ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

#Μένουμε_σπίτι: Δείτε online τις παραστάσεις της Όπερας του Παρισιού

Με 1.429 παραγωγές, 13.374 παραστάσεις και 5.464 καλλιτέχνες να έχουν περάσει από τις διάσημες σκηνές της, η γνωστή σε όλους ως Opéra είναι για πολλούς όχι μόνο η καλύτερη, αλλά και η πιο διάσημη Όπερα στον κόσμο.

Η Όπερα του Παρισιού μοιράζει τις παραγωγές της στο Γκαρνιέ και τη Βαστίλη και υποστηρίζει ένα μεγάλο μόνιμο προσωπικό, που περιλαμβάνει την 170μελή ορχήστρα, μια χορωδία 110 ατόμων και τα 150 μελή του μπαλέτου.

Κάθε χρόνο, η Opéra παρουσιάζει σχεδόν 380 παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και άλλα κονσέρτα, με συνολικά 800.000 θεατές, το 17% των οποίων έρχονται από το εξωτερικό, δεν αποτελεί μόνο ένα πολιτιστικό, αλλά και ένα τουριστικό τοπόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας. Υπό την επωνυμία Opéra National de Paris, ανεβάζει κυρίως όπερες στο σύγχρονο θέατρο 2.700 θέσεων Opéra Bastille που άνοιξε το 1989, και μπαλέτα και κάποιες κλασικές όπερες στο παλαιότερο 1.700 θέσεων Παλαί Γκαρνιέ που άνοιξε το 1875.

Κλειστή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Όπερα ξεκινάει τις online παραστάσεις, οι οποίες διατίθενται στο κοινό δωρεάν και για μία εβδομάδα.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το παρακάτω και μπορείτε να το δείτε εδώ, όπως ακόμα και μια ποικιλία από παραστάσεις μπαλέτου και συναυλιών. Στο site της Όπερας μπορείτε να κάνετε και ένα διαδικτυακό περίπατο και να απολαύσετε την ομορφιά της Όπερας Γκαρνιέ.

6 – 12 Απριλίου: The Barber of Seville (2014)
13 – 19 Απριλίου: Tribute to Jerome Robbins (2018)
20 – 26 Απριλίου: The Tales of Hoffmann (2016)
27 Απριλίου – 3 Μαΐου: Carmen (2017)
17 Μαρτίου – 3 Μαΐου: Cycle of Tchaikovsky’s six symphonies

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο προς τη φυλακή έδειξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο που καταδικάστηκε τελεσίδικα επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά και εξύβρισε μία νεαρή γυναίκα, μέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διερεύνηση αδικημάτων όπως αυτό της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, ζητούν οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search