ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H παράσταση "Toc Toc" και πάλι στην Πάτρα

Έρχεται και πάλι στο Πάνθεον η ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση «Toc Toc» του Laurent Baffie σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου με τη ανανεωμένη διανομή της. Η τελευταία φορά που η παράσταση παίχθηκε στην Πάτρα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία ήταν τον περασμένο Αύγουστο στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ στο Αρχαίο Ωδείο.

Στην παράσταση που ανεβαίνει και πάλι στο θέατρο Ήβη της Αθήνας έως 25/2, σταθμεύει και στην Πάτρα την Παρασκευή 31/1 και το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2/2/2020 στις 21.15.

Παίζουν οι: Κώστας Σπυρόπουλος, Χρύσα Ρώπα, Δημήτρης Σταρόβας, Μαίρη Σταυρακέλλη Ιωάννης Αθανασόπουλος, Στέλλα Κωστοπούλου και η Εβελίνα Καραπάνου.

Το τραγούδι της παράστασης «Αγάπη ρε...» ερμηνεύει ο Πάνος Κιάμος σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Νίκου Γρίτση.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος €20

Εκπτωτικό  €15 (Φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Προπώληση: viva.gr  και στο ταμείο του Πάνθεον, 2610 325 778.

 Η πολυαγαπημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία «TOC TOC Αγάπη ρε» δεν σταματάει!! Επανέρχεται με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο «Πάλι Πάλι» και χτίζει κάθε φορά μια καινούργια σχέση με τους θεατές. Η «παλιά φρουρά» και στυλοβάτες του ελληνικού TOC TOC, Κώστας Σπυρόπουλος και Δημήτρης Σταρόβας είναι και πάλι εδώ με ένα ανανεωμένο θίασο και υποδέχονται την 9η σεζόν της θεατρικής επιτυχίας, την δημοφιλή Χρύσα Ρώπα, την Μαίρη Σταυρακέλλη, τον Ιωάννη Αθανασόπουλο και την Στέλλα Κωστοπούλου.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος που σκηνοθετεί, παίζει, οργανώνει και διασκευάζει το γαλλικό θεατρικό έργο του Laurent Baffie κάνει τον ταξιτζή Βασίλης Δαμπάογλου για τους φίλους Bill Dab ή αλλιώς Ομάρ Ταρίφ. Ο χαρακτήρας του εκκεντρικός αλλά και συγκινητικά ανθρώπινος μας θυμίζει πως ο αυτισμός από τον οποίο πάσχει καθώς και το τικ της αριθμομανίας δεν τον αφήνουν να περιθωριοποιηθεί από το σύνολο.

Ο Δημήτρης Σταρόβας συμμετέχει επίσης για 3η θεατρική σεζόν στη μεγάλη θεατρική επιτυχία έχοντας έναν από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στην παράσταση. Ο ρόλος που υποδύεται πάσχει από το σύνδρομο  Gilles de LaTourette ή αλλιώς το σύνδρομο της κοπρολαλίας. Ο πάσχων στην προκειμένη περίπτωση βρίζει, γαυγίζει και κάνει άσεμνες χειρονομίες χωρίς όμως να το συνειδητοποιεί.

Η Χρύσα Ρώπα, αναλαμβάνει έναν ρόλο έκπληξη, ο οποίος είναι σχεδιασμένος ώστε να ρέει και να αναπλάθεται ταυτόχρονα μέσα από την εκρηκτικότητα και τη χειμαρρώδη τεχνική της στην υποκριτική τέχνη της. Το σύνδρομο που ΄΄ντύνει΄΄ τον συγκεκριμένο ρόλο ονομάζεται ΄πάλι- πάλι’ και αφορά την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή της παλιλαλίας. Ταυτόχρονα ο ίδιος ρόλος πάσχει και από το σύνδρομο του Παλιμπαιδισμού ή αλλιώς σύνδρομο Πήτερ Παν!

Στο καινούργιο επιτελείο εντάσσεται και η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Σταυρακέλλη που με την ιδιαίτερη υποκριτική της πινελιά αναγεννά τον ρόλο της θεούσας Μαρίας Κλεοπάτρας Μπιμπίκας που πάσχει από ψυχαναγκασμό, εμμονή θρησκοληψίας όπως και από ιδεοληψίες, καταναγκασμό και από ψυχαναγκαστικές πράξεις επαλήθευσης!

*Η Μαίρη Σταυρακέλλη και ο Κώστας Σπυρόπουλος υπήρξαν συμφοιτητές στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου αλλά δεν είχαν συνεργαστεί ποτέ ως επαγγελματίες ηθοποιοί!

Επίσης στο TOC TOC εισβάλλει ένας νέος ταλαντούχος ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης «Άγριες Μέλισσες», Ιωάννης Αθανασόπουλος. Ο Ιωάννης Αθανασαόπουλος έχει τον ρόλο του Μπάμπη Γραμμένου που έχει πρόβλημα με τη συμμετρία και δεν μπορεί να περπατήσει πάνω σε γραμμές!

Διασκευή - Απόδοση Κειμένου: Κώστας Σπυρόπουλος - Κατερίνα Μπέη

Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Βοηθός ενδυματολόγου: Νταϊάνα Πρίφτη

Φωτογράφος: Μανώλης Χιώτης

Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

Video: Δημήτρης Γκάνιος

Artwork: Κατερίνα Νικολαϊδη

Α΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κατσογιάννος

Β΄ Βοηθοί Σκηνοθέτη: Εβελίνα Καραπάνου – Νάντια Καφφετζή

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Κουκάς

Σύμβουλος επικοινωνίας: Χριστίνα Πολίτη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search