ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Art project: Man on the Moon

 H πρώτη έκθεση της χρονιάς στην Cube Gallery, τα εγκαίνεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στις 8.00 το βράδυ, θα είναι το art project "Man on the Moon", σε συνεργασία με την The Project Gallery της Αθήνας, σε επιμέλεια των Αλέξανδρου Μαγκανιώτη και Γιάννη Μπόλη.

Το Man on the Moon, που πραγματοποιήθηκε στην The Project Gallery, το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας παράλληλα και έναν επετειακό χαρακτήρα, μιας και συνέπεσε με τα 50 χρόνια, αφότου ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στο φεγγάρι, φιλοξενείται σε μια καινούρια εκδοχή του στην Cube Gallery, επιλέγοντας να συνεχισθεί με αυτό τον τρόπο το ταξίδι στο φεγγάρι.

Ο άνθρωπος στο φεγγάρι, επιχειρεί μέσα από τα έργα των εικαστικών που συμμετέχουν, να επικεντρωθεί και να αναδείξει, μ' έναν πρωτότυπο, ευρηματικό και ευφάνταστο τρόπο τη σχέση του ανθρώπου με το φεγγάρι, το οποίο διεκδίκησε σημαίνουσα θέση στη μυθολογία και τη θρησκεία, τις παραδόσεις και τις δοξασίες, την τέχνη, τη λογοτεχνία και το φαντασιακό όλων των πολιτισμών διαχρονικά: από τα φανταστικά ταξίδια του Λουκιανού, του Ιούλιου Βερν και του Ζωρζ Μελιές έως την οριστική κατάκτησή του το 1969, και από τις παγανιστικές και μαγικές τελετουργίες έως τις, άμεσα συνδεόμενες μ' αυτό, έννοιες της μελαγχολίας και του μυστικισμού, του ρομαντισμού και της ευαισθησίας. Η Σελήνη με τις φάσεις, τις εκλείψεις και τις διαφορετικές όψεις της, βρίσκεται πάντοτε εκεί, φωτεινή υπόμνηση και νοητό σύνορο ενός απροσμέτρητου και αχαρτογράφητου Σύμπαντος, ισχυρό σύμβολο και πηγή έμπνευσης, γοητευτική αντανάκλαση συναισθηματικών και ψυχολογικών καταστάσεων. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση δίνουν τη δική τους εκδοχή για το φεγγάρι με ένα πλήθος αναφορών, προσεγγίσεων και απεικονίσεων, συνθέτοντας ένα ενιαίο και αισθητικό εικαστικό περιβάλλον.

Man on the MoonMan on the MoonMan on the Moon

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Bleeps, Γιώργος Αλεξανδρίδης, Λεωνίδας Βασιλόπουλος, Σπύρος Βερύκιος, Νίκος Γιαβρόπουλος, Αντιγόνη Καββαθά, Ιορδάνης  Καλημεράκης, Νίκος Λαγός, Λούλα Λεβέντη, Φάνης Λογοθέτης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Ελεάννα Μαρτίνου, Νικόλαος  Παναγιωτόπουλος, Βασιλική Πανταζή, Βιβή Παπαδημητρίου, Νίκος Παπαδημητρίου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Διονύσης Παππάς,  Κωνσταντίνος Πάτσης, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Κώστας Τσώλης, Βούλα Φερεντίνου, Μάριος Φούρναρης.

Διάρκεια art project: 17 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου 2020

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search