιοφυίες» που είναι πάρα πολύ καλά προγραμματισμένες.

 

Αυτό που συνέβη δεν είναι κάτι που έγινε μέσα σε λίγες ημέρες εξήγησε η κ. Μακρή και εξέφρασε την άποψη ότι η δράστις είχε πάει επανειλημμένως στο σημείο της επίθεσης, διαφορετικά μεταμφιεσμένη, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει νωρίτερα γιατί δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες.

 

H 34χρονη ζήτησε να μάθει πώς είναι το πρόσωπό της

Στο μεταξύ, η κ. Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων του νοσοκομείου, που νοσηλεύεται η 34χρονη αποκάλυψε ότι το θύμα έχει ζητήσει να μάθει πώς είναι το πρόσωπό της.

 

«Πρέπει να πούμε πράγματα που δεν είναι ψέματα. Έχει δρόμο μπροστά της. Έχει ολικού βάθους εγκαύματα» είπε, μεταξύ άλλων, στον ΑΝΤ1.

 

Τόνισε δε ότι απαιτείται η παρέμβαση επαγγελματιών ψυχολόγων, ώστε να προετοιμάσουν την 34χρονη.

 

«Χρειάζεται χρόνο η κοπέλα. Το αριστερό μάτι έχει καεί, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε όχι τελείως. Ευτυχώς δεν έχει καεί μέσα στο στόμα ή τη μύτη. Θα μπορούσε να τη σκοτώσει» πρόσθεσε η κ. Καλοφώνου.

 

«Είναι το καλύτερο παιδί»

«Είναι το καλύτερο παιδί» είπε για την 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, το πρωί της Τετάρτης στην Καλλιθέα, μία από τις φίλες της, η οποία μάλιστα ήταν από τα τελευταία άτομα που είχαν ανταλλάξει μηνύματα μαζί της πριν την επίθεση.

 

Την ίδια, άλλωστε, κάλεσε η αστυνομία να καταθέσει, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για το περιβάλλον του θύματος.

 

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1, η φίλη της 34χρονης, δεν της είχε πει ποτέ ότι κινδυνεύει η ζωή της, ούτε είχε δεχθεί απειλές από κάποιο πρόσωπο.

 

«Είναι το καλύτερο παιδί. Περιμένω να γίνει καλύτερα για να πάω να την δω» σημείωσε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search