ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος

Φτωχότερο έγινε το ελληνικό σινεμά καθώς έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας ορφανό έναν θεσμό που αποτέλεσε για τον ίδιο έργο ζωής.

Γεννημένος το 1956 στην Αθήνα, ο Αντώνης Παπαδόπουλος σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Ακαδημία του Κιέβου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, μάλιστα, σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες συμμετείχε και ως ηθοποιός, ενώ έκανε, παράλληλα, έξι ταινίες μικρού μήκους.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δίδαξε στη σχολή κινηματογράφου Χατζίκου.

Στενή υπήρξε και η συνεργασία του με τη δημόσια τηλεόραση, για την οποία γύρισε αρκετά ντοκιμαντέρ.
Αντώνης Παπαδόπουλος – Ο κορυφαίος “μικρομηκάς”

Από το 1985 συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία υποστήριξης του Φεστιβάλ Δράμας ως κύριου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα, το οποίο κατάφερε να καθιερώσει ως σημαντικό κινηματογραφικό θεσμό και μάλιστα με διεθνή αναγνώριση.

Ανέλαβε την καλλιτεχνική του διεύθυνση το 1999 και παρέμεινε στο τιμόνι του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Από το 2003 ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ διετέλεσε επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής των Κρατικών Βραβείων Ποιότητας Κινηματογράφου του υπουργείου Πολιτισμού από το 1999 έως το 2009 και από το 2005 έως το 2006 συνεργάστηκε με το ΥΠΠΟΑ ως Ειδικός Σύμβουλος Κινηματογραφίας.

Στις 14 Ιανουαρίου, η Εταιρεία Ελλήνων σκηνοθετών βράβευσε τον Αντώνη Παπαδόπουλο για τη σημαντική προσφορά του στον κινηματογράφο και στον χώρο του πολιτισμού.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπάγερν Λεβερκούζεν εμφανίζεται ως η ομάδα που είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το Europa League και να κάνει δύο τα τρόπαιά της τη φετινή σεζόν μετά από τον τίτλο της Bu . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από 38 χρόνια στους πάγκους και μια καριέρα στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και δεκάδες τίτλους ο Κλαούντιο Ρανιέρι σε ηλικία 72 ετών αποφάσισε να αποσυρθεί και να πει αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χωρίζουν, όπως όλα δείχνουν, οι δρόμοι της Λαμίας με τον Λεωνίδα Βόκολο καθώς η διοίκηση της ομάδας δεν τα βρήκε με τον Έλληνα τεχνικό για την ανανέωση του συμβολαίου του και πληρο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ευρωεκλογές με τα ζητήματα εσωτερικού ενδιαφέροντος να πρωταγωνιστούν “βλέπουν” οι πολίτες, που όμως, θεωρούν σημαντική την εκλογική διαδικασία του Ιουνίου. Τι έδειξε η έρευνα της . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Θεσμική Θωράκιση των Περιφερειών αλλά και η Αγροτική Ανάπτυξη, αποτελούν τα αντικείμενα διαβούλευσης που θα απασχολήσουν το διήμερο Θεματικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που θα πραγματοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματία έναν δικυκλιστή σημειώθηκε στη 1 μετά το μεσημέρι στο ρεύμα εισόδου της Πατρών Αθηνών κοντά στην Πυροσβεστική. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το δίκυκλο συγκρού
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογoς  Πατρών αναφέρει σε ανακοίνωση του:  Μη διαβίβαση στο e-send (πράξη πληροφοριακού χαρακτήρα) εξομοιώνεται με φοροδιαφυγή παρά το γεγονός πως η επιχείρηση έχει κόψει όλες τις
Image
Image

Search