ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Διονύση Καρατζά

Οι εκδόσεις-Περιοδικό “Μετρονόμος”  με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Discover παρουσιάζουν τη νέα ποιητική συλλογή του Διονύση Καρατζά, «Πρόβα Εαυτού», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Βυζαντινό
την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 8 μ.μ.

Εισηγητής Κωνσταντίνος Μάγνης,
Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας “Πελοπόννησος”.

Ποιήματά του θα απαγγείλει ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το κοινό, σε ελεύθερη συζήτηση με τον ποιητή.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση των έξι σχεδίων της εικαστικού Άννας Καρατζά, που πλαισιώνουν την ποιητική συλλογή.

« ΠΡΟΒΑ ΕΑΥΤΟΥ»

Πρόβα εαυτού όχι σαν μία στατική διαδικασία επαλήθευσης
αυτού που φαινόμαστε ή δείχνουμε ότι είμαστε,
αλλά ως μία διαρκής δοκιμασία ελέγχου αυτού που γινόμαστε,
δηλαδή πρόσωπα και πολίτες, ή αλλιώς, ελεύθεροι και υπεύθυνοι.

Μικρό βιογραφικό του Διονύση Καρατζά
Ο Διονύσης Καρατζάς γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα, όπου εργάστηκε ως καθηγητής φιλόλογος.
Στην ποίηση εμφανίστηκε με την ποιητική συλλογή «Ξημέρωμα στη γη» το 1972. Ακολούθησαν άλλες δώδεκα ποιητικές συλλογές. Η συλλογή «Απ’ το μισό παράθυρο», Μεταίχμιο, 2006, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Λάμπρος Πορφύρας». Η ποιητική συλλογή «ΑΚΟΙΜΗΤΩΝ» είναι η τελευταία του συλλογή και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις-Περιοδικό ‘ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ” το 2015. Οι φωτογραφίες της έκδοσης είναι της Μαρίας Κοσσυφίδου.
Aνθολογία της ποίησής του από τους Asteris και Ina Kutulas κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Γερμανία, με τίτλο «Selbstmord des Reservemonats” (Edition Raute, Dresden, 2010).
Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Αλβανικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά και έχουν μελοποιηθεί από τους Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλο, Γιώργο Ανδρέου, Γιάννη Γερογιάννη κ.ά.
Έχει γράψει κείμενα και σχόλια σε φωτογραφικά λευκώματα του Δημήτρη Ταλιάνη.

Μικρό βιογραφικό της Άννας Καρατζά

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Το 2005 αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ Αθηνών με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη.
Σπούδασε Λιθογραφία και μεταξοτυπία στο πανεπιστήμιο Complutense της Mαδρίτης με την Υποτροφία Erasmus το 2002-03. Το 2011 τελείωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ της Αθήνας.
Έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα τέσσερις (4) ατομικές εκθέσεις σε Πάτρα κι Αθήνα κι έχει λάβει μέρος σε περίπου τριάντα (30) ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ρόττερνταμ, Κύπρο, Σκόπια).
Το 2009 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη 14η Μπιενάλε Νέων Ευρώπης και Μεσογείου, στα Σκόπια.
Έργα της έχουν εκτεθεί μεταξύ άλλων στο Βυζαντινό Μουσείο, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Σκοπίων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search