ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Online βόλτες στα μουσεία του κόσμου

Μένουμε σπίτι είναι το σύνθημα των τελευταίων ημερών για να προστατευτούμε, αλλά και να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε από τον κορωνοϊό. Αν έχετε όμως παιδιά που τρέχουν γύρω γύρω και ψάχνουν τι να κάνουν ενδεχομένως να ψάχνετε πως μπορούν να περάσουν τον χρόνο τους δημιουργικά και εκπαιδευτικά. Ευτυχώς, στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας πολλά μουσεία έχουν βάλει τις συλλογές τους σε απευθείας σύνδεση ή έχουν δημιουργήσει εικονικές περιηγήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτής της πλήξης.

Η Google Arts & Culture έχει ψηφιοποιήσει τις συλλογές πολλών μεγάλων μουσείων, από το Μουσείο Βαν Γκογκ μέχρι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, όλες αυτές οι επισκέψεις μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάγνωση ή Googling, πράγμα που σημαίνει ακόμα λιγότερη πλήξη.

Το Μουσείο του Λούβρου

Μπορεί το Μουσείο του Λούβρου να είναι κλειστό, όμως εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στους πολυάριθμους θησαυρούς του online. Μια εικονική περιήγηση είναι μια καλή ιδέα για παιδιά άνω των 5 χρονών.

Στο μουσείο τα παιδιά μπορούν να δουν μέρος από την ελληνική συλλογή, με πιο σημαντικά τα αγάλματα της Αφροδίτης της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης, την αιγυπτιακή πτέρυγα που πάντα ενθουσιάζει τους μικρούς επισκέπτες και φυσικά το διάσημο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τη Μόνα Λίζα.

Κάντε εικονική περιήγηση εδώ   https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne/

Το Βρετανικό Μουσείο

 

Οι μικροί επισκέπτες (παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών) του Βρετανικού Μουσείου μπορούν να θαυμάσουν πέρα από τα γλυπτά του Παρθενώνα τη μεγαλύτερη συλλογή αιγυπτιακών αρχαιοτήτων έξω από τα σύνορα της Αιγύπτου, που περιλαμβάνει και τη θρυλική Rosetta Stone του 196 π.Χ., την έκτη Καρυάτιδα, τμήματα του Μαυσωλείου της Αλικαρνασσού και του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσσο – δύο εκ των επτά θαυμάτων του αρχαίου κόσμου και άλλα.

Η περιήγηση είναι διαδραστική και τα αντικείμενα μπορούν να αναζητηθούν ανά εποχή, περιοχή ή τύπο.

Κάντε εικονική περιήγηση εδώ  https://britishmuseum.withgoogle.com

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης έχει ένα ολόκληρο τμήμα της ιστοσελίδας του αφιερωμένο σε παιδιά που ονομάζονται MetKids. Υπάρχει μια μηχανή αναζήτησης, όπου μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες ανά χρονική περίοδο ή τοποθεσία για να ανακαλύψετε αντικείμενα και έργα τέχνης από τα δωμάτια του μουσείου.

Το εργαλείο αναζήτησης "Μεγάλες ιδέες" επιτρέπει στα παιδιά να εξετάζουν θέματα όπως εφευρέσεις, μόδα, μάχες και να δουν όλες τις σχετικές πληροφορίες. Υπάρχουν επίσης βίντεο, καθώς και ένας διαδραστικός χάρτης του μουσείου που σας επιτρέπει να δείτε διάφορες εκθέσεις γύρω από το κτίριο.

Κάνε εικονική περιήγηση εδώ   https://www.metmuseum.org/art/online-features/metkids/

Μουσείο Van Gogh

Όποιος έχει βρεθεί στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ ξέρει πόσο εκπληκτικό είναι να βλέπει όλα τα έργα του καλλιτέχνη σε ένα μέρος. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε αυτήν την περίοδο στο Άμστερνταμ, πάρτε τα παιδιά σας σε ένα εικονικό ταξίδι της συλλογής μέσω της Google Arts & Culture.

Η μόνιμη συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 200 έργα ζωγραφικής του διάσημου ζωγράφου, 500 σχέδια και πάνω από 750 γράμματα. Μην χάσετε το Almond Blossom, μία από τις πιο ευχάριστες ελαιογραφίες του Van Gogh!

Κάνε εικονική περιήγηση εδώ https://artsandculture.google.com/partner/van-gogh-museum?hl=en

Monterrey Bay Aquarium στην Καλιφόρνια

Ποιος δεν θέλει να δει τα ήρεμα βίντεο της υποθαλάσσιας ζωής και να κάνει ένα διάλειμμα από την πραγματικότητα; Οι live web κάμερες του Monterey Bay Aquarium θα ευχαριστήσουν τόσο εσάς όσο και τους μικρούς μας φίλους βλέποντας πιγκουίνους, μέδουσες και σπάνια είδη ψαριών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Όταν οι live κάμερες δεν λειτουργούν (λειτουργούν σε συγκεκριμένες ώρες), υπάρχουν προ-εγγεγραμμένα βίντεο που μπορείτε να δείτε.

Παρακολουθήστε live εδώ  https://www.montereybayaquarium.org/animals/live-cams

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
Image
Image

Search